20/8 – om en hantverkare som gott och väl verkar ”räcka” till! :)

19/8 - om första dagen på fritids och storbarnsavdelning på förskolan!
Dagsens tips: ge inte upp i kampen mot Transportstyrelsen :p

Lilla balkongen vid sovrummet håller på att krackelera. Lyckligtvis är de bärande balkarna okej trots nästan sextio år i söderläge så kompletterande/nygjutning av befintlig betong gör saken biff. Men så är det det där med räcken då. Vi hade ställt in oss på att tvingas göra nya räcken. Kanske då nya i trä istället för nuvarande tidstypiska i vackert svart smidesjärn. MEN. På bröllopsfesten förra fredagen kom det upp ett namn på en pillimarisk fixtrixare som jobbar i smide och vips fick vi helt nya planer! TACK för tips Jennie (och Fredrik)! Sicket guldkorn ni gav oss.

Idag kom Canegon på hembesök och han imponerade direkt genom att 1) komma på utsatt tid och 2) leta upp en laglig parkering. Han visade sig förberedd genom att under armen hålla ett fotoalbum referensbilder ”altan-/balkongräcken”. Sen, och detta är helt galet håll i er nu; inte en enda gång sa han ”öh”, ”det går inte” eller ”sådär har jag aldrig gjort förut”!! Tvärtom! Han var positiv, kreativ och tyckte t’exempel det var en jättebra idé att bygga vidare på befintligt räcke till altanen samt att helt behålla och rusta upp balkongräcket (trots att han såklart tjänat mycket mer pengar på oss om han fått tillverka helt nya!).

 

20130820 - sol på altanen på framsidan
befintligt räcke på framsidan kommer utökas med likadant!

 

När vi kompletterade med den fjärde frågan på den åttonde skrattade han, började bläddra i pärmen och medan han letade efter bilden han sökte mumlade han med ett sådär gött flin ”jag har gjort så mycket tokigheter” 🙂

Vi är en liten smula förälskade! Nu sväljer vi detmåstevaraförbraförattvarasant-känslorna och tänker, så bra det kändes!

 

Nu blir det tyvärr inget altanbygge eller balkongfix förrän nästa (v)år. Vi har ROTat färdigt för i år och väntar på ett nytt inkomstår att kvitta mot. Dock kommer snickarna och byter trappa till gamla altanen på baksidan samt slår plintar i marken för den nya på framsidan redan nu i veckan som det ser ut. Det gäller att tjäl-förbereda sig så det inte drar ut på tiden i februari/mars när vi vill de ska komma igång! Kontrollfreak Hedbert in action änna liksom vettu… alla fallgropar ska fyllas innan de ens blivit en liten håla! Typ.

19/8 - om första dagen på fritids och storbarnsavdelning på förskolan!
Dagsens tips: ge inte upp i kampen mot Transportstyrelsen :p
4 comments Lägg till din
 1. Jag suktar ju efter ett sånt räcke inomhus, i trapphuset, när vi ska göra om men har en känsla av att det inte helt är ekonomiskt försvarbart…

  1. Inte alls så dyrt som jag trodde! Ca två tusenlappar per löpmeter, färdigt på plats. Och eftersom ni inte behöver varmförzinkat som vid utomhusbruk kommer ni kanske ännu billigare undan!

 2. Det är alltid roligt att komma i kontakt med hantverkare som känns ärliga och bra. Ännu roligare är det när man får se resultatet av deras duktiga hantverk. Det hoppas och tror jag att ni kommer få göra i (v)år 🙂

  Vänliga hälsningar
  Peter

  1. Hej Peter och välkommen hit – om än jag förstår att du hamnat här i yrkessyfte 😉

   Ja det är verkligen en härlig känsla när det klickar rätt! Som kund, och troligen också som hantverkare? Vi har haft får beskärda del ”otur” i renoveringssammanhang och har därför the hard way lärt oss vilka tecken vi ska leta efter och på vilka tendenser vi redan tidigt kan se varthän det kommer barka. Nu vet vi inte i det här fallet om fingerkänslan var rätt eller fel… men… tackar för omtanken och japp; vi håller tummar för att det blir lika bra som vi (också) hoppas och tror!

   Önskar en härlig höst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *