17/1 – om snösnorig väg och en alldeles ödslig by.

16/1 - om otäckt men... rättvist?
18/1 - om ett hejdundrande kalas för en fyraåring!

Medan jag å ena sidan tycker det är bra att folk inte kör över sin förmåga tycker jag å andra sidan det blir en smula besvärligt när bilar framför mig både kör oändligt långsamt och mitt i vägen. Ett åbäke till fyrhjuldriven SUV låg i 55 km/h på 80-väg och höll för säkerhetsskull ojämn hastighet (pendlade mellan 48 och 67) och körde precis mitt i vägen. Det snöade inte och var alldeles tomt på trafik, men till slut förstod chauffören att jag gärna ville köra om. Lustigt då var att det plötsligt blev liv i högerfoten på SUV-bilisten som i några kilometer la sig precis i rumpan på mig, trots att jag då höll den vidunderliga hastigheten av ungefär 75 km/timme :p Men sen saktade hen av igen och jag hade vägen för mig själv!

Gjorde försiktig halt och fångade lite av den sköna upplevelsen av snö med mobilen:
20140117-205552.jpg

På vägen hem ikväll var väglaget ett helt annat än i morse. När jag svängde av stora vägen för att hämta upp kidsen hos sin barnvakt blidde det nästan ren terrängkörning ett slag! Snödrivor och oplogat och sidvind och hejsan hoppsan då är två ton bil plötsligt en liten båt på öppet hav 😉 jag red kvickt ur stormen – förstod att det inte var nån idé att varken gasa eller bromsa – och eftersom jag var ensam i bilen kunde jag inte låta bli att tycka det var en smula spännande 🙂

16/1 - om otäckt men... rättvist?
18/1 - om ett hejdundrande kalas för en fyraåring!
2 comments Lägg till din
  1. Jag var mäkta imponerad över hur fin och välplogad/saltad vägen ullared-rolfstorp va på hemvägen! Värre blev det den resterande biten där det är kalhygge lite överallt och det blev överraskande höga snövallar lite här och var på vägen. Var flera gånger helt säker på att det skulle bli ett trosbyte väl hemma…

    1. Ja 153:an var riktigt fin! Kan nog vara en smart idé att köra den hela helgen tydligen?

      Tur det gick fint för dig att komma hem! Vita bilar körs tydligen av riktigt skillade chaufförer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *