13/8 – om en liten utflykt, och om en konstig åska.

12/8 - om hard work work!
14/8 - om en ny dag, en ny utflykt.

Har saknat de älskade små som varit hos barnvakt sen i fredags men idag kom de hem och vi hade pusskalas som tusan! Sen gick pappan till jobbet å vi övriga tre pussades vidare hemma.

Under lunchen fick jag en snilleblixt och frågade om barna ville åka på överraskningsutflykt? Det ville dom (såklart) och medan Mattias jobbade flitigt i sin butik åkte vi spontant till södra grannstan.

Buss sen tåg sen buss och sen promenad på måfå (jag hittar inte i Falkenberg) men turligt hamnade vi precis som önskat vid Tullbron och därifrån kunde jag lita på lokalsinnet och gissa om två lyckliga kids stormade in på Vallarnas lekplats som en liten tromb när de förstod vart överraskningsresan var planerad att gå!

Hemfärden rullade som en dans – fick springa sista femtio metrarna för att inte missa tågbussen – men det gick trots allt fint å barnen gav mersmak för soloresa 🙂 på vägen hem genom egna stan passerades en av pubarna och vi åt faktiskt kvällsmat där. Då saltades mersmaken en smula men detta inräknat var det ändå en alldeles jättebra dag!


Jo. Alla vädermetaforer har en grund: det åskade megamycket här på västkusten nu ikväll och en liten tromb drog (enligt läsning på Instagram) in vid Fbg sent i eftermiddags. Åskan var både kraftig och troligen från flera olika håll för det var ömsom nära ömsom väldigt många sekunder ifrån. En märklig sak slog dock precis i närheten: en röd blixt och nästan exakt samtidigt en bamsesmäll. Vad kan det ha varit? Jag trodde alltid blixtrar var vita eller iaf blå?


Nu ska vi sova. Imorgon köpa höstskor till femåringen. Hon har plötsligt vuxit ur allt hon äger och har… Skoboo ligger ju bra till eftersom sommarpendlarkortet inte slutar gälla förrän på torsdag ;p Huvva. Ullared en onsdag. Går det tro? 😀

12/8 - om hard work work!
14/8 - om en ny dag, en ny utflykt.
3 comments Lägg till din
    1. Du, där det finns förutsättningar finns orken! Du är en jättebra mamma för dina busungar oavsett utflykter! Dessutom har du ju varit på en massa resor i som av? Planerade måhända, men ändå!

      Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *