29/10 – om S:t Judas/Simone.

28/10 - om håll i hatten Judas...
31/10 - om fel dag att ha slut på makeup-tabort 🙂

Vi klarade oss alldeles oväntat bra här hos oss. Märkte knappt att det blåste faktiskt – förutom några få vindbyar som drog tag i fönsterrutorna – och makens förberedande åtgärder visade sig vara alldeles ypperliga. Lite satte jag allt hjärtat i halsgropen i morse iofs, när jag från Millans fönster såg att det fattades en gunga från tvättställningen. Men snart stod det klart att det inte var Simone utan Mallias som låg bakom det försvinnandet 🙂

Alla klarade sig däremot inte lika bra. En kollega har varit strömlös i över ett dygn (ilandsproblem kan det låta som, och förstörd mat i kyl och frys är en sak, men för den med elpatron i värmepannan blir det fort rätt röset). En bekant har fått mängder av takpannor nerblåsta och flera andra har fått ett eller flera träd fällda i sina trädgårdar – förhoppningsvis rör det sig om gamla och små fruktträd. En vän visade upp nerblåst staket på Instagram, en annan kunde knappt ta sig till jobbet för att det låg träd i/på vägen.

Den där bilden som sprider sig i sociala medier, den på en uppsättning trädgårdsmöbler i vit plast i solsken där en stol slarvigt blivit vält bakåt, den har du säkert sett. Den är himla skojig vid första anblick! Men… den känns liksom rätt respektlös när jag tänker efter. Bara för att det inte blåste på mig kan det mycket väl ha blåst rejält nånannanstans. I andra länder i Europa har folk faktiskt dött i stormrelaterade olyckor. Nån Gudrun eller 1969-storm var det inte. Men nog tusan var det både TUR och i många lägen bra förberedelser som gjorde att skadorna blev så små här hos oss i Sverige när stormen Simone drog förbi? Men framför allt är det BRA att det inte blev så allvarligt som befarat! Tycker jag.

28/10 - om håll i hatten Judas...
31/10 - om fel dag att ha slut på makeup-tabort 🙂
2 comments Lägg till din
  1. Tycker också att det är ett konstigt resoneman att varningar var överdrivna för att det inte blev så mycket skador, det blev det ju inte för att människor hörsammade varningarna och säkrade lösa grejor och höll sig inomhus! Det gjorde människor inte vid Gudrun och tja, det blev ju katastrof kan man säga.

    Jag tycker det här var en jättebra övning i samhällsansvar och jag är djupt imponerad över att så många människor gjorde så många saker rätt! Att kommuner fattade bra beslut i att stänga förskolor, idrottshallar och simhallar. Att krismyndigheten går ut med bra information om vilka åtgärder man bör ta för sig själv osv.

    Vi klarade oss helt utan skador på vårt hus den här gången, vi slapp tom hämta soptunnan hos grannen eftersom vi kommit ihåg att surra fast även den 😉

    1. Ja, det blir en väldigt märklig kritik när den vänder sig mot att samhället är FÖR försiktigt!

      Hade varit praktiskt om grannen passat på att tömma toptunnan om den ändå varit å vänt hos dem? 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *