Dagsens tips: maskeradkläder med stil!

17/10 - om att lära små små barn att simma.
18/10 - om helg på en fredag.

Plötsligt kan t o m jag tänka mig köpa en prinsessklänning till utklädningslådan [som vi ännu inte har]! Högst oväntat går h&m in och gör en kollektion fin-maskeradkläder till kidsen. Eller asså, en del plagg är fina! En del är lika fel ute som alltid när det gäller klädkedjor…

Vi börjar med dom bra!

 


Sen blidde det väl inte så bra kanske.
 

I båda fallen kan det handla om galet vald storlek, men, uäääh för att traska i genusträsket igen. Såna här kläder finns på BR och Ica Maxi eller för inga pengar alls på gekås och lågkvalitetswedontgiveashitommiljön-instanser.


Slutligen har vi en som liksom är utom tävlan.

 

vampyrdräkt h&m


Jag fetgillar de sminkade huggtänderna [noterat och kommer låna idén] och dracula är söt, men det är bara fejkat skjortbröst, väst och cape som ingår i outfiten och då blir det lite onödigt dyrt kanske (179:-). Dessutom gör tänderna och pojkens underbara min hela upplevelsen – precis som den franska prinsessan här ovanför ijenkligen…Alla foton från h&m och tips om kläderna hittade jag hos begåvade och roliga kollijox!
17/10 - om att lära små små barn att simma.
18/10 - om helg på en fredag.
12 comments Lägg till din
 1. Varför i allsindar är maskeradkläder uppdelade i pojk och flick? Får barn inte leka med stereotyperna ens när de klär ut sig? *skulle gärna komplettera lådan med en prinsessklänning*

  (Den jag sydde till min guddotters fyraårsdag är nu lika populär hos tredje lillebrodern som den var hos henne för typ 13 år sedan)

  1. Faktiskt tänkte jag inte ens på det! De två plagg dom hamnat hos oss hade varit en spindelman och en fransk prinsessa, för det är det mina döttrar hade velat ha, men vad det var för kön på barnen i kläderna på h&m:s hemsida… tja, det bortsåg jag automatiskt ifrån tydligen!?

    1. Nejmenpåriktigt! Ingen ironi!

     Jag tror att jag, som är uppvuxen med katalogshopping från Ellos och H&M, vant mig vid att se kläderna och bortse från modellerna. Jag menar, allt ser ju fint ut på en duktig modell fotad av en skillad fotograf: jag har därför blivit bra på att ”lusläsa” såna här foton, typ se igenom bilden in på plagget. Jag frågar t ex ”dom visar byxan på fem bilder men aldrig bakifrån..”, ”varför står hon sådär med armen?”, ”den är ju smal i ärmen t o m på modellen som är fem storlekar mindre än jag” osv. Jag ser helt enkelt inte ansiktet ovanför plagget.

     Låter säkert galet, men… så är det! Promise!

   1. För att hitta både Spiderman [edit hedbert] och klänningar var jag tvungen att gå via pojk och flick. Jag hittade ingen övergripande maskerad

 2. Mäh, har jag lärt dig det där sättet att läsa postorderkatalog? För det låter ungefär som när jag förklarat för någon klentrogen om möjligheten att köpa kläder som både är snygga och passar! Kan du ha lyssnat på vuxensamtal …. Eller kommit fram till precis exakt samma metod. För det är faktum: det GÅR att lyckas bra, men man får titta noga, tänka och klura. Och postorder var vad dom stod till buds i vår stad under 70-80tal, om man inte hade bil, för inget av de nuvarande företagen för barnkläder fanns, och jag gick ofta beröm för att ni var fint klädda!

  Skojsigt vilket som!

  Maskeradkläder kan man ofta också göra själv, även om det inte alltid blir det vanliga! Jag tror det var fem cowboyflickor den gång du var den enda och sötaste katten och Mrcs var definitivt ensam om att vara ”Olyckan” överlappad med plåster, bandage, mitella och sminkade skrapsår och blåmärken!

 3. Ojsan, det krånglade och dito så jag kopierade texten och gjorde om men tydligen fastnade tidigare kopierat också så det blev tokut! Nu har jag gjort om så du kan sudda första skrivet!..? ☺️

  1. Har la lyssnat och lärt själv gissar jag. Är ju den klentrogna typen när det gäller klädshopping (och annons-/modellfoton) så det har väl liksom blivit en självklar utveckling av min misstro 🙂

   Kommer ihåg när jag var katt! Med svans å grejer, *mjau*!

 4. Fint rättat, begripligt nu. (Även om jag inte förstod ctrl x & osv)
  Sötaste katten var du, fast jag vill minnas att du tog loss svansen som var obekväm att sitta på och att morrhåren smetat ut sig till mera mustaschlook?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *