2/1 – om en som blev riktigt jäkla resfebrig.

1/1 - om ut med dem som ändå aldrig kommunicerar?
3/1 - om det eviga operativsystemkriget...

Joråsåatteh. Plötsligt satt den där. Som en flusmäck. Resfebern. Å magkatarren hängde liksom på, som ett ovälkommet plåster.

Res-stirrig ✔️
Tjurig magsyra ✔️
Omeprazol ✔️

Jag svarar på era kloka och intressanta kommentarer om Facebook-inlägget från igår imorron! Nu måste jag typ strax gå å sova… Först: pussa på min Mallias som är en trygg klippa just nu! ♥️

Tjenixen!

1/1 - om ut med dem som ändå aldrig kommunicerar?
3/1 - om det eviga operativsystemkriget...
15 comments Lägg till din
 1. Förstår dig, helt naturligt och – kanske nödvändigt – säg till om jag kan hjälpa på nåt vis!

  1. Men jag börjar ju dilla om sånt som är så oviktigt!? Typ, vicken väska jag ska ha som handbagage?! Asså. Jag har varit så himla cool inför den här resan att jag inte riktigt haft tid att vara res-orolig. Men nu så. Nu kom det!

   Hjälpa till? Men sötnos! Jag hade ju verkligen hoppats att vi skulle få till en badhusdejt, men… det känns rätt avlägset nu… fast det är en sak jag skulle kunna behöva hjälp med ju: att få tid att träffa dig i simhallen ♥

   1. Det är ju jätteviktigt att ha rätt handbagageväska 😀 Tillräckligt stor för att rymma allt du behöver men liten så du inte knäcker ryggen på att bära den 😉 klart det måste ältas lite. Jag brukar ha en liten anteckningsbok so jag skriver upp alla tankar i direkt när de kommer och så kan jag liksom släppa det sedan och hantera det mer när det passar istället, så känns inte allting så himla påfrestande, Kanske något du också kan göra?

    Vi är lediga på tisdag!

    1. Bra sammanfattning 🙂 stor inuti fast liten utanpå… Harry Potters kappsäck hade suttit fint :p

     Bra tips det där med att notera direkt när det dyker på också! Jag brukar skriva upp (fast i mobilen, den har jag ju alltid med mig).

     Jobbar tisdag nästa vecka men är ledig tisdagen veckan därpå. Funkar det då?.

 2. Lugn och fin! Det kommer att bli så bra så bra!

  Du ska ha ett handbagage som enkelt sväljer innehållet. På flygplatserna har du vagn att köra det i.

  1. Mjau… är du säker? *huttrar*

   Visserligen är det en del bära utöver där det finns vagnar på flygplatserna, men jag vill ha en lagom liten som rymmer allt viktigt! Tänkte att tjejerna skulle få ha varsin liten rygga, mest för sakens skull, och jag en större men ”liten” rygga som ensamt handbagage. Men nu börjar jag fundera på om jag ska köra ”vanligt” handbagage ändå, och en handväska till mig och en liten rygga för tjejerna att dela på? Problemet då är att vi bara har en ganska liten väska och den är nog för stor för att gå som handbagage… ska se om jag kan leta upp flygbolagets tillåtna mått. Ja, du ser… 🙂

   1. På flygplatserna finns vagn! (Är också bra till trötta barn!) självklart ska du ha liten handväska till det allra viktigaste utöver allt annat. Och barnen ska ha varsin rygga! (Om inte annat för att ansvaret för egen väska är bra för koncentrationen…)

    Barnens väskor innehåller favoritboken, någon liten leksak, älsklingsgosedjuret samt en uppsättning extrakäder av sommarmodell. (och kanske ett extra par byxor/trosor om det blir för spännande någonstans) Dessutom förslagsvis något litet som de inte har en aning om att du smugit ner i ett fack… Glöm inte att deras sadlar ligger i deras väskor.

    Du har all elektronik (eftersom den måste packas upp i säkerhetskontrollerna) Alla era necessärer (av samma skäl, du får ha tre enliters påsar) Och glöm inte dina extra kläder! (enda gången våra väskor varit försvunna hade hela familjen utom jag en extra uppsättning kläder)

    Mitt tips är att du lägger fram handbagaget först och sedan väljer väska. (Men välj gärna en som också funkar som badväska på plats.)

    1. Jag vill ju ha så få kollin som möjligt att hålla koll på så det blir nog någon av ryggorna som får stryka på foten; troligen min egen eftersom jag kommit fram till att jag kan ha en riktig liten hård resväska som handbagage. Anledningen till att jag vill ha en sån är för att jag självfallet måste ha en eller två omgångar ombyte, solkräm och badkläder med mig i kabinen (allt enligt kontrollfreakets handbok för newbies 😉 och OM det nu är så att systemkameran får åka med mig så måste den ju åka handbagage mä! Detsamma gäller för kidsens iPad mini.

     De små ska bara ha ”roliga” saker och ev ett av ombytena (älskar din beskrivning av varför en extra omgång underkläder majt bi nässesäry!) i sin/sina väskor. Jag har planerat för lite underhållning men tänker inte over-do it den här gången. Varje gång vi flygit har vi haft prylar in absurdum för tråkiga stunder med. Oftast funkar bara en enkel ritbok och pennor bäst faktiskt. Pixiböcker är en favorit också! Alla hos vänner sådana icke längre önskade mottages därför tacksamt 🙂 Det är ju skärm i stolen framför – om vi inte har sjuk otur – så hörlurar och därtill hörande adapter är nog det bästa jag kan packa ner?

     Herregud jag inser nu att jag har noll koll på när hotell etc ska vara slutbetalt!? Vet jag hur jag ska spendera dagen imorron!

     ps. Hur går det med nya datorn? Hoppas vi kan få till en dejt å utbyta tips mot mailadress/telefonnummer till din chaufför på Lanta! Jag skulle vilja boka honom typ häromveckan… :/

      1. Ah! Av alla ord jag gissade på fanns inte just det med! – vi åker i tunna gympisar/keens och flipflopsen/crocsen hade jag faktiskt tänkt lägga i stora incheckade väskan. Det gör ju inget om dom inte skulle komma fram samtidigt med oss (dvs om stora resväskan försvinner på vägen)!

    2. Jag lägger till ”nödmat” i barnens ryggsäckar. Vi brukar ha med oss 1-2 ellas kitchen fruktsmooties till dem – de går inte som vätska och är enligt flygbolagens regler okej att ha med sig! Perfekta när blodsockret sjunker i precis fel tid 😉

     Jag brukar inte packa necessär i handbagaget, bara en solkräm, tandborstar och en tandkräm och en deo, kanske mascaran också :D, typ., resten går ju fort att köpa nytt om det behövs.

     Antalet kolli måste ju vägas mot risken att packa allt i samma väska, jag brukar föredra minst två så jag kan fördela våra kläder över dem så alla har nåt om den ena kommer bort.

     Men – ärligt – hur mycket kläder behöver ni? Ni kommer väl att leva i bikini 😀 Och har vi inte en zingo-sarong till här till er – eller har ni fått dem?

     Vad jag har ”hört” är det ju en del som byter om till sommarkläder på flygplatsen och effektförvarar vinterkläder där – då behöver du ju bara ett ombyte per person i handbagaget och sandalerna har ni ju då på fötterna 😀

     Vi har helt säkert en hög med pixieböcker ni kan få/låna, vi tar det på badhusdejten!

     1. Du tänker på nödmat på planet? Tja, kanske inte så dumt. Ska se om jag kan komma ihåg att lägga det på listan 🙂 tack för tips!

      Nä necessären ligger alltid i stora väskan. Tandborste, tandkräm, handsprit hårborste, solkräm och ev sminktabort/mascara räcker fint! Ibland lägger jag ner en liten flytande tvål också.

      Vi kommer ha en ”stor” resväska (den är rätt liten), en liten resväska som handbagage och två ev tre små ryggar till tjejerna och mig. Mer vill jag inte ha ansvar för: fyra eller fem kollin.

      Ang ombyten och ”vinterkläder” så reser vi såklart i lager-på-lager av sånt vi kan ha på oss där nere. Tjocka ytterkläderna lämnar vi i bilen hos Mattias som kör oss till smidiga pendlarstationen i Svågertorp (eller vad det heter). Min plan är att vi ska ha med typ tre ombyten kläder var och hundra olika badkläder att samsas om 🙂 nu har jag ju lyxen att ha en mamma som kommer ner efter tre veckor så jag kan packa ihop en eller ett par ytterligare ombyten som hon kan ta med för oss, bara för glädjen att slippa ha samma kläder i åtta veckor. Det blir ju dessutom lite roligare foton om vi har fler ombyten 😉 anledningen till att vi trots allt behöver en större resväska än bara den lilla är att jag vill ha med flytvästar och de tar rätt mycket plats. Men vi får la se: när jag provpackat färdigt kanske vi klarar oss med bara den lilla väskan!?

      Lånar jättegärna pixi!
      Krams!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *