dagsens tips: ”Skriv under för att göra barnkonventionen till svensk lag”!

22/10 - om att vara en smula glömsk och att ha en blankt planerad ledig dag.
23/10 - om hur otroligt verkligt ledsen jag är.

Flykten slutar här

Varje dag tvingas barn över hela världen att fly från förföljelse, förtryck, krig, fattigdom, våld och övergrepp. Tusentals av dessa barn kommer varje år till Sverige. Väl i Sverige ser vi dagligen exempel på att dessa barn får sina rättigheter kränkta. Med detta inlägg vill jag rikta ljuset mot dessa kränkningar och ge barn på flykt en röst.

Barnkonventionen är en samling mänskliga rättigheter för barn. Den slår fast att barn har egna rättigheter och ett människovärde som måste respekteras, samtidigt som barn har speciella behov av skydd och stöd. Sverige skrev under barnkonventionen redan 1990, men den gäller ännu inte som svensk lag.

asa-liffner_bild2-jpg_c917e3aa7a79b18a-575
foto: © Åsa Liffner


Om barnkonventionen gällde som svensk lag skulle beslutsfattare tvingas ta barnets rättigheter på större allvar och kunskaperna om barnets rättigheter skulle öka. Barn på flykt måste få sina rättigheter tillgodosedda. Jag har skrivit under för att göra barnkonventionen till svensk lag. Gör det du också! Flykten slutar här.

22/10 - om att vara en smula glömsk och att ha en blankt planerad ledig dag.
23/10 - om hur otroligt verkligt ledsen jag är.
1 comments Lägg till din
  1. Hej,

    Det är givetvis inte relaterat till inlägget, men de lösenordsskyddade kunde jag inte skriva under och någon emailadress har jag inte heller funnit. Jag jobbar för en online marketing agentur i Hamburg och undrar om du accepterar sponsring?

    Skicka mig gärna ett email på ovan adress, så svarar jag med mer information o ett erbjudande.

    Mvh Jonas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *