Dagsens tips: visum till Thailand.

17/12 - om en vecka till dopparedan!
19/12 - om en högst ovälkommen och oplanerad hemmadag.

Jo det går att fixa blanketter via nätet och sen skicka in pass, dokument och foton till ambassaden eller konsultatet och få det hemskickat. Men. Efter tips från en erfaren visumsökare (min egen erfarenhet sträcker sig till att betalt några och sen några fler dollars till en nitisk tullare vid gränsen mot Kambodja) fann vi det för säkrast att ansöka på plats.

Igår på lediga dan packade vi alltså familjen och körde åtta mil norrut. Lilla Emmi satt i baksätet och snörvlade och bredvid satt lillasyster och ylade – när man är nästan fyra kan det hända att man har mycket känslor som inte riktigt får plats inuti sig. Nå. Efter att ha lyckats missa en fil och hamnat i världens längsta rödljus utanför Ullevi kunde vi till slut parkera i Nordstan, genom vilket vi sedan med raska steg plöjde igenom och jag kan sorgest konstatera att jag lider av småstadskomplex för jäklans det var länge sen jag såg så mycket folk omkring mig på en och samma plats och usch så rörigt och bortkommen jag kände mig… jag kände att jag höll hårt hårt i mitt lilla barn och hujedamej när blev jag sånhär lantis?

Hursomhelst hittade vi tillslut Thailändska konsulatet och efter en kvart var alla blanketter ifyllda, foton fastgemade, spralliga barn lugnade och jag insåg då att jag missat den viktiga detaljen att ha med en kopia på flygbiljetten/-bekräftelsen. Asså. TUR då att den mannen bakom disken såg min ärliga tillika sorgsna uppsyn och gick med på att ta emot denna på mail!

Nu väntar vi bara på att passen ska dyka upp på ”Posten” och vips sen är vi redo! Eller alltså det är vi ju inte för jag har en miljard grejer kvar att fixa – t ex betala lite hotell och packa väskan – men då är vi iaf juridiskt färdiga: och puh så skönt! Igår eftermiddag la vi också en mindre förmögenhet på vaccin (döttrarna fick sin första dos Twinrix bl a) och jag känner att det inte var våra bäst spenderade slantar, men… jaja… det är en så jäkla dyr resa det här så vad är några tusen till… :/

17/12 - om en vecka till dopparedan!
19/12 - om en högst ovälkommen och oplanerad hemmadag.
21 comments Lägg till din
  1. Vi får la se om den funkar eller om de slarvar bort våra pass 🙂 jag har lite svårt att förstå det här med visum i dagsens värld: det är inte så att vi inte kommer spendera pengar i deras land ändå, de behöver inte klämma ytterligare slantar ur mig. Och om de är oroliga att vi ska stanna för länge… tja… då kommer vi ju spendera ytterligare pengar hos dem?

   Ang visa foton så tvekar jag på om jag ska släpa med stora systemkameran eller ej… det blir ju så vackra foton, men… det är bra tungt att släpa omkring på den mä 🙂 får se hur vi jag gör!

   1. Jag förstår om du låter bli systemkameran, men det blir ju ganska bra bilder på en iPhone också. Man kan ta bilder på den och sedan låta bli att lägga upp dem tills man är på hotellet och har tillgång till wi-fi. 😀

    Jag tror att visumet är till för att de ska ha lite koll på vilka som är där etc i händelse av olyckor eller -gud förbjude – naturkatastrofer.

    1. Ja, jag har en liten kompaktkamera från Canon också! Kanske inte vill släpa med mig mobilen till stranden å så :p

     Ang visum, så… tja… kanske är det så? Själv tror jag att det bara är gridighet 🙂

      1. Byta går inte denna gång 🙁 men du får gärna låna min Eos vid nåt annat tillfälle! Men din pappa har väl ett likadant gammalt hus som komplement till sin 5D? Jag har ju en vattentålig Olympus själv – inte alls lika ny å fin som er, men den funkar!

      2. Inte byta för min skull jag är toknöjd med min olympus! Mer för dig om du ville lämna eos hemma o ändå ha nåt vettigt att fota med som är tåligare än fånen.

  1. Tack för pepp just när jag tvekade över om vi gjort en stört omöjlig grej! Fick samma ord från min mamma, så… vi gjorde la rätt då? 🙂

   1. Vi är så bortskämda med att allvarliga infektioner inte finns i vår närmiljö att vi glömmer hur mycket farliga det finns. Det är bara dumt och onödigt att inte vaccinera sig mot sådant man kan få ett skydd emot.

    Ingen mår bra av hepatit! (Och det finns mycket närmare än Asien)

     1. Dukoralen lägger jag på kontot onödigt. (Dit ni ska) Men kunde ni ta den redan nu? För visst är den drickbar nu?

      Första gången jag tog mot kolera var det spruta. Och en vedervärdig sådan! Men risken fanns att inte bli insläppta utan vaccinet eftersom det precis varit en epidemi. Och att behöva ta på flygplatsen kändes värre. Det drickbara tog jag när jag skulle till mer udda platser i Asien, samma resa som inkluderade japansk b och malariaprofylax.

      Men jag längtar och väntar tills det mot dengue kommer!

      1. Ja det var den jag tänkte på. Den är sjukt onödig tror jag – och bedrövligt dyr – men jag väljer att se den som en försäkring: OM vi nu skulle dyka in i en kolerahärd så har vi skyddat oss… Ja den drickas och vi ska inte ta första dosen förrän i januari. Ja. Dengue-febern är läskig som fasen. En gång kan man ju klara… andra gången typ död.

      2. JAg tror att man klarar det de första två gångerna typ, om man har tur, men sån tur har man inte tredje gången! De har dock kommit långt med vaccin nu, så det lär bara vara en tidsfråga. (Som tur är finns det ju även i länder som Australien)

       Men just pga Dengue så SKA du använda inhemskt myggmedel på tjejerna! Ja, det är giftigt, men det funkar på thailändska myggor och det är under en begränsad tid!

      3. En kompis till en kollega fick dengue och till honom sa dom ”nästa gång stryker du med”.

       Ah. Ingen idé att släpa med ”mygga” då? Bra tips! Var köper jag? På apoteket där?

    1. Tydligen funderar dom på att lägga med hepatit-vaccin i det vanliga vaccinationsprogrammet. Mycket pengar att spara för många, och så allvarligt tar dom på smittan nu.

 1. Men vilken mysresa ni ska göra, jag är så avis!! Tänk att få hänga med två superkids utan att tänka på klockor och krav ett tag… Önskar att jag vore så modig 😉 pratade med din make för några veckor sedan genom korvmojsluckan att vi sååå gärna vill umgås!! Hinner vi innan ni åker?? Kram

  1. Precis så hoppas jag det blir! ❤️ men inte vara avis, kom å hälsa på vettja!

   Jaa! Borde väl gå att hitta en dag eller kväll? En kaffe eller några öl, bara träffas! Jag har ju inte ens fått pussa din yngsta, det är helt bedrövligt 🙁 Ebbe vill väl gå på kalas om han kan? Boka 18 januari 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *