9/11 – om sexåringen själv få bestämma :)

8/11 - HURRA för EmmaLi!! ♥
10/11 - om sexårskalaset i Flickskolans gymnastiksal!

Dagsfärska sexåringen fick igår gifvetvis bestämma mat och kvällsunderhållning. Det blev kvällsbesök på hamburgerkedja och medan vi sitter där å mumsar tittar födelsedagsbarnet ut genom rutan och ljudar ”buuurrrg… buurrrrger… börjer king!” och plötsligt smakar maten bättre! ”Börjer king står det!” hojtar hon ”med en hamburgare runt”! Jag vänder mig om. Öh. Japp! För första gången ser jag vad loggan egentligen är! Ridå.

Kvällen fortsatte med idol och popcorn i soffan. Asså. Jag har inte sett en endaste omgång så jag vet ingenting, men EmmaLi hade stenkoll: ”vi har pratat om det i skolan idag” förklarade hon för sina fågelholkar till päron. Nå. Jag stod ut en stund för barnens skull. Först var det nån tjej. Sen var det en kille som slaktade Sakta vi går genom stan (då ville jag gå å lägga mig). Men sen hörde jag från toa introt på Somliga går med trasiga skor och wow! Skitbra! Han blev såklart rå-sågad av juryn… Så var det några som jag inte minns – han fotbollsspelaren bl a som snarkade sig igenom Mauros fina ballad Till dom ensamma – å jag snarkade jag mä tills en liten glädjevirvel (Elin?) gjorde en häftig variant av Flickorna på TV 2 fast jag hörde bara hälften av vad hon sjöng iofs. Hörbart uttal borde vara obligatoriskt på den här nivån väl?

Jo. Varför jag inte gillar idol? Det är hela idén att göra musik till ett opersonligt generaliserande industriprojekt och till på köpet skapa ett spektakel där tittarna får tro att de bestämmer men där allt är typ förutbestämt. Juryn blabbar och jag förstår att de tittar på helt annat än vad jag gör. De vill ha en produkt att styra. Jag vill ha musik som berör. Å så är det all den där jävla reklamen. EmmaLi skrek högt när det fjärde reklambreaket slet programmet i stycken: ”jaaa!! vi vet!!!” åt nån av sponsorerna :/ skönt att hon hajjat vad som är underhållning och vad som bara är blä 🙂

Nå. Bäst igår kväll var iaf den lilla glada och de två kraftiga rösterna (en tjej och en kille). Kevin och Erik – Emmi visade mig vilka de var – är helt tomma för mig. Nån som håller med?

Eller nä!! Bäst igår var våra fina tjejer ❤️ Gudars vicken lycka de skänker!

8/11 - HURRA för EmmaLi!! ♥
10/11 - om sexårskalaset i Flickskolans gymnastiksal!
4 comments Lägg till din
 1. Så olika vi ser på idol! Jag är röstfreak och lyssnar på röster – och struntar i upplägget. Men tycker att de är lite för opersonliga i år. Nästan alla låter likadant. Tyvärr gissar jag att Kevin vinner bara för att han är söt, jag tror inte för ett ögonblick att han lägger fotbollen på hyllan för musiken. Hade det här funnits i början av 70-talet så hade jag absolut köat med gitarren och min Joan Baez-röst… Jag tycker att det är jätteroligt.

  Men Så mycket bättre gillar jag också. Så ikväll har jag torkat tårar till den för mig okände Ken Rings story. De här musikprogrammen ser jag ensam… Maken tycker att det är totalt ointressant. Men när sonen är hemma, ser vi Så mycket bättre ihop. Det var han som tipsade mig om det programmet från början. Jag hade inte tänkt se det. .

  1. Nämen jag tror vi lyssnar likadant! Uttryckte mig kanske otillräckligt: jag lyssnar – tittar inte gärna för det är uttal och tydlighet i texten, personlighet i rösten, och frasering (skrev fel i inlägget ovanför, har rättat till det nu) som intresserar mig!. Sjäva tävlingsmomentet är mig totalt egalt däremot, där har du tolkat rätt!

   Så mycket bättre såg vi första säsongen av, slaviskt, men sen… nä jag orkar inte TV4s alla reklampauser som stör min koncentration, jag blir så irriterad av hur det splittrar programmet, så… jag låter helt enkelt bli att titta. Det har blivit så mycket industri av det där också. Artisterna ska få en nytändning och släppa nya hits. Och när de öppnar sig och berättar om hur de haft det… det blir som Sommar i P1 ål over på nåt vis 🙂 MEN. Jag tycker det är intressant att höra hur artisterna tolkar andras musik: det är sjukt svårt att göra en egen variant av en redan mycket känd låt och olika artister är mer eller mindre duktiga på det!

 2. Reklampauserna kommer man förbi genom att starta lite senare, köra fördröjt och helt enkelt spola förbi. 😀

  Tycker Idol är väldigt olika från år till år, Alexander Bard förstör tyvärr en hel del i år, tycker jag. Deltagarna i år känns allmänt lite osäkrare och har liksom inte utvecklats som jag tycker att man sett tidigare år.

  Jag håller på Elin, hon är cool. Men Kevin är ju ögongodis 😉 så han får gärna vara kvar till finalen även om han inte sjunger rent.

  Så mycket bättre tycker jag är kanon, så skönt med ett underhållningsprogram helt befriat från tävlingsinslag! Man får lära känna deltagarna lite bättre. Jag har lyssnat en del på Ken så jag visste en del om honom men långifrån allt. Jag hade hoppats mer på Agnes i år men tycker hon framstår lite som en bimbo? Eller så har de bara valt att vinkla det så, tycker inte hennes versioner av låtarna är så grymma heller.

  1. Haha! Du, det där inspelandet rekvirerar tekniskt avancerad utrustning för att funka till så antik tv-mottagning som vår (analog kabel-tv) :p men det är ett bra knep, alla moderna tv-apparater har ju PVR (inspelningsfunktion via usb) idag så med vanlig antenn (och t ex boxer-abonnemang) är det lättlöst!

   Det mycket lilla jag sett av Bard stämmer bra med mina tidigare åsikter om honom: han är en duktig aktör.

   Nu måste jag tänka: Elin, det var hon jag gillade också väl? Och Kevin är GIF-spelaren? Han var ju stört omöjlig på att hålla ton – och agera på scen – men ett vackert utseende är ju ett av många epitet som (tyvärr) gör att du kommer långt i musikvärlden!

   Ja jag håller verkligen med om att det är skönt att slippa tävlingsmomentet!! Det är därför jag gillar Stjärnorna på slottet (som dessutom går på en av våra statliga reklamlösa kanaler)! Jag hörde Agnes version av ”En sån karl” på radion häromdan och den tyckte jag var bra! Hon hade gjort den till sin, men… det är en sak att kunna sjunga en helt annan att vara intressant i helt andra sammanhang 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *