4/12 – om lussefirande utan oss.

3/12 - om årets julkalender.
5/12 - om offentlig täck-kjolspremiär.

Efter många turer – onödigt många om du frågar mig! – blev det bestämt att f-klassens luciafirande ska vara den 12 december. Vi har hela tiden röstat för luciatåg på Luciadagen men de flesta tyckte det var mer praktiskt att lägga det dagen innan 😉 Eftersom det nu blir på ett datum vi inte kan, och exakt samtidigt som förskolans lussefest, känns det såklart trippelt tråkigt… att vi är ”sammankallande/ansvariga” f-klassföräldrar blir ju också lite oturligt. Men men. Jag behövde nu inte kämpa för vår miljömedvetna och klasskassesnåla idé att var och en tar med egen mugg för glöggen (engångsmuggar blidde det bestämt)! Och. Det kommer fler lucior! Samt. Orsaken att vi är upptagna den 12:e är att vi sedan länge är bjudna på en mycket trevlig tillställning just då!

Idag har jag iaf varit och handlat glögg, muggar, russin, pepparkakor etc och hujedamej sicket kånkande! Nästan 60 vuxna och halva det antalet barn därtill – vårt förslag att låta alla nära släktingar komma, the more the merrier!, togs positivt emot – ger mååånga flaskor att släpa på! Skoj också att så många kan komma eftersom en annan av mina idéer, att ”sälja” fikat till anonymt frivilligt pris till förmån för klasskassan, iom antalet åskådare kanske kan inbringa några extra slantar? 🙂

3/12 - om årets julkalender.
5/12 - om offentlig täck-kjolspremiär.
2 comments Lägg till din
  1. Jag ska inte fira lucia alls i år. Har ju inga små barn och jobbar inte. I år blir det istället till att träffa en kär vän sedan 30 år tillbaka och minnas de luciavakor vi upplevde tillsammans. Kan ju bli ett slags firande, det också. 😉

    1. Vi har inte firat själva – tjejerna är för små – men på förskolan har det varit uppträde varje år sen EmmaLi var två! I år blir det inget firande. Om vi inte drar ihop ett eget! Hemma asså 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *