25/7 – om dagen vid å på Kosterhavet.

24/7 - om bara regn hos mig 🙂
26/7 - om en ljuvligt stilla kväll.

I förmiddags var Millan å jag inne i stan för att hämta syrrans flytväst på turistbyrån. En hundring i deposition och en Selma plus en femma per dag känns som ett bra alternativ till köpa-egen för oss just nu! Inne i Strömstad var det miljarder av mänskor och ungefär lika många bilar. Du som känner mig förstår varför den här bilden är unik… den vita i mitten är min 🙂

20130726-002935.jpg
på första försöket å allt!! 😀

Sen körde vi tillbaka till Knarrevik (eller Bogen – fast felstavat med Å?) som det tydligen heter nu? Snabb lunch å sen ut till sjöss. Tjejerna var taggade för sin premiärtur (ok, eLi har vart på sjön en gång som bäbi och en gång som tvåkommafemåring – å enstaka färjeresor för båda såklart – men det gills icke) men lydiga och förvånansvärt lugna! Har la sjövanan i blodet från morfar kanske? :p

20130726-003725.jpg
mycket vackert vid vår nordvästsvenska kustremsa!


Vi hann preciiis i land innan åskan och regnet (jorå, SMHI-appen hade rätt) och sen duschade å chillade vi lite i stugan tills kvällsmat och sen gick tjejerna å jag en promenad. Aldrig har jag nog haft sånt makalöst ljus att fota i, men minneskortet blev fullt i ungefär samma stund som kidsen tröttnade på att stå framför linsen. Men oj! Säger bara: oj!!

Läggdags för barnen och njä inte populärt – men mindre protester än igår, vicket iofs inte säger ett dugg 😀 – så en liten stund framför Bilar 2 på lilla dvd:n medan min pappa å jag njöt lugnet på altanen vid fjorden. Jag passade på att rensa lite bland bilderna på eos men… det var inte många att rensa! Underbara ungar så fina ni är! ❤

20130726-004610.jpg20130726-004620.jpg
smulan överexponerat på nedersta fotot men det kan nog gå att rädda? i displayen på gamle 400D ser det ändå okej ut ❤


Imorgon ska solen stråla på oss! Bryggbadväskan är packad! Go’natt!

24/7 - om bara regn hos mig 🙂
26/7 - om en ljuvligt stilla kväll.
15 comments Lägg till din
  1. Ja så tänkte vi! Och eftersom vi åker båt så sällan – och eLi ligger precis i övre gränsen för viktspannet på de västar vi tittat på – så tyckte jag det var en bra plan att hyra den här gången. Men… jag har inte så bra koll på det här med livslängd på räddningsvästar men nog blev jag lite fundersam när västen vi fick var kolsvart av smuts och hade tillverkningsdatum 1988/89? Nå. Det gick bra för den här gången men eftersom det inte fanns nån uppfiskningsrem i nacken på just den här västen heller så hade jag nog inte använt den på t ex en Milla. Men så är jag ju som jag är också :p

   1. Flytblocken kan torka.

    Men du, vikten är bara rekommendation! Om västen passar så är det rätt storlek!

    1. Oj det visste inte jag! Men nu när jag hittat snålvarianten (hyra/låna) så kanske jag inte behöver köpa nån mer om det inte är så att vi planerar resa långväga med båt – typ Göta Kanal eller till Anholt eller så vilket la inte lär hända, tyvärr…

     Tack för info om vikten!

      1. Hade jag sett det direkt på Turistbyrån när jag tog emot den hade jag bett om en annan, men nu upptäcktes det ”för sent” och tja… jag fick helt enkelt se till att svälja kontrollskräcken och tänka att den iaf var bättre än ingen. Men – inte helt otippat – påpekade jag saken vid tillbakalämnandet. Den var ju nämligen inte tjugo, utan tjugofyra år gammal!!? Turistbyrådamen såg lite förvånad ut och förklarade att de hade nån slags depå, dvs att de fick västarna levererade till sig och jag tror att hon därigenom försökte skylla ifrån sig. Men jag log stadigt och förklarade att jag bara ville informera om saken och att hon sen själv fick avgöra om hon tyckte den skulle hyras ut vidare.

       Behöver kanske inte poängtera att när femåringen dagen efter var ute och fiskade med morfarn – medan treåringen och jag var kvar hemma på land – hade hon vår egen flytväst på sig. Den med stark färg, fluffiga flytkuddar och rejält handtag i nacken!

 1. Måste förresten fråga om både bilen framför och bilen bakom redan stod där när du parkerade?

   1. Ah! Du lyckades med en av de där perfekta som nästan aldrig händer!

    (Var inte säker på om du var stolt eller ironisk med tanke på tidigare snack om det)

      1. ♥ ehum. Att hjulen är ställda åt ”fel håll” vittnar ju om att jag fick göra en liten korrigering.. men den var mycket liten verkligen!

 2. Vilken perfekt utflykt och såå vackert!
  Jaha, är du ingen amatör av fickparkering?! 😉
  Krams

  1. Det var en fantastisk båttur vi fick! Min pappa är grym på sjön (har man vuxit upp som småbåtstillverkare har det ju tillbringats en å annan sjömil till havs 😉 och gav oss en riktigt fin dag! Vi gjorde ett stopp på Alaska vilket blev var grädde på moset. Ungarna fick glass, vi kaffe och alla var glada!

   Haha! Du. Det här var min typ fjärde fickparkering EVER! Och min bästa/smalaste/snabbaste/mest imponerande 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *