Dagsens tips: ”rosé moments”!

19/7 - om strand, sol, fördelade könsroller och härligt full house!
22/7 - om två år sen massakern på Utøya.

Nu är Scandic Morkullan tomt på gäster och jag samlar på mig de senaste dagarnas rosé moments (=snapshot av total harmoni)! Det är t ex sju sekunders absolut stillhet i en rosévinsskål för Karolin och mig – medan makar och barn leker helt tyst i trädgården. Det är t ex lyckliga pappor och barn på en grön gräsmatta! Det är t ex glassätning i trädens skugga vid Spööökitetsparken – innan alla sprids för vinden till lekplats och fiskaffär. Det är t ex en fotbollsmatch i tre perioder med avbrott för webrad lammfärsbiff och lax – att spela fotboll i halvlekar är för fegisar 😉 Det är t ex en kvällssittning på altanen med vänskapsgnabb och höga skratt! Det är t ex en pappa i en hängmatta efter frukost. Det är t ex fördelade plattfiskar på strandhanddukarna – medan resterande vuxna och barn aktiverar varann. Det är t ex fem underbara ungar på stranden koncentrerat byggandes ett sandslott med vindbrygga och vallgrav – och sex par föräldraögon njuter sina barns gemensamma glädje. Det är en blöt puss från en treåring. Det är en varm kram från Olivia i exakt rätt ögonblick. Och det är framför allt glimtar tyst samförstånd under blå himmel med sand mellan tårna och glassmustasch! För glassmustasch, DET är fina grejer det!

Jag ska bära dessa stunder med mig ♡ Tack goa vänner för att ni förgyllde vårt hus och vår trädgård under dessa dagar!

19/7 - om strand, sol, fördelade könsroller och härligt full house!
22/7 - om två år sen massakern på Utøya.
5 comments Lägg till din
  1. Fokuserar på de små guldkornen och då blir det så himla bra alltsammans!

   Många kramar till dig, och TACK för snällt tyck!

 1. Och du förstår att uppskatta de stunder som snart är ett minne blott… jag minns förvisso såna glädjestunder, men jag trodde nog att de små barnen skulle vara små barn i en väldans massa år. Och vips var de utflugna…

  Jorå, det finns glädjestunder med dem ändå, men de sitter liksom inte i knät längre.

  1. Tja, det handlar väl bara om att försöka glömma de stunder som inte är viktiga och istället bevara de glimtar av underbar sommar – och i det här fallet vänner på besök – som är värda att minnas! Men njodå. Jag kan älta och tjura jag mä. Och nu ska jag skutta ut till barnen och se om de vill sitta i mitt knä!

   Krams vännen!

   ps. jag har lyssnat och ska lyssna många gånger till. återkommer med mer utförlig recension när tillfälle ges!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *