5/12 – om offentlig täck-kjolspremiär.

4/12 - om lussefirande utan oss.
7/12 - om alla barnen men ingen snö.

Nä, det är faktiskt inte första gången den är på: ur-premiären skedde dock i skymundan, när GSLens färddator-/blinkersspak gått hädan för några veckor sedan och kjolen fick värma benen i dieselbilens minusgradiga kupé, så idag är sas offentlig premiär. En av kollegorna var verkligt avundsjuk, han gillar idén men tror inte han kommer undan med plagget lika bra som jag 🙂 en annan jobbkompis tyckte den var ”snajsig”, och själv tycker jag gekåsfyndet (säkerligen fyllt av torterade små ankors dun o fjädrar, vad annat får man för trehundra pix liksom?) är en eminent förbättring av min garderob!

Varför den behövdes just idag? Njo. Buss tillofrån jobbet i kombo med vind, rusk o horisontell nederbörd skapar förutsättning för varma goa kläder. Samt reflexväst!

Ikväll julbord med Lolles! Skoj!

4/12 - om lussefirande utan oss.
7/12 - om alla barnen men ingen snö.
6 comments Lägg till din
 1. Wuääh jag får magont av billigt dun! Och päls överlag.
  Kanske därför snobbiga ”måste ha döda djur på alla plagg”butiker avskyr mig…

  1. Väl rutet!!

   Jag resonerar såhär: är materialet där för funktion eller utsmyckning? För funktion – dvs dun eller päls för värme och skinn för tålighet – är det ”okej”. För design och utsmyckning- typ en pälskant på jackan – går det fetbort. Jag har argumenterat med säljare (när jag köpt in med Mattias) på gränsen till tjafs och tjurigt hindrat maken från att köpa ett visst plagg. Numera ser vi på saken likadant och jag är stolt över att makens butik idag har både eko- och fairtrade-plagg! Och rätt lite äkta dun: ”safe duck” (dvs syntet) är ju typ lika bra idag!

   Ang mina båda dunplagg – ett billigt och ett sjukt dyrt – så försvarar jag dem med att jag inte klarar vara ”duktig” i alla lägen. Miljö- och etikvänligheten i mig sträcker sig långt. Men tydligen inte riktigt 100% hela vägen fram… ett rätt visset försvar, men… jag är inte perfekt, och djupt medveten om det 🙁

 2. Jag har en täckkjol, fylld med nylondun. Billig. Det bästa plagg jag har haft. Synd att jag inte skaffade en för ånga år sen. Även ”dunjackan” har billig nylonfluff-fyllning.

  Nu har jag rättat till stavningen 3 ggr. Fattar inte att rödvin gör så att jag inte kan stava..

  1. Hejja! Jag fattar inte heller att jag inte upptäckt förrän nu?!

   Ang artificiella material: Nu för tiden är syntetmaterial lika bra som naturmaterial, eller… egentligen är dom bättre eftersom de inte ”sluter” på djuren. Å andra sidan är inte produktionen helt naturvänlig den heller, men… det går ju inte att tillverka något alls idag utan att någon annan blir drabbad i nån ända!

 3. Äsch jag kan väl knappast påstå att jag är så felfri jag heller. Min hobby ”kräver” ju faktiskt både läder, fårskinn, många gånger även dun, så ja, självklart är det fullt acceptabelt förutsatt att man själv har koll på vad det är man köper.
  Kollade t.ex precis på ett minireportage angående angoraull-ståhejet där dom intervjuade handplockade människor (främst kvinnor i medelåldern om det har någon betydelse) om hur noggranna dom är med klädernas ursprung och tillverkningsprocess. Jag blir alldeles mörkrädd när dom blåögt kräker ur sig ”jag har inte tid/lust att hålla koll på sånt här, vi måste lita på företagen”. Jisses…

  1. Du å jag Alfred!

   Asså jag kan blir så sjuuuukt provocerad av folk som bah ”man måste ju kunna lita på…” följt av handlarna/staten/sjukvården/skolan osv. NÄ! Det måste man inte! Du har ett eget ansvar. Och därmed bastu.

   Hoppas ni hade sjukt skoj på julbordet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.