Dagsens tips: se bra ut och in.

29/7 - om bokade resor å nytt på min handled och i min garderob.
31/7 - om min födelsedagsman!

När vi la om taket i försomras passade vi på att byta ut två av de få gamla fönster huset hade kvar. Det var dels ett takfönster som uppdaterades från sin femtiotalsvariant vilket betyder att vi nu har större ljusinläpp i trappan (och liiite mer insyn från grannen överst till vänster i huset rakt över) och ett fönster som går att öppna/vädra. Med tanke på att det gamla fönstret suttit där – oputsat åtminstone på utsidan – i 55 år så anar jag att den här nyare varianten måste rengöras åtminstone vart tjugonde år. Det är alltid nån form av försämring vid förnyelse 😉

En klar förbättring med de nya fönstren är att de har spaltventiler. All ventilation är fina fisken för/i ett gammalt tegeloblåbetonghus som vårt!

Å så är det det här med underhållsfritt… är det inte nåt som låter paradis för en husägare så säg! Tyvärr ”fick” vi inte helt underhållsfria varianter – våra kom från en lokal leverantör – men när Villa Morkullas enda återstående originalfönster ska få gå i pension… DÅ ska det bli puts- och underhållsfritt minsann! Å andra sidan vill vi helst bevara det gamla vackra som faktiskt sitter skyddat under halvtak mot altanen på framsidan. Persiennen har – till övernattande gästers förtret – gett upp i altandörrsfönstret; men det måste väl gå att byta ut bara den?

29/7 - om bokade resor å nytt på min handled och i min garderob.
31/7 - om min födelsedagsman!
6 comments Lägg till din
    1. Jo! Men jag gillar skarpt att persiennen är ”inuti” fönstret (iom att det är en altandörr) och det jag är lite skrajsen över är vad som händer när vi öppnar upp altandörren… risken finns ju att vi aldrig får ihop den igen :p å andra sidan ska jag kanske inte vara orolig: när vi kollade kvalitén på badrumsfönstret när vi renoverade där konstaterades att träet i den ramen var av bättre sort än något som skulle kunna tillverkas och säljas för rimliga summor idag!

      1. Vi bytte inuti-fönstret-persienner i vårt sovrum 🙂 och visst kanske blir lite knivigt att få ihop den igen men det är nog inte värre än att en händig karl eller kvinna löser det 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *