Dagsens tips: civilt olydig om-möblering :D

28/8 - om barnkläder och unket genustänk - igen.
30/8 - om ett nytt kaffesittarplejs i Villa (ville)Morkulla!

I kontext av gårdagsens nosning om vissna barnkläder framförs härmed idén: låten oss hjälpa butikerna hänga flicktröjor bland killditon och vips har vi Hello Kitty och Katten Jansson* bredvid Star Wars**. Det handlar alltså inte om att stöka ner, kläderna måste hängas under rätt storlek och bland jämbördiga plagg!

Okejrå. Inte min idé*** från scratch men jag gillar’n och delar gärna vidare! Det får gärna du också göra 🙂


Nå. För att klargöra: det handlar INTE om att göra butiker illa eller barnkläder könlösa! Det handlar INTE om att ALLT ska vara unisex! Det handlar om att genusstereotypa print är fåniga och det handlar framför allt om att mina medtyckare och jag vill att likadana plagg, exempelvis två T-shirtsar, i samma storlek inte ska ha olika mått beroende på om de hänger ihop med klänningarna eller skjortorna. Om det nu känns alldeles förfärligt att hänga rosa med blått; inför då en tredje avdelning i fysisk butik, en sk ”barnavdelning” i storlek typ 86-134, för typiskt unisexa plagg som ex brallor, strumpor å T-shirts. Svårare än så är det faktiskt inte! Annars kan vi som sagt hjälpa er möblera om…!

Å vet du. I webbutiken är det ännu enklare! Där kan du företagare låta pojk/flick vara kryssbara val likväl som färg, storlek, modell, sort osv. Lätt som en plätt! Framför allt för kunden.


* tydligen ett flickprint på Lindex?
** öh, ja gifvetvis ett pojkprint… det fattar la alla?!
*** min vän Marina knäckte förslaget häromdan och jag ”tvingade” henne skriva om det i en kommentar igår 🙂

28/8 - om barnkläder och unket genustänk - igen.
30/8 - om ett nytt kaffesittarplejs i Villa (ville)Morkulla!
7 comments Lägg till din
 1. Särskilt intressant kommer det att bli att hänga EXAKT likadana flickbyxor i stl xx jämte dito killbyxor i samma storlek 😉 Kan nog hända att en och annan kund sedan tror att hälften av brallorna måste vara i felmärkt storlek 😀

  Och undras vad som händer om det hamnar en grön vinterjacka på tjejsidan bland allt det råååååsa? Tror ni nån stackare blir alldeles förvirrad och tror att de hamnat fel? 😀

  Och du, du får ju införa herr- och damavdelningar på ditt företag också! På Damavdelningen hittar vi traditionellt kvinnliga saker som kaffebryggare och microvågsugn, på Herravdelningen finns TV och DVD-spelare. Små söta högtalare på DAM och stora feta woofers på herr. SAmma med t.ex. lurar. Alla lurar i klara färger (särskilt Råsa) på damavdelning, mörka färger – på herravdelningen. Wiispel som handlar om dans och relation – dam, wiispel som handlar om sport – herr.

  Rätt måste ju vara rätt och kunderna kan ju inte bli förvirrade av att alla produkter är helt blandade. Nä, nån ordning får det vara på torpet.

  1. Men jösses. Det är därför det är helt galet i hyllorna hos oss! Familjerna letar ju tv TILLSAMMANS! Shit. Vi har en vit modell… den måste genast lyftas fram som kvinno-tv såklart! Den är lite mindre också, passar en kvinna perfekt. Hon kan ju ha den i köket? Eller i källaren vid strykbrädan kanske?

   1. Tur att min man är trygg i sin sexualitet så att han inte har problem med att alla kaffebryggarna är hans!

    (Sen vill jag faktiskt ha en liten TV i källaren vid strykbrädan! *njuter av att ha trevlig tvättstuga med möjlighet att alltid ha strykbrädan framme*)

    1. Men ni har ju såna där ”fina” kaffemaskiner. Det är typiskt manliga apparater såklart 😀

     Ja det är guld med egen fin tvättstuga! Som den som aldrig stryker hemma hos oss och den som gör det har ”typ strykfria skjortor” så behövs ingen liten TV: vi har strykbrädan i garderoben numera och ställer upp den i sovrummet de få gånger den används. Tidigare stod den i det som nu är Millas rum men det kändes lite taskigt att låta den stå kvar :p

   2. Ja, och det finns ju fler branscher som måste inse att sånt där unisex-skit det kan man ju inte hålla på med, vadå ska alla vara könlösa eller? Jag är KVINNA och jag har SNIPPA och tänker inte bli nån jäkla ”hen” bara för att några feminister har fått för sig att det är fult med pojk- och flick 😉

    Så:
    Bibliotek – HUR ska jag kunna veta vad som flickböcker och pojkböcker om de alla är blandade? Det är ju mycket lättare att hitta böcker om sånt som pojkar gillar om de står på ett ställe, eller hur?
    Cykelaffärer – men det är ju hur förvirrande som helst att de blandar dam- och herrcyklar, och så finns det ju sådana där cyklar där man inte ser vilken sort det är!! *hua*
    Videobutiken – måste ju självklart ha en tjejavdelning med dramafiler och komedier och en killavdelning med skräckfiler och actionrullar. Tjejavdelningen har råsa heltäckningsmatta och mjuka fåtöljer och filmerna är pyntade med strass och rosetter. På killavdelningen är det svart matta, skinn och läder och filmerna är klassificerade och dokumenterade och det finns sökdatorer.
    Möbelaffärer – här finns det mycket att göra! Inredning till kvinnliga rum såsom kök och tvättstuga hamnar ju såklart på tjejavdelningen, tv-möbler och feta fåtöljer på killsidan.

     1. Bra där Marina! Du är nåt viktigt på spåren! Jag är lite orolig för mina kunder också. Jag menar, en kvinna i en butik med teknkikprylar?! Jeez.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *