4/9 – om Sverigepremiär för amerikansk president.

3/9 - om mitt livs första skolföräldramöte.
5/9 - om ny nos-design.

I förmiddags landade Barack Obama med sitt Air Force One på Arlanda för ett dygnslångt besök. Det är en historisk händelse, eftersom det är första gången en sittande amerikansk president kommer till Sverige för bilareralt möte med bl a statsminister Fredrik Reinfeldt.

Jag tycker det är roligt att en av världens mäktigaste män besöker vårt land. Den glädjen har ingenting med mina eventuella åsikter om USA att göra – som är betydligt ljummare nu än under istiden med GWB som president – utan att Obama sätter Sverige på den politiska kartan. Framför allt jublar jag över att Reinfeldt fick möjlighet att framföra argument för att INTE gå in militärt i Syrien. Tyvärr gör det såklart ingen skillnad, och jag hörde just att senaten röstat för ett militärt ingripande, men en åsikt är lika viktig att framföra oavsett den är i majoritet eller i opposition!

En tuff elvatimmarsdag på jobbet idag och när jag efter tretton timmar hemifrån kom intrillande från bussen var det inbjudande att krypa ner hos döttrarna som låg o fnittrade i storasysters säng. Jag hann lyckligtvis hem precis i tid att sjunga en ganska sen go’nattvisa och nu – två timmar senare – blir det snark även för mig.

Go’natt!

3/9 - om mitt livs första skolföräldramöte.
5/9 - om ny nos-design.
9 comments Lägg till din
  1. Tyvärr inte. Extra morgonmöten den här veckan ger två pass 8-19 🙁 tur i oturen var det inte min stängningsvecka iaf för då hade jag jobbat 8-20:30 istället 🙂

 1. Jag är också glad åt besöket, jag såg större delen av presskonferensen på tv och hörde resten i hörlurarna promenerande på stan. Han tog god tid på sig med svaren och verkade lugn och angelägen att svara ”ordentligt”.
  Vad jag är lite ”puzzlad” över är demonstranterna! Vad är det de protesterar emot, USA? Eller Obama själv? Med tanke på att han, liksom de flesta Amerikanska demokratiska presidenter, har minoritet i representanthuset och därmed en nästan omöjlig uppgift att få igenom egna förslag gör ju inte honom oduglig utan visar bara på det svåra i hans uppgift. Ibland verkar det som om ”folk” tror att sittande president är ansvarig för allt som vi ogillar i Amerika!
  Att Stockholm verkar vara lugnt och ovanligt idylliskt är väl härligt för dem som har möjlighet att uppleva det och som en man på TV påpekade: om det går att göra Stockholm bilfritt EN gång pga Obama borde det väl gå att göra det igen, kanske en gång om året för alla oss som inte bor där vanligtvis! Att kunna gå över hela stan utan bilar och buller vore underbart och varenda uthyrbart rum skulle gå åt, restauranger skulle vara fulla osv superinkomster och reklam för staden…. samt miljövinster!

  1. Jag har missat det mesta från media tyvärr men kan nog läsa ikapp kanske?

   Har också många gånger tänkt som du. Framför allt vilket ”omöjligt” land USA är: dvs oavsett om presidenten är i majoritet eller ej så är han maktlös. Förutom det märkliga faktum att det inte nödvändigtvis är den med flest röster som blir president är det typ omöjligt att få igenom sin politik. Men. Misslyckad är han väl inte som så många tycker? Vallöftet ”avsluta Irak-kriget” är ju uppfyllt!

 2. Jag höll på att skriva ett långt svar, men kände att jag inte orkar. Är med andra ord inte lika odelat positiv till besöket som dig, även om jag anser att det i grunden är en bra sak.

  Mvh Stockholmsjävel.

  1. Din kommentar hade hamnat i skräppostfiltret? Så märkligt! Måste vara underskriften som orsakat? 😀

   Självfallet förstår jag dom som är irriterade på att stan helt slås av och lamslås, men… jag bor själv i en stad som i flera års tid under en helt om året stängs av/korkas igen för ett visst event och även om jag själv inte berörs så väldans (längre) så är det såklart skitjobbigt för dem som inte kan ta sig till jobbet etc för att det är avstängt.

   Om/när du orkar får du gärna dela med dig av dina åsikter! Jag värdesätter dom, det vet du!

   Krams!
   //västkustbo

 3. Ja, och Usama är borta och sjukvårdsreformen fick han igenom trots massivt motstånd från Republikanerna! Dessutom har han ju lite tid kvar och OM Hillary skulle lyckas vinna nästa val så det blir två Demokrater efter varandra ( har aldrig hänt tror jag!?) så kan det verkligen hända grejer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *