19/11 – om tyfonkatastrofen på Filippinerna.

17/11 - om att komma hem till ett skinande hem!
20/11 - om en slaktad docka i Philofix.

Tyfonen Haiyan som har dragit in över Filippinerna har drabbat miljontals människor. Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas hårdast. UNICEF finns på plats och högsta prioritet är nu att rädda barns liv. De får ut mediciner, mat, rent vatten och hygienartiklar till de drabbade barnen och deras familjer.

Hjälp UNICEF att rädda barns liv, ge en gåva på unicef.se eller SMS:a LIV till 72 900 för att ge 100 kr.

UNICEFblogg

Direktlänk till UNICEFs insamling finns här.
Jag passar på att länka (ytterligare) en personlig favorit Läkare utan gränser. De gör en helt annan insats är biståndsorganisationerna och kompletterar varandra bra. Mat, filtar och vatten är absolut nödvändigt men sjukvård och medicinsk kunskap behövs också för att hålla mänskor i katastrofområden på fötter.

För att hjälpa via Läkare utan gränser finns t ex följande alternativ:

  50 kronor en gång: sms:a LIV till 72970
  30 kronor varje månad: sms:a MÅNAD till 72970
  200 kronor en gång: sms:a LIV 200 till 72970

Du kan också bli månadsgivare via sms. Kika på hemsidan för mer info.

Av en gåva om 50 kronor tillfaller 45,62 kronor Läkare Utan Gränser. Resterande summa är avgifter inklusive vår sms-kostnad. Motsvarande siffror för en gåva på 30 kronor är 27,12 till Läkare Utan Gränser och 3,88 kronor i avgifter. SMS-tjänsten levereras av Multimobil. Vid eventuella frågor om SMS-gåvor vänligen kontakta dem här.

17/11 - om att komma hem till ett skinande hem!
20/11 - om en slaktad docka i Philofix.
4 comments Lägg till din
 1. Tack för sparken i baken. Nu har Unicef fått ett bidrag och likaså Läkare utan gränser (de sistnämnda åker min chefs make och volontärar för – som ortoped!). Känns lite bättre i hjärtat genast.

  Och du. Förlåt för att jag är så dålig att nosa här. Jag läser må du tro. Ska bättra mig – pronto!

  Kramar!

  Karin

  1. Inget att bättra vännen, jag hinner knappt med mig själv så jag har FULL förståelse för att andra – t ex du – inte med mig! ♥

   Din chefs make är en hjälte på alla vis!! Jag hade nog åkt själv, om jag haft rätt utbildning och varit tidigare i livet. Nu får det räcka att lämna ekonomiska bidrag istället.

   Krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *