21/10 – om VM i lös tand.

20/10 - om oops som det blev 😀
22/10 - om att vara en smula glömsk och att ha en blankt planerad ledig dag.

Segrare i 200 meter crawl med poolens lösaste lilla tand blidde igår femåringen från Morkullan! Att man kan bli VarbergsMästare i grannkommunen var lite oväntat, men om man är bara knappa tre veckor från sexårsdan så går det alldeles utmärkt. Det är säkert! Jag har läst reglerna! 🙂

Förutom de fyra vändorna crawl blev det ryggsim – ”bara” en vända – å så bröstbenssimmades det också och jag är på god väg att maila den där SwimIT (se detta inlägg) för att tacka för inspiration och skjuts på väg! Båda små döttrarna har fått en helt ny förståelse för tekniken i bensparken och i EmmaLis fall innebar det att hon för första gången fick till en riktigt bra spark!

Den där lösa tanden då? Hur gick det med den? Nä, det gick inte alls. Imorse var den lika ofattbart lös och liten var fortfarande så skraj att den skulle lossna, och börja blöda, att hon knep igen munnen som en mussla. Att tredje tanden skulle bli en sån pärs att tappa? Och att de två första liksom alldeles av sig själv försvunnit… ehum… de har helt seriöst bara försvunnit från platsen de legat på i flera månader – fast så var problemet ”ska mjölktänderna sparas eller ej?” äntligen löst utan vidare dilemman :p Nåväl! Lite försiktigt vågade hon snurra och vicka på tanden men sen tog det stopp. Och tanden satt obenhörligen fast. Efter att sen ha suttit med tanden bakåfram vid frukostbordet och först inte ha vågat äta nåt alls blev hungern strax för stor och en mjuk macka blev lillgaddens fall: en oerhört stolt femåring höll vips bytet i sin lilla hand! ”Nu kan du lägga en guldpeng, pappa!” tjöt då lillasyster förtjust. ”För det är du som är tandpengare!”… Ridå! 😀

20/10 - om oops som det blev 😀
22/10 - om att vara en smula glömsk och att ha en blankt planerad ledig dag.
2 comments Lägg till din
  1. Hahaha! Härligt att den lossnade, och om det nu är avslöjat vem som är ”tandfe” står det väl inte på förrän Jultomtens identitet också är röjd?!

    Redan i lördags hos mig ville den lilla tandtapperskan försäkra sig om att den skulle tas tillvara om lossning skulle inträffa! ”Du har väl en liten burk till tanden mormor” undrade hon, och det hade jag, men den behövdes inte!
    Härligt med simvinsten, gratta från mig!

    1. Jag är lite orolig för tomten faktiskt. Frågan är om vi inte måste ha en stört okänd Jultomte, alla andra kommer ju bli avslöjade direkt? 🙂

      Ska hälsa imorron! Nästa tand kommer nog snart den mä, borde vara dags att tappa en i överkäken nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *