18/6 – om vem som betalar restid.

17/6 - om att hoppas på vädergudarna...
19/6 - om solsmekt nyans av grått.

Det är oändliga mängder hantverksbilar ute på vägarna kvart över sju på morronen. Ändå kan jag hoppa upp å sätta mig på att varendaste en av dem fakturerar från kl sju? Det är till att ha generösa arbetstider… Själv går jag hemifrån lite före sju och är hemma strax efter kl sex med en 8-17 arbetsdag. Fast jag behöver inte pinka i buskarna eller på en mobilt utedass iofs… det händer det nog att snickarna/elektrikerna/rörmokarna/murarna måste göra 🙂

17/6 - om att hoppas på vädergudarna...
19/6 - om solsmekt nyans av grått.
2 comments Lägg till din
  1. Fast nu får jag juh försvara hantverkarna lite ( inte alla) här i vår familj kan det vara så att snickaren åker till bygghandeln sisådär strax efter halv sju för att fixa material och då är det inte säkert att han är på bygget till sju, samma kan det ju faktiskt vara för de andra oxå 🙂

    1. Bra att du försvarar darling så jag kan dels hålla med dig och dels utveckla resonemanget något 🙂

      Jo. Absolut att det i vissa fall finns fall och undantag där timpeng börjar ticka innan kund faktiskt ser arbetaren in action! Men. I nästan varje hantverkarbil jag ser sitter det mer än en gubbe, å hur fond of samåkning jag än är… jag vet också for a fact att vissa (större) firmor har morgonmöten där det ska drickas kaffe å diskuteras arbetsuppdrag. Säkert hur trevligt som helst, men också ett irriterande moment för betalande kund, särskilt när samma firmor är borta ytterligare halvtimmar på dan eftersom ”en kvarts rast” eller ”en timmes lunch” för en rörmokare per automatik bevisligen inte alltid är samma sak som för en kontorsanställd (dvs där rasten är tiden man kan sitta ner, inkl tiden det tar att ta sig till kafferummet).

      Men! Det finns MÅNGA ärliga hårt arbetande hantverkare/firmor som INTE jobbar såhär! Men det känns som att dom inte är så himla lätta att få tag på…? 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *