3/12 – om årets julkalender.

1/12 - om du är äldre än sex år...
4/12 - om lussefirande utan oss.

Snart är det jul! Och inför denna bänkar sig alla hedbertar framför årets julkalender på SVT: Freda gjorde mig uppmärksam på att saken måste nosas 🙂

Så. Vad har jag då att skriva efter tre avsnitt ”Barna Hedenhös uppfinner julen”? Njo. Det artar sig, det tycker jag allt. Lite fånigt är det ju ibland, men de små barnen ska också få sin underhållning! Gillar skådespelarna. Gillar manus – så långt. Och gillar att de sätter barnets önskan efter en trygghet i fokus. Många barn önskar nog att de hade sagogryn att plocka fram…

Vad tycker du? Tittar du eller inte?

1/12 - om du är äldre än sex år...
4/12 - om lussefirande utan oss.
13 comments Lägg till din
 1. We like! Både stora och små!

  Jag gillar att jag tycker det finns en hel del repliker som rakt av betyder en sak för barnen och tillsammans med minspel och associationer för oss vuxna har ytterligare bottnar! Skådespeleri och finess i framförande är nästan viktigare än verkligt djup i story, Det är något som ska passa många!

  Sen är det första som M gillar och där vi hittat en tradition kring, så det blir lte extra!

  1. Precis så tycker jag också! Det var nog därför jag inte var så förtjust i förra årets tv-kalender som – efter vad jag förstått – byggde mycket på referenser till första Greveholms-serien. Jag som inte sett första omgången tyckte bara det var rätt segt och Kvinnofängelsetliknande kulisser 🙂

   Nästa år kommer en uppföljning på Tjuvarnas Jul (som sändes för två år sen) och den ser jag mycket fram emot. Inte bara för att multibegåvade Jessica Heribertsson ska spela en roll utan också för att jag tyckte jättejättemycket om ungefär allt i den serien; manus, regi, skådespelare, kulisser och själva papp-kalendern (som inte var så mörk och luddig som årets är!).

   Kul att ni också gillar och att ni ”hittat traditionen”! Ni har samma känsla som vi fick för Tjuvarnas Jul tror jag?

 2. Jag har tyvärr missat alla avsnitt hittills. Det måste jag göra något åt. Visserligen har jag inga små barn som vill se, eller ens stora barn som vill se, när jag tänker efter men det hindrar ju inte att jag själv tittar och gör en bedömning om vad jag tycker. 🙂

 3. Både jag och Nova gillar so far!

  Finns nog många vuxna som också önskar att det finns sagogryn att plocka fram. Jag är i alla fall en.

 4. Me like! M like!

  Och jag gillar speciellt finurligheterna som riktar sig till oss föräldrar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *