23/11 – om invigning av nya lekplatsen i Påskbergsskogen.

22/11 - om lite nytt i nosarna.
24/11 - om så jäkla söndag.

En naturlekplats! Vad kan bli mer naturligt i en centralt placerad liten skog? Idag var det officiell invigning, men eftersom vi jobbat idag både Mattias å jag fuskinvigde vi på egen hand – i skift – förra fredagen:

Skogen är en underbar lekplats i sig, men som komplement finns här nu en gungställning, två små träkåtor med fikaplats á la stubbar i ring framför, en balansakt av högre stubbar, en dito av tre ”flytande tefat”, ett innovativt xylofonliknande instrument samt en klätterställning för våghalsiga. Den där sista, klätterställningen i form av fantasifullt litet hus på pålar, är värsta höjdskräcken för en småbarnsförälder… men för oss som inte är rädd för brutna ben å annat går det finfint att låta våra treåringar repstega och balansera hejvilt 🙂

Mina ungar gillade bäst att hoppa mellan stenarna i utkanten av lekparken! Själv gillade jag typ allt: varsamma ingrepp av leksaker, ljuset, alla fikaplatser, öppna ytor men ändå möjlighet för kurragömma. Här kommer vi hänga en del, särskilt med tanke på placeringen bakom förskola/skola med bara en kort avstickare på hemvägen!

22/11 - om lite nytt i nosarna.
24/11 - om så jäkla söndag.
10 comments Lägg till din
 1. Såg i HN att de erkänner att de sneglat på en naturlekplats några mil söderut 😉

  Vi kommer och provleker nån dag!

  1. Haha, det var ju ingen hemlighet sen innan varifrån de hämtat inspiration! Synd att de inte hämtat lite till dock… här har vi – i vanlig ordning – nämligen en skojig lekplats för tioåringar :/ what happened to ”alla ska mä”? 🙂

   Klart vi ska leka! Vi fix kaffe å så!

   1. Du vet att det finns något som heter medborgarförslag va? 😉 Jag la in ett sånt om belysning på Vallarna samt några läskydd och vips det gick igenom och nu är lekplatsen belyst!!

     1. i Falkenberg finns det info på hemsidan, kollade varberg och fick ingen träff på medborgarförslag mer än ett protokoll från juni 2007 där de skulle ta upp det i kommunstyrelsen?

      Det funkar så att de MÅSTE behandla alla medborgarförslag i resp. utskott (kultur o fritid i lekplatsfallen).

 2. Den där har jag missat! Måste utforskas ngn dag. Luktar playdate lång väg 😉 Men tråkigt om det inte finns ngt för de yngre. Jag har ju spridit ut mina kids över 6 år liksom. Det är svårt redan på ”Polisis”. Nåja, först prova, utforska, klämma, känna sedan utvärdera, kritisera och kanske eventuellt gnälla. Jag är inte den som är den 😉

  1. Playdate it is! Så kan vi klämma ihop? Jag har redan lovat kaffe så ni andra kan väl stå för sällskap och glada skratt? 🙂

   ps. trippla guldstjärnor till dig vännen, och så skoj att se dig här!

   1. och en guldstjärna för nicket som är valt 😉 Nu behöver jag inte skämmas lite för varje gång jag förklarar vilken Anna jag menar med ”tysk-anna” 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *