16/10 – om du frågar efter min sämsta egenskap…

14/10 - om höstdimma som sjutton.
17/10 - om att lära små små barn att simma.

…i sociala umgängen så är det att jag inte kan vara tyst.

Jag kan inte låta bli att uppmuntra det jag tycker om, och – vad värre är – kan jag inte heller undvika att säga emot när jag tycker något är fel. Det betyder att jag egentligen inte längre vågar hänga på facebook men är ändå halvvägs till hjärtinfarkt flera gånger i månaden för att jag inte kan hålla mig därifrån. Jag har mer eller mindre lämnat Twitter (fast jag tjuvläser ibland på natten när jag är för trött för att orka engagera mig) och jag ser inte längre Uppdrag Granskning eller Debatt på tv. Det har lett till att jag faktiskt har hamnat i dispyt på Instagram. Det innebär att jag kommenterar vilt främmande bloggar i ämnen som ligger mig varmt om heartet. Å så är jag bedrövligt tjötig in person också. Så, ja, det här att jag inte kan hålla min åsikt för mig själv betyder att jag har gjort mig till en rätt obehaglig person att umgås med ibland – är jag rädd.

Alltså. Jag måste jobba på mina sociala skills. Jag måste lära mig hålla käft. Tips mottages tacksamt!!

14/10 - om höstdimma som sjutton.
17/10 - om att lära små små barn att simma.
23 comments Lägg till din
 1. Vissa saker måste man protestera emot!

  Andaktsrum på sjukhus tror jag normalt är konfessionslösa, även om där till vardags sitter ett kors. Ett kors som enkelt kan täckas över när någon konfessionslös eller av annan tro ska nyttja det för andakt.

  1. Oj? Syntes den diskussionen för vänners vänner också?

   Är glad att C gick in och tog första striden den här gången. Jag har liksom slutat att försöka diskutera där annars… numera gör jag det inte för att övertyga, det är kört det vet jag, utan för att visa andra att jag inte håller med. Typ. Det är ju nämligen mer än inte håller med. Jag mothåller å det kraftfullaste. Har blivit några ”intressanta” släktmiddagar, om jag säger så…

   1. Det är en släkting alltså? Oj! Jag bara läste vad som skrevs och blev mörkrädd och väldigt glad över att du orkade markera!

    Om du orkar så kan du ju fråga lite fint om det vore lika illa om din helsvenska väninna önskar korset dolt om det ska hållas minnesstund för henne eftersom hon inte är troende och helst slipper religiösa symboler!

    1. Ah. Alla kommentarer syntes inte? Mr gick in först och skrev just det du tar upp: att de ju bara frågade och att det inte är märkligare än att korset döljs av en gobeläng vid borgerliga minnesstunder i kapellet vi brukar vara i. Det kom inget svar på det. Bara ett märkligt inlägg om att vi snart kommer styras av en 2000 år gammal bok. Sen blev det lite skoj för Mr gick in å besserwissrade om Bibeln och Koranen 🙂 sen gick jag in och var kass. Stöddig alltså. Men jag är så jäkla trött på fasonerna. Attityderna. Till min glädje var vi till slut 3 på vår sida och en av oss drog kloka parallelller. Som att om ”muslim” byts ut mot ”jude” så har vi lätt att se likheter med en obehaglig rörelse på 30-talet. Jag skrev att jag höll med och att jag är mer rädd för SD och deras anhängare än SD och deras anhängare är för muslimer.

     Äff. Nu blidde det säkert svårt för icke-bekanter på Facabook att hänga med? Fråga om ni undrar nåt!

     TACK för stöd J ♥ jag orkar ta många fajter till. Där det är viktigt kan jag stå ensam mot alla andra om det behövs…

      1. Va märkligt isf?! Facebook i ett nötskal. Du kan säkert snoka dig fram dock. Går väl att hitta i min historik?

       EDIT
       asså det går ju inte att hitta nånting på fb numera… här kommer direklänk istället. får se om det funkar? kanske inte kan ses av alla ändå?

      2. lyckades hitta via mitt egna flöde där jag sagt att jag vill se allt från vissa utvalda personer, men det var inte lätt

 2. Jag förbjuder dig härmed att hålla tyst! Vi gillar ju dig för den du är, jag gillar att du säger ifrån, jag vet att du aldrig hycklar eller hymlar, jag gillar att utmanar och får oss att tänka till, igen, igen och igen!

  Och vissa saker får bara inte stå oemotsagda.

  Men så är jag ju precis som dig, kan inte heller hålla tyst, det ledde ju till att jag till slut omämndes som en satans hantlangare offentligt på nätet och i en bok. Men men. jag bjuder på den 😀

  1. Men med en smickrande ålder om jag minns rätt!

   Instämmer i att nätet skulle bli tråkigare om Ullis höll tyst!

   1. Det var inte så många rätt i den harangen 😉 Men kul att veta att jag är illuminati 😀 Det visste jag inte ens själv 😀

   2. Va gulliga ni är blir alldeles rörd och glad! Å stolt över jag är vän med en som tosskvinnan Anna Wahlgren beskrivit så fint Marina!

 3. Ja det var jag! Jag satt på tåget och höll på att få krupp när jag läste hans senaste inlägg! Jag undrar om han hamnat i dåligt sällskap eller vad, för så här dum har han inte varit innan!

  Nej, nej och nej! Sluta inte protestera och diskutera Ullis, då är du ju inte DU längre, men du kan dämpa dig lite

 4. Bara helt appropå, på telefonen är jag inloggad och då får jag inte mail om nya kommentarer!

   1. Lite skakigt här också, och ibland får jag ange namn och e-post men ibland inte. Är det inloggningen som skiljer då måntro? Men på de inläggen får jag notifieringar, annars är det nog som MM skriver.

    1. Fick indikationer tidigare idag också att det nog inte funkar helt friktionsfritt. Har mailat min guru om detta – han har inte fakturerat för alla jobb än så han kanske inte är helt färdig med allt? Tack för input! Värdefullt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *