13/10 – om skördefest och en Bronshaj.

12/10 - om Hedbertar i skogen.
14/10 - om höstdimma som sjutton.

Efter gårdagsens – ehum, gårnattens/morronens – sena (eller tidiga, beroende hur vi ser det) babbliga glada roliga med-asagrymma-tjejerna tapasmiddag vaknade jag ohemult tidigt men lyckades somna om för att vakna framåt förmiddagen av att grannen kom över och ville leka med EmmaLi, som ju inte var hemma utan hos sin farmor o farfar, var det ett stycke väldans seg hedbert som runt kvart över ett promenerade bort mot Påskbergsskolans årliga Skördefest. Där stod f:aren med sina klassisar och sålde muffins kakor sylt kransar baguetter å annat fint vid sitt klassbord och vi köpte såklart en hel del 🙂 vi bidrog inte med så särskilt många påsar på bordet men desto mer i kassaskrinet! That’s how den häringa familjen bestly contributes to klasskassan.

Sen gick vi till stan och blidde bjudna på finlunch av svärföräldrarna. Tackar! Mignon levererade en förvånandsvärt smarrig hamburgare, bästa betyg för fluffigt bröd och LAGOM stor portion. En tvåhundragramsköttbit är liksom bara besvärligt. Okej, bröd och pommsar i flottigaste laget men en dag som denna var det heeelt perfa!

På seneftermiddagen åkte Mattias och EmmaLi med farmorn som sällskap till Klitterbadet för simlektion och asså… det är med stor glädje och lite tårögd stolthet jag nu kan presentera min lilla femåriga Bronshaj! Eller alltså märket har vi inte köpt än, men fröken berättade att hon är godkänd! Hundra meters ryggsim och lite annat är det hon fixat. Utmärktaste bästaste simfröken kan säkert hjälpa med detaljerna kring kriterier?

edit: 100 meter valfritt simsätt är en bronshaj! tack för info Marina; tur du finns här i nosarna också!

12/10 - om Hedbertar i skogen.
14/10 - om höstdimma som sjutton.
10 comments Lägg till din
 1. 100 meter valfritt simsätt på djupt vatten = Hajen brons!

  Nästa är Hajen silver, 100 meter varav 25 på rygg + 12,5-meters rotationssimning men det har ju alla våra barn gjort sedan urminnes tider.

  Hennes frånskjut var riktigt bra idag! Och de fick testa sammansatt fjärilssim!!

  1. Ah! Trodde det var undervattenssim å glid å sådär också? Fast det har hon kanske inte fixat fullt ut än? Ujuj. Kan hon crawla så långt tro? Det borde hon klara om hon peppas ordentligt innan! Hon har ju simmat två hundra meter en gång fast då var det med fenor så det gills inte. Men hon har ju sträckan i kroppen iaf!

   Vi har ju övat frånskjut hemma! Kul att det gjort skillnad. Hon var rätt sprallig idag gissar jag :p

   M berättade om fjärilssimmet och att det var en flicka som var helt grym. Bröstsimmet är hon så stressad i för ”annars hinner jag inte till nästa lektion”. Hon menar såklart ”moment” men jag försökte förklara att det inte är nån fara eftersom de andra väntar på henne. Å sen försäkrade jag att hon faktiskt får bättre fart om hon tar rejäla kraftfulla tag istället för att ”plaska” liksom.

   1. Det är Hajen guld det, massa jox på den, klädsim, längddyk, magläge, ryggläge, bad- och båtvett, hopp från 1 meter osv..

 2. Framför allt vad gäller simmet så verkar hon ju gilla det, och det är ju ett måste! Hon är superduktig och, vad jag lagt märke till när jag varit med, så är det stor skillnad på början och slutet av lektionen, en kondotionsfråga så klart men kanske också en storleksdito, hon är ju mycket mindre än några och då blir ju hennes simsträcka längre än deras … på nåt vis!

  Gällande byta sälja mot köpa är det en utmärkt idé, det har jag också gjort vissa år då tiden för själva tillverkningen tröt, då betalade jag gärna överpris för det jag köpte i stället för att köpa massor av saker jag visste inte skulle gå åt, och ett år köpte jag flera burkar av min egen marmelad, för jag hade tagit med alla ovh inte lämnat kvar någon hemma!

  1. Visst är hon skitduktig!! Ja hon är trött på slutet, helt klart en konditionsfråga men också att hon lägger lite för mycket energi på ”dålig teknik”. Jag brukar säga att hon tar sig fram på ren vilja! Lillasyster har en helt annan kroppskontroll och kan koordinera sig, Maali har alltid haft svårt för motorik och det är sjukt imponerande att hon faktiskt simmar 100 meter genom att veva sig fram på det vis hon gör! Men så har hon ju starkare benmuskler än dom flesta femåringar mä 🙂 proportionerligt är hon muskligast i familjen!

   Det var med inspiration från Rosenfredsskolan vi gick in på den här Skördefesten. Det är ju många års skördefester kvar och vi behöver ju inte gå ut på 100% första året kanske :p fast vi hade en stor kasse med oss hem med mumsbitar så det blir fika på jobbet för mina kollegor imorron! Vi äter ju inte sånt där själva 😀

 3. Vilken duktig flicka ni har. Ja, bägge två förstås, men just nu är det Heja Maali som gäller! 😀

  Jag blev nyfiken på Mignon och gick in på deras hemsida. Det verkar vara ett ställe i min smak. Mycket gott att välja mellan. 😀

  1. Ja gissa om vi är tuppstolta över våra små tjejer, båda två!

   Det är ett riktigt gammalt café (stans äldsta?) som haft downs and ups under åren och för några år sen var det rätt bara dyrt, men nu är de tydligen på up igen. Kul! Bra och god mat mat är ingen självklarhet på krogen/caféerna tyvärr.

   Krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *