9/6 – om att inte behöva solglasögon i Köpenhamn :)

8/6 - om en förtiårig bröllopsdag i DK.
10/6 - om att behöva solglasögon i Varberg (å lite om att de faktiskt hade behövts i Kph också!).

En planerad lunchpaus blev ett flera timmar långt besök på underbara Louisiana utanför Humlebaek igår. Sicken njutning, jag glömmer mellan varje besök hur fantastiskt det här stället är! De permanenta utställningarna toppades denna gång av en skojig pop art-utställning, några verkligt fascinerande verk av Tara Donovan och en som förväntat flummig men intressant Yoko Ono-utställning (som faktiskt öppnade i fredags, så vi missade att träffa henne personligen med en dag). Men bäst, det är ändå arkitekturen, all design som helt naturligt finns överallt och.. trädgården… älskar’t!

Jag som dött en smula bakom ratten av alla vrålläckra hus längs Strandvejen redan från Helsingør satt på vägen mot Køpenhavn lyckligt på passagerarsätet och lät bli att dåna. Istället packade jag hjärnan full av inspiration och byggde i fantasin till exempel altaner, takfönster, tillbyggnader, sällskaps- och uterum till vårt lilla femtiotalshus hemma 🙂

Väl framme på hotellet dog jag lite igen! Dels för att en öl från en av de färjeköpta 24-packen fått för sig att gå sönder och därmed läckt oändliga mängder i bagaget på GSLen. Men också för att vårt hotell – Tivoli Hotel – var så danskt snyggt: utan att vara ett ”designhotell” finns den där självklara näsan för detaljer som jag uppskattar så mycket åloverthöplejs! Att försöka fånga den där känslan med kameran är ju bara kört (men på Instagram har jag iaf försökt lite, bilden här nedanför är inte särskilt bra men färgglad!) så du får lita på mitt ord bara!


hissarna var skojiga!

Hela kvällen igår tillbringades på Tivoli! Sååå roligt tyckte ungarna (och vi) och minneskortet i Canon blev fullt!


Idag firar svärföräldrarna 40 år som äkta makar! Det är änna rätt länge det ❤ Grattis, bra jobbat och HURRA!

Nu ska vi ut på gatorna i Köpenhamn och strosa. Solglasögonen kan jag låta ligga i väskan verkar det som :p Ikväll åker vi tillbaka till Varberg. Frågan är om vi far över bron eller tar färjan hem igen? Jag skulle ju vilja komplettera mitt på Louisiana köpta snygga armband med en kompis… så det blir nog båt igen verkar det som 😀

8/6 - om en förtiårig bröllopsdag i DK.
10/6 - om att behöva solglasögon i Varberg (å lite om att de faktiskt hade behövts i Kph också!).
6 comments Lägg till din
  1. Tjatade om det så på Instagram att jag underförstått måste ha tyckt det blev redundans att skriva namnet här i nosarna också? 😀 Tivoli Hotel bodde vi på iaf. – har uppdaterat inlägget nu!

 1. Grattis till svärpäronen. Starkt jobbat!
  Jag har aldrig varit i Köpenhamn men det verkar som om jag måste göra något åt det så snart som möjligt. 😀
  Du låter alltså din shoppingådra välja resväg hem? *haha*
  Kram!

  1. Ska hälsa dom grattiset!

   Personligen tycker jag väl inte att Kph är en såndär ”måste-stad” men det är en mysig liten storstad med nära till allt så får du möjlighet är den väl värd ett besök. För oss här på västkusten är det ju Nordens närmaste huvudstad, och även om jag tycker bättre om Stockholm (vattnet! säger bara: VATTNET överallt!) är det najs att få lite puls av verkliga livet utanför småstadsmurarna då och då 🙂

   Haha! Nu när du lägger fram det på det viset känns det ju extra fint att vi valde bron istället! 😀

   Krams!

 2. Åhh, Köpenhamn har jag funderat på så många gånger men inte fått tummen ur….Är det värt det? Är Tivoli bra för mindre barn typ 5 och 7??

  1. Absolut värt det! Danmark är ett barnvänligt land på många vis och nu när vår svenska krona inte längre är nere på botten har vi ”råd” att åka dit igen!

   Tivoli är perfekt även för små barn tycker jag. Stort och trevligt och det finns massor av attraktioner. Nåväl. Det finns så det räcker iaf! Extra kul ang barnattraktionerna förresten är att de inte är samlade i klump allihop utan ligger lika utspridda som resten av ”karusellerna” 🙂 Vi var ju där med en 3- och en 5-åring och om vi frågar dem så får Tivoli fem glada leenden av fem möjliga tror jag! Matställen finns det gott om också, och utan att ruinera sig kan man sitta ner och äta en god middag.

   Ett tips är ju att (som alltid på såna här ställen) köpa åkband. Det lönar sig nästan alltid – tror jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *