9/10 – om ”välkommen till Volvia, vi tar strax emot ditt samtal”.

8/10 - om att unna sig en fridag.
10/10 - om rutiner på förskolan, och att avslöja sig själv på nätet.

Tusentals resor på 153:an mellan Varberg och Ullared. Hittills inte en endaste incident men woop woop, inget varar för evigt… Idag: grävling vs GSLen (1-1). Fast två bilar efter mig körde också på/över den så vi kan konstatera grävling vs länsväg 153 i höjd med Hofgårds Golfbana slutade 2-3. Empiriskt vet jag nu att bromssträckan i 60 km/h på plaskvåt asfalt är typ 50 meter. Och att bilen varningsblinkar vid panikbroms. Å så vet jag att en grävling liksom låter som en liten bumb unden höger framhjul. Framför allt vet jag att det är läskigt att köra på något med sin bil.

För h-lvete. Håll avstånden! Hade jag haft en bil i baken hade jag blivit påkörd. Rejält. Det hade varit mycket värre än lite badger på spoilern.

8/10 - om att unna sig en fridag.
10/10 - om rutiner på förskolan, och att avslöja sig själv på nätet.
8 comments Lägg till din
 1. Fi fan, tur att du hade en klok mänska bakefter då, gulp!
  Och JAG steker hellre plast varje dag än att du plattar ut djur på vägen!

  1. Jag hade ingen alls bakom faktiskt! Dom som körde tio km under tillåten hastighet som två klistrade sälar i tåg med varann (dvs, två bilar inom femton meter) körde jag nämligen om några kilometer tidigare… Å så är det rätt omöjligt att platta till en grävling faktiskt 😀 dom är liksom som en sten i konstruktionen 🙂 men i övrigt har du en bra poäng, om än brända plasten faktiskt nog är farligare? Kan vi inte bestämma att vi inte gör nåt av det? ♥

 2. Usch! Djurkollision är läskigt! Tur att det ändå var ett relativt litet djur! Träningsvärk idag?

  Har du anmält till försäkringsbolaget? Och polisen väl? (Har för mig att en kompis fick lära sig det när hon tog en räv häromåret, vilket hon gjorde typ två dagar efter att hon fått tillbaka bilen efter att hon kört på ett rådjur)

  Kram!

  1. Va gullig du är! Ingen fara för träningsverk faktiskt! Trots att den dök upp precis framför mig hann jag bromsa och kanske fick de nickande framlyktorna honom att vänta tillbaka? Med hänvisning till tidigare nosning i ämnet så hade jag maximal ”tur”! Jag körde långsamt (på 80-väg men mycket nära 50-skylten), hade koll mot vägrenen eftersom jag är livrädd för att köra på nåt (inte tillräckligt bra koll dock…) och jag klippte den bara med ena hjulet (och lite spoiler)!

   Vicken maximal otur din kompis hade!! Jag har inte ringt försäkringsbolaget än faktiskt – rubriken till trots – men 11414 ringde jag direkt efter att jag vänt på vägen och inte lyckats hitta/se grävlingen nånstans. Det var ju kolmörkt och regnigt men det var inte enda anledningen till att jag var osugen på att gå ur bilen! Men efter att ha pratat med ”växeln” blev jag kopplad till en rätt ointresserad tjej i Halmstad (av dialekten att döma) som suckande förklarade att de inte skickar ut jägare på annat än ”klövvilt”. Hon ville inte ens regga mitt nummer inför försäkringen. Kan jag väl förstå iofs… det finns la nog med arkiverad dokumentation hos polisen ändå 🙂

 3. Tur att det gick bra. Jag utgår från att du kontaktat alla som behöver kontaktas? Då menar jag även att du ringt vårdcentralen och hört med dem om de tror att du behöver kolla nacken? Även den minsta smäll kan orsaka framtida men.
  Kram

  1. Ja jag hade verkligen otrolig tur! Hade det varit några km tidigare (spöregnet tog slut en minut innan smällen och jag körde mycket fortare då också) hade det nog inte gått lika bra…

  1. Ja blä. Den värsta känslan är ju att det kunde varit nåt annat än en usslig grävling…

   Alla kan ha otur! Nu hade jag tur! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *