10/1 – om orsaker till krämpor.

Dagsens tips: det blir ändå ingen riktigt vinter här i Västsverige!
11/1 - om vem jag hängt med idag.

Varning för läskigt inlägg. Detta är ingen nosning för känsliga!

Jo. I några veckor (eller nä det är nog månader kanske?) har jag haft en rejäl klump i örat. Det har varit svårt att ha örlurar i ena örat å jag anade att nån form av tonårsacne letat sig dit. Häromdan kliade jag mig spontant i örat och… uiiih det gjorde ont. Igår kväll – å nu kommer det äckliga – fick jag hjälp dränera den där klumpen. Sen gjorde jag misstaget att googla finnar i öron och jag kan väl säga som så att det var dumt gjort. Hade jag inte varit ynklig i kroppen redan innan hade jag per automatik tolkat feberkänsla och usslighet till infektion från trasiga finnen…

Idag har jag sovit halva dan. Sen har kidsen varit superduktiga å provat sommarkläder. Å så har jag varit på dass. Hurmångagångersomhelst. Har faktiskt tappat räkningen på hur många gånger toaborsten fått jobba – oj glömde varna för äckligt nu. Och jäklans va ont i magen jag har. Således bytte googladet ämne men jag hittade inte vad jag ville, undrar därför om någon av mina kloka nosare vet: vad skiljer magsjuka från matförgiftning?

Min farfar fyller 94 i mars, bor hemma och klarar sig fint, men imorse tog han på eget initiativ en ambulansfärd till sjukhuset. En pågående hjärtinfarkt konstaterades och nu ligger han kvar över helgen innan beslut ska tas vad dom ska hitta på. Han är vaken och ”pigg” men fina farbrorn är ju gammal. EmmaLi lät orolig när hon förstod vad som hänt, vi har alltid varit raka och ärliga inför samtal om döden, så vi pratade lite om det.

Det här bättrar ju knappast på mitt magonda… Men det är gruvligt själviskt att tänka så 🙁

Dagsens tips: det blir ändå ingen riktigt vinter här i Västsverige!
11/1 - om vem jag hängt med idag.
10 comments Lägg till din
 1. Matförgiftning kommer sällan ihop med feber eller annan sjukdomskänsla, likaså brukar inte färgen på det som kommer ut vara så ljus som vid magsjuka.

  Vid matförgiftning brukar ju flera personer som ätit av samma mat bli drabbade samtidigt.

  Och matförgiftning är ofta snabbare övergående än magsjuka.

  Magsjuka kan dock bara vara diarre, det måste inte vara kräkningar.

  1. Tack gulligaste du! Jag googlade mig fram till ungefär det du skriver, och konstaterade att för många symptom på tarminfektion stämde för att jag skulle våga hoppas på nåt annat (feber, sjukdomskänsla och grönaktig kulör på det jag lämnar ifrån mig bl a). Idag har jag faktiskt fått behålla en smörgås… om än jag inte vågat utmana med nåt mer än den… Å jäklans så ont jag har i magen fortfarande?!

   1. man blir ju alltid konfunderad när en vuxen blir sjuk först i familjen, brukar ju vara kidsen som släpar hem baciller.

    Krya på dig!

 2. De gånger någon av oss i familjen har haft magsjuka av olika sorter, har alltid bara en drabbats. Utom en gång för 30 år sen, då låg både jag och maken. Sjuåringen gick till skolan, femåringen fick vara hemma och hjälpa sina föräldrar… ingen kunde gå med honom till dagis.
  Därför är jag inte alls särskilt smitträdd, jag har kollegor som inte vågar prata med någon som varit i samma rum som någon som bor ihop med någon som… ja, du fattar.
  Det finns nog inget som är så obehagligt, men jag tar heller en dags magsjuka än tre veckors efterhängsen förkylning.

  Ett tips: Koka 1 dl råris med 5 dl vatten i 10 min, sila bort och drick spadet ljummet. Det kommer inte upp igen, och är det snällaste som finns mot magen då när man känner att man nog ska försöka få i sig något. T.o.m. mina vuxna barn som alltid misstrott mina häxknep har råris hemma för säkerhets skull, de har ju märkt…

  1. Vi blir ”alltid” drabbade allihop, gärna samtidigt, så jag är en sån som dina kolleger! Den som torkat spyor och bytt lakan tre gånger per natt (nä, det går inte riktigt att undvika läckage med små barn) ett par omgångar i några år, samtidigt som du själv är kräksjuk, undviker gärna magsjuka… förkylning däremot? Ge mig! 🙂 nu blidde denna omgången *peppar peppar* inte alls som dom andra? Och förra året klarade vi oss helt och hållet?!

   Tack för husmorstips! Ska se till att köpa hem råris då 🙂

 3. Förresten… inte roligt med din pappa! När det börjar trassla blir det oroligt. Min klarade tre hjärtinfarkter, men inte den fjärde. Då var han bara 74 år och frisk i övrigt.

  1. Tack! Jag är apsilut på rätt väg, farfarn lät pigg när jag pratade med honom – vågar ju inte hälsa på med tanke på vilka bakterier jag släpar omkring på…

   Men asså. Hur svag blir man av lite magsjuka?! Har ju ingen ork och är helt genomskinlig av blekhet. Plus värk i magen. Blä.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *