2/8 – om påsk i början på augusti.

1/8 - om feber á la resa och oh la la för nya körkortsfotografier.
3/8 - om Djurs Sommerland.

Jovisst! Igår tog jag lite tid i Amigo XXL på altanen och fick således, molnig himmel till trots, en skärtorsdag till skänks. Det rosa bättrades på idag, på ett hav – så nära spegelblankt man kan komma! – samt på en av Jyllands finaste stränder (i Grenå), och för att göra påsken komplett fick vi änna långfredag eftersom färjan lämnade hamn redan fem över åtta imorse… Vi är inte vana att gå upp så okristligt tidigt! Till på köpet har älskade treåringen gjort dagen onödigt extra lång; smakstart på båten sen över 40 minuters illskrik bland folk och vass från hotellets parkering till stranden – en promenad som annars torde ta typ fyra minuter för en snabb myra. Kvällsmaten blev en prövning för alla inblandade… å sist läggning… tja den gick oväntat okej!? 😀 Seriöst börjar jag ärligt fundera på om det här med solokvist med tjejerna till Thailand faktiskt är genomförbart. Det var stundtals bedrövligt i Strömstad och den här resan börjar sämst; å nu är vi ändå två!! I Bohuslän var jag ensam förälder… det var sådär när treårshysterin satte i…

Nu kan det bara bli bättre! Och båtresan hit på ett salongsgolv av Kattegatt är iaf lite plåster på såren!


Anholts vindkraftspark, mitt ute i havet!

Vindmöllorna är hur många som helst, ligger mitt i ingenting och är ungefär 150 meter höga. Som referens finns en liten liten segelbåt som en prick snett nedanför en av snurrorna i första ledet 🙂


Vi bor okej mä: strandnära och arkitektur á la danskt sextiotal med atriumgångar, takfönster och innergård. Hade inte landskapet varit så jämrans platt hade vi sett över klitterna till havet. Jeez sicken utsikt vi haft då! Nu nöjer vi oss med njutbar arkitektur, havsluft och ett poolområde (inomhus iofs) som är riktigt fint!


oväntat lyckad mobilbild i härligt ljus!

Kidsen simmade på bra båda två! EmmaLi gjorde fina bröstsimsansträngningar – ett norskt äldre par log stort åt den lilla tjejen i djupa bassängen! – och Millan var görmodig och dykhoppade till flykorv och simmade själv tillbaka till kanten!

Imorgon Djurs Sommerland är det tänkt. Barnen sover äntligen och vi ska nog strax försöka göra detsamma.

1/8 - om feber á la resa och oh la la för nya körkortsfotografier.
3/8 - om Djurs Sommerland.
4 comments Lägg till din
  1. Äsch! Då är hon i princip 4! Fyraåriges kan man resonera med på ett helt annat sätt!

    (Dessutom är barn underbart smarta och vet när det finns utrymme till kink och när man måste hjälpa till för att det ska funka!)

    1. Nu generaliserar du väldigt mycket och det är det ju inte alls säkert att det går att resonera med just den här nästan-fyraåringen, som dessutom inte är ensamt barn i familjen och därför inte kan få det utrymme ett sådant barn kan få – på gott eller ont eller rättvist vis. Jag tror inte jag vågar gambla med två månadslöner, en ”oskyldig” sexåring och mitt eget vett å sans. Det kan bli asabra! Det kan bli katastrof. Den här lilla fina ungen visar nämligen än så länge ingen känsla alls för när det finns och inte finns utrymme. Att chansa på att det ändrar sig… njä 🙁

  2. Vi besökte djurs sommerland i aug förra året! Det va toppen! Knappt några köer alls! I vissa attraktioner behövde barnen inte ens gå av för att få åka igen! Hoppas ni får en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *