14/9 – om förslag på pedagogiska appar från iTunes.

13/9 - om kanonsim!
15/9 - om dagsens viktigaste uppgift.

Japp, nu behöver vi hjälp och vänder oss särskilt till föräldrar och pedagoger: vilka appar tycker just du är bra till kids mellan 4 och 6 år?

Det vi söker är i huvudsak riktigt bra matte-, läs- och skrivappar för det vore kul att kunna använda surfplattan till mer än lek, sociala aktiviteter och underhållning 🙂

13/9 - om kanonsim!
15/9 - om dagsens viktigaste uppgift.
12 comments Lägg till din
 1. Hej

  Här är några som barnens förskola/skola nämner som bra appar (rubriken visar syftet med dem.

  Översättning och språkträning
  SayHi
  iTranslate
  Google translate

  Kommunikationsstöd
  Pratkort
  Soundslate
  iPicto
  Communilator
  Sono
  Alexicom
  Go Talk

  Tal till text
  Dragon dictation
  iVoice

  Skriva och berätta
  My Story
  Book Creator
  Click n’ talk

  Anteckna
  AudioNote/SoundNote
  EverNote

  /Christine

 2. Räkneråttan gillar mina elever, den är ganska lätt.

  Det finns nåt som heter pappasappar, där är en av mina bekanta med och testar (alltså hennes barn) och sätter betyg. Sök på pappas appar (troligen ihopskrivet)

  Jag har rätt många i min padda, men det är mest för lite äldre barn, såna som har börjat läsa. Jag fick några tips av vår IT-pedagog, men de flesta har jag letat mig fram till. Laddat ner gratisversionen och kollat först innan jag köpt.

  1. Räkneråttan noterad!

   Va skoj att du nämnde Pappas appar. Jag skrev på FB att jag varit där och snokat men utelämnade faktiskt infon här i nosarna! Den sajten har blivit så stor nu så det är lite rörigt tyvärr. Inte så lätt att hitta info som förr 🙂 å så skäms jag för att jag glömde länka dig på FB… du är ju en av mina favvopedagoger ju!

   Gratisversioner är asabra förresten. Tyvärr finns de inte alltid och om inte recensionerna är så många i Itunes är det svårt att våga lita på dem…

   Tack för tips och hjälp! Ska kolla upp den där råttan!

  1. Jamenjagvet! Men jag vill ha tips från vänner jag känner, som vet vad jag gillar och prioriterar! Inte från en i mina ögon rörig hemsida 😉

 3. Googla på bra appar förskola eller liknande så brukar det komma upp en massa bra tips=) Vi har ju en del bra på jobbet, men minns inte namnen just nu.

  1. Som jag skrivit redan så vill jag inte googla eller läsa andra bloggars recensioner i detta fallet 🙂 jag skulle vilja ha råd från mina vänner på vilka appar de använder till sina barn/elever! Vi har några bra redan men hade velat ha hjälp att hitta fler.

   Om du kommer på vilka ni använder på ditt jobb blir jag superglad om du delar med dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *