5/10 – om kolköttbullar och pissmatch.

4/10 - om kanelbullar.
6/10 - om att göra det naturliga naturligt.

Till lunch serverade mästerkocken till sina två stackars barn idag frysta färdigköttbullar i kolbränd kulör tillsammans med osaltade pastasnäckor och nästan-slut-ketchup. Lågvattenmärke: check.

Sen kom mannen hem och hela familjen gick på fotboll på Påskbergsvallen – Varbergs BoIS mot Hammarby – fast jag vet inte vad vi gjorde där. BoIS hade tre sjukt oturliga räddningar på mållinjen, fick sen en mycket märkligt dömd straff mot sig och sista kvarten briljerade Bajen med högklassigt mask-spel. Blä.

20131006-023055.jpg
domarn är som synes med fint i matchen… 🙁

Ikväll kommer kollijoxarna på besök å det ska bli väldans skoj! Gissa hur vi har fördelat arbetsbördan matlagning/dukning? :p

4/10 - om kanelbullar.
6/10 - om att göra det naturliga naturligt.
12 comments Lägg till din
 1. Jag är helt säker på att köttbullarna och pastasnäckorna serverades med en stor portion mammakärlek 😀 😉 Vi kan inte vara på topp jämt!

  I nöden provas vännen/supporten kanske? Fint att ni stöttar laget även när det inte går spikrakt uppåt tycker jag!

  1. Du är la gulligast i länet vännen! TACK! Jo, jag bjöd på ketchup för att släta över misstaget också så kidsen var så lyckliga så! ”Det godaste jag ätit!” hojtade eLi uppmuntrande (sockerchock från ketchupen såklart ;)! Fast när de först satte sig vid bordet tittade Milla på tallriken och undrade varför jag hade gjort dem så kolsvarta? ;p

   Äh! Medgångssupporterr är inte så mycket våran grej vettu! – vicket är en jämrans tur i mitt fall!

 2. För att ta till det berömda Stenmarkcitatet:
  ”Det verkar som om ju mer jag tränar desto mer tur har jag”.
  Själv tror jag 99% av tiden inte på tur/otur men den på den ynka procent som är kvar hinner jag bli rätt bitter 😉

  1. Ah’men TUR är en sak.. men otur? Gör man sig förtjänt av den också? Typ tre bollar räddade på mållinjen och sen en felaktigt dömd straff mot sig. Det måste ju räknas som otur?

   Sen trodde jag det var Stig Strand som sa det där så tack för uppläxningen!

   1. Ja, faktiskt! När ork/kraft/skicklighet inte riktigt räcker då är man merberornde av turen och då upplevever man det som mer otur

    1. Jag tror inte den teorin är vattentät. Den funkar bara där du själv är delaktig och kan avgöra din kondition, teknik etc.

     Såhär:

     I fråga om sport, tja, om den är tidsavgörande (typ löpning, skidåkning etc) ja, men när den är bedömningsbaserad (dvs där en domare avgör) så går den mänskliga faktorn in och styr. Ett bottenlag har få previlegier på fotbollsplan och oddsen att domarna – troligen omedvetet – dömer till deras fördel är låga. Favorittippad = hälften vunnet. Så är det. Psyket spelar stor roll för alla inblandade.

     För att vara lite provocerande då: vad säger den där teorin om sjukdom. Har den som drabbas av icke-framkallad (typ rökning, solning etc) cancer inte otur? Gener för bröstcancer; är det inte otur? Och trafikolyckor; t ex som de på länsväg 153 idag, är det inte otur att möta en fyllechaffis?

     1. Point taken! Jag var så fokuserad på de fall där det beror på egen prestation. ch där tror jag att det ofta är skicklighet som gör att vissa oftare än andra har millimetrarna på sin sida.

      Vad gäller domartabbar är jag inte helt benägen att hålla med i ditt resinemang. Ofta har det bättre laget den där millimetern på sin sida att de faktiskt hamnar på rätt sida den tillåtna gränsen. (men sen kan det naturligtvis vara så att laget som oftare hamnar på den tillåtna sidan kanske ursäktas lättare för den där gången de är på fel sida. Fast jag tror lätt vi också missar alla de gånger då laget med otur frias hellre än fälls)

      1. Haha! Jag har läst flera gånger nu men jag förstår faktiskt inte hur du menar med domarnas bedömningar! 🙂

       Jag ska se om jag kan länka/copypaste:a en artikel från HN om matchen i söndags. Den beskrev rätt bra hur jag tänker.

      2. Jo, ofta är ju saker tillåtna till en viss gräns. Man får göra sker om man gör det rätt. Typ tackla, skära av, ta bollen. En skickligare utövare lyckas oftare vara på den tillåtna sidan av gränsen. Men kanske frias det lättare när de duktiga hamnar på otillåtet eftersom man utgår ifrån att den gjorde rätt.

       Men samtidigt tror jag att man som åskådare lött glömmer alla gånger domaren inte slår ner på det sämre laget eftersom man lätt ser allt de faktiskt tar.

       Blev jag tydligare nu? Annars får vi ta det när vi ses!

      3. Njä 🙂 Jag förstår fortfarande inte! Du pratar fortfarande om prestation (och befäster min teori om att sämre lag oftare blir dömda till sin nackdel!), jag pratar om domarens bedömning.

       Eftersom jag är ”en gubbe i keps” – dvs en som aploderar motståndarens tekniska finter – kan jag LÄTT säga att jag tycker såhär oavsett om mitt lag är det bättre eller det sämre. Jag har många gånger beklagat (nåja) en orättvis seger – det är i min värld inte skoj att vinna på fusk heller – likväl som jag blir förbaskad på orättvis förlust. Å då menar jag inte tio målchanser noll mål vs en målchans ett mål, utan domares missbedömningar. Det är OERHÖRT sällan ett favorittippat lag förlorar för att de hade domaren emot sig. Där finns det säkert statistik att luta sig mot?

       Flyt, dvs flow, är en sak. Ren otur faktiskt på ett sätt ungefär detsamma. De är iaf jäkla bra (mot)polare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *