10/12 – om misslyckat tjyveri!

Dagsens tips: julmusik åloverthöpjejs!
11/12 - om ett udda datum och svårt att skilja fönster från en vanlig vägg 🙂

Vi drabbas på jobbet då och då av mänskor som passerar kassan med varor de inte betalt. De är såna som inte förstår att det är fel att stjäla. Aj hejt’em ål.

Ibland är tjuvarna mer korkskalliga än annars. Ett exempel är den som omsorgsfullt pillat ut en mobil ur sin larmade förpackning, strippat lådan på laddare, kablar och headset, men… förbisåg en viktig detalj… När jag hittade den trasiga lådan blev jag först (som alltid) apförbannad, men strax övergick ilskan i ett skadeglatt asgarv: nog låg det nåt bekant där längst nere i ena hörnet av den trasiga lådan? Nåt som nog borde vara… ett batteri?! HA! Ett ödets nyck och tjyven är dubbelt blåst! Å dessutom. Inte nog med att mobilen är obrukbar i befintligt skick, en stöldanmälning senare blev den dessutom obrukbar i alla skick!

Asså. Det är få saker jag skrattar så mycket åt som akademiskt torr humor och klantiga arslen. Den här tjuven var det sistnämnda och jag önskar att jag hade tagit henom på bar gärning – bara för att kunna rub the stupidity in 😀

Dagsens tips: julmusik åloverthöpjejs!
11/12 - om ett udda datum och svårt att skilja fönster från en vanlig vägg 🙂
4 comments Lägg till din
  1. Så jäkla onödigt – förstöra, jobb för er, jobb för polisen och så ingen nytta alls 🙁

    Just mobiler känns väl allmänt som lite klantigt att stjäla eftersom de går att spärra? Eller gäller spärren bara i Sverige kanske?

    1. Ah’men eller hur!! Fast. Kanske var det ett vad? Eller ett konstprojekt? Jag brukar intala mig att det rör sig om nåt sånt när folk gör korkade grejer 😀

      Har faktiskt inte stenkoll på hur spärren funkar. Den som är skillad i dylika sammanhang kan såklart säkerligen ta sig förbi en stöldlåsning, men den vanliga Svensson har iaf fått problem :p och det är HA när Svensson är en tjuv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *