Dagsens tips: båda föräldrarna måste vara delaktiga när barn ska få (nya) pass.

25/11 - om att shoppa barnkläder och ha läst fel på schemat!
27/11 - om en någorlunda vit bil.

EmmaLi behöver, liksom sin far, förnya sitt pass inför långresan till sydostasien i januari. Igår åkte de två passlösa därför på lediga dagen till Polisen för uträttat ärende. Men fick tji. Båda föräldrarna måste nämligen vara närvarande – eller sedan tidigare ha fyllt i och under överseende av vittne signerat ansökningsblanketten.

Först tänkte vi i vokabulär á la Johan Falk. Men. Ju mer vi diskuterade det desto nöjdare är vi med proceduren. För. Om inte de som KAN kontrollera en sån här sak tar allvarligt på bortrövade barn (inom och utom äktenskap), vem ska då göra det?

Blankett medtogs alltså hem, skrevs under av mig – under svärmors övervakning/vidimering – och idag tog sexåringen med sig pappan och prickiga syrran till Polisen igen 🙂 ska bli skoj att se resultatet om nån vecka!

25/11 - om att shoppa barnkläder och ha läst fel på schemat!
27/11 - om en någorlunda vit bil.
10 comments Lägg till din
 1. Du är inte ensam, vi har gjort samma sak såklart och frågan är om jag inte kommer ha glömt bort det igen tills jag och A måste fixa nya pass i vår.

 2. Vi har löst det som att hela familjens pass går ut samtidigt!

  (Och idag ska jag hämta ut mitt nya körkort, jag har visst kört med ett ogiltigt i någon månad…)

  1. Smart! Vi har hamnat i ofas från scratch och det känns onödigt att byta tre år i förtid.

   Oj! Undrar om det hade varit böter på det om du blivit stoppad? Pinsamt hade det väl vart iaf 🙂

   1. När jag insåg att det skulle förnyas hade det liksom redan hunnit gå ut… Så då var det ju bara att skicka in papprena och i värsta fall hamna i en situation där man fått le och se glad ut!

    (Maken var mer orolig än jag för att hela körkortet skulle lyckas hinna gå ut och jag skulle behöva ta det på nytt. Jag utgick någonstans från att om man hamnade där skulle förmodligen snygga brevformuleringar funka. Iaf om de kom i rimlig tid. Men jo, sista november var nog absolut sista dagen…)

    1. Oj, kan det gå ut? Har man inte det på livstid? Eller iaf typ tills man klantar sig? Tur att du hann fixa (nästan) i tid iallafall!

 3. Same same. Vi kombinerade det med att delar av familjen var sjuk i diverse smittsamma saker som omöjliggjorde samtidig närvaro. Väntetiden är enorm här den enda eftermiddag de har öppet så vårt införskaffande av pass tog några veckor totalt 😉

  1. Har ni så kassa öppettider? Kass!! Kan ni inte komma å göra pass på vår polisstation istället nästa gång? Går ju finfint att kombinera med kaffe, dejt och lek på ex en närliggande playground! Bara ni ser till att skippa smittsamma sjukdomarna då era stackare <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *