23/1 – om ett nedräknande datum och ett onödigt spännande tandläkarbesök.

22/1 - om lite mer än resfeber.
25/1 - om teen in da haus.

Nu är det inte många dagar kvar, sen far ungarna och jag till Koh Lanta! Dagsens datum visar vägen: ett, två, tre… go!

En smula dramatik blev det idag när EmmaLi var hos tandläkaren. Det hittades en inflammerad nånting-nånting under tungan som behövde åtgärdas. ”Öh, hon åker till Thailand i två månader på tisdag!” frustade en nervös pappa och då sattes det fart i maskineriet. Mååånga telefonsamtal över hela landstinget senare lyckades vår vårdcentral (pappan var vid detta laget genomsvett och sexåringen redigt orolig) fixa akuttid på en specialistklinik i stan. Den oerhört gulliga specialisten la tiden på sin egen lunch, han förstod ju hur bråttom det var.

Skönt sen då när det visade sig att den lilla inflammerade körteln inte visade sig vara ”elak”, utan bara ska hållas under uppsikt. Puh. Ibland verkar Murphy vara på gott humör 🙂

Pappan hade bytat skjorta två gånger innan lunch, jag hann bli rejält orolig innan vi fick diagnos, och sexåringen var ömsom ganska skraj ömsom gruvligt besviken över att missa skolan hela dan – särskilt när förskoleklassen just idag hade skridskoåkning på schemat… men på lördag ska hon få åka lite griller om allt går enligt plan!

Och tjo så modig hon var, när jag pratade med henne i telefon berättade hon att hon ”var rädd först, men inte sen när hon märkte att det inte var farligt. och doktorn sa ’Vicket duktigt barn!’ om mig!”! Då blidde jag både stolt och sådär lite rörd som man kan bli som förälder! ♥

22/1 - om lite mer än resfeber.
25/1 - om teen in da haus.
7 comments Lägg till din
 1. inga mer skrämselhickor nu! Och hon är verkligen ett under av vad min mamma kallar ”redighet” – och då menar jag på ett bra sätt!

  1. Skönt att höra att allt gått bra, förstår Er helt och hållet innan man får besked. Ha en underbar resa och tänk lite på oss här hemma i kylan. Kramis

   1. Ja många tankar hann snurra. Tack för omtankarna ❤️ Fick du flashbacks vännen? Tänker på dig/er så mycket!!

    Ta hand om er! Lovar göra detsamma om oss 🙂 2 månader går fort!

  2. Önskar inga fler överraskningar heller 🙁 den här var lite onödig… Men det gick ju bra!

   Hon är rätt redig den lilla ungen. ❤️ till dig som glädjer en mamma som är jag! Och läkaren var enligt dom som var med mycket redig han mä som tog sig tid med EmmaLi att förklara och lugna. Han pratade direkt till henne hela tiden: guldstjärna på det!

   1. Klar guldstjärna på det! Och till de vuxna som klarade att inte ta över (det har jag svårt för)

    Dr Saladin eller om det är Salarin på Long Beach är bra. Och nära ett suveränt apotek (för behövs bedövning får du själv gå över till apoteket och fixa det)

 2. Ha det bäst, bästa tjejerna!!
  Å tur att din tjej är så insiktsfull..
  ( undrar vem av er två föräldrar
  som delat med sig av sin.. För ni har ju en del kvar själva oxå!!)

  1. Haha! Du är gullig du! Fast, om det är så det funkar måste det vara från mig då för jag har typ inget kvar längre 😀

   Krams och TACK!
   Ta hand om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *