11/11 – om suddigt väder, ljudet K och en dåligt firad fars dag.

10/11 - om sexårskalaset i Flickskolans gymnastiksal!
Hejdå älskade katten W ❤️

I morse satt Milla vid frukostbordet och tittade fundersamt ut genom köksfönstret. Dimman låg så tät att grannhuset rakt över gatan knappt syntes. Mellan tuggorna yoghurt funderade hon högt: ”vicket suddigt väder! undrar om pappa och EmmaLi hittar fram till skolan?”

Jag har förresten fler finurliga barn i mitt hus. Varje vecka har de i EmmaLis förskoleklass ”veckans ljud”. Kidsen ska då ta med sig ett föremål som börjar på detta ljud och Emmi har kommit på varenda pryl på egen hand hittills. Denna veckans ljud är K och eLi hade först planerat med sig Millas lilla mjukdjursKatt. En av presenterna från igår – en ”Äckliga skämtlådan” – fick henne dock på andra tankar… tydligen. Gissa om hennes klasskompisar var förtjusta när hon till skolan plockat med sig en låtsasspya…! Själv är jag (också) grymt imponerad av påhittigheten! Å så låter det så fint det; ”Idag hade min unge med sig kräk till skolan”! 😀

Igår var det ju förutom allt annat också fars dag. Den firades kasst i vår familj men ett litet fånigt paket fick fadern till frukosten, och ungarna pärlande på förmiddagen på eget initiativ under oerhört fniss och hemlighetsmakeri en fin platta som de kom ut till oss i köket, sjungandes jaa måååå han leeeevaaa!!. Världens bästa pappa till våra barn är han ju även om han inte blev firad bamsejättemycket. Hoppas han vet det ändå?

Idag åkte GSLen till Skadecenter för fix av grävlingrelaterade komplikationer. En hyrbil stod och väntade på mig, men mer nos om den imorron. Nu ska jag dyka ner i soffan bredvid min make och bara ha ont i huvudet. Riktig migrän har jag aldrig haft, men jag skulle kunna tänka mig att den påminner något om det jag drabbats av till och från. Lilla katten W mår inte bra och oron över henne bättrar inte direkt på känslan av skruvar i bakhuvudet 🙁 mjau.

10/11 - om sexårskalaset i Flickskolans gymnastiksal!
Hejdå älskade katten W ❤️
8 comments Lägg till din
 1. Jag måste ju som fröken älska det kreativa i att ta med ”kräk” till skolan som något som börjar på K. Som kräkfobiker säger jag dock UÄÄÄÄK! 😉

  Vet inte om 8 timmars bussresa från Örebro, hemkomst med övertrötta griniga barn, en ilsken mamma och snabbt överräckta presenter var ett busbra firande heller. Enligt barnens önskan innehöll paketen ”kalsonger utan hål” och ”handkräm som inte luktar kosvett”. Nåja, toppenpappor har vi ju valt ut både du och jag och jag tror att vi vet att uppskatta dem lite allt som oftast, då och då och varje dag ❤️

  1. Så underbart roligt att se dig här Anna! Min bästaste tüskfrøken!

   Jaaa, äckligt med kräk men som förälder har vi överseende med mycket 🙂

   Vi har gjort kloka val båd du och jag. Precis som våra män ❤️

   Förlåt att jag är fåordig. Förklaring i kommentaren nedan…

   Krams!

 2. Vi hade inte ens något skäl att inte fira pappan! Men skäms lite över att jag inte ringde min egen!

  Hur mår kisse?

  1. Inte bra alls med lilla katten. Vi tog alldeles nyss beslutet att inte inleda någon behandling. Blir tufft att förklara för EmmaLi ikväll att W är död, att hon inte fick säga hejdå. Milla har fått veta för hon är hemma med mig nu och ska strax till förskolan. Mattias hämtar mig sen åker vi tillbaka till veterinären ihop.

   Hur kan man vara så jävla ledsen för en fin liten päls!! ❤️

   1. Hur kan man inte vara? Det är det svåraste beslutet man kan fatta som djurägare, och ändå, är det så viktigt att våga fatta det.

    Kramar till er alla!

    1. Det är ett svårt beslut, men lätt. Egentligen. Särskilt när det går så fort utför. Der är värre när det smyger sig på?

     Jag har en klump av sorg i magen. Ovanpå allt annat. Mjau.

     Tack fina du för att du skickar så mycket klokt och fint genom vänskapen!

    1. Vilken fin idé!

     EmmaLi blev förtvivlad. Och Milla negligerar ibland starka känslor. Liten, har så otroligt svårt för avsked… det är tufft.

     ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *