9/9 – om det ofattbara hatbrottet i Malmö.

7/9 - om alla djuren på Borås Djurpark 😉
10/9 - om kvällens Apple-event och oktoberfest.

Med fasa läste jag idag om den misshandlade 32-åringen och hans 1,5-årige son. Det är så många frågor. Varför? Ligger det något bakom? Varifrån kommer det likgiltiga våldet? Och framför allt, jag förstår inte allt detta hat?!

Här finns länk till händelsen på SVT.

7/9 - om alla djuren på Borås Djurpark 😉
10/9 - om kvällens Apple-event och oktoberfest.
4 comments Lägg till din
  1. Det hela är precis lika hemskt och otäckt och fruktansvärt oavsett om det ligger något mer bakom eller inte. Men ändå, finns det någon bakgrund så kanske det ändå kan bli något mer greppbart. Eller iaf lite mindre att tappa tron på mänskligheten

    1. Det är just för att slippa förlora tron som jag hoppas att det låg något annat än bara likgiltigt hat och förakt bakom. Å andra sidan tänkte jag faktiskt ursprungligen mer på att de som attackerade var påverkade på något vis: droger, alkohol, religiös fanatism, el dyl.

  2. Men herregud!

    Jag vet inte om det ligger något tidigare bakom detta men att ge sig på barnet på det viset är helt oförsvarbart. Det är visserligen det andra också, men herregud, barnet! Hur kunde de?

    *arg*

    1. Finns så många olika teorier på nätet. En jag skummade förbi (jag läser bedrövligt sällan skvaller men detta stod hos en bekant jag respekterar på facebook) var att en av de som tog tag i barnet var kvinna, och i vissa kulturer räcker det att du tittar illa på en kvinna för att hela hennes familj ska bli varulvar (i dess djuriska flockbeteendes avseende). Att han alltså bara försvarar sig betyder nada. Men. Som sagt. Det är ett rykte och jag litar inte mycket på det, om än terorin tyvärr håller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *