26/1 – Om Zlatan, Volvo och färdigpackade väskor.

25/1 - om teen in da haus.
27/1 - om ny header!

Du har väl inte missat Zlatans nya Volvo-video? Eller, Volvos nya reklamfilm menar jag! Här har jag försökt bädda in den (syns inget på min dator men kanske syns hos alla andra?) för dig som inte hunnit se än:

 

 

Jag tycker den är fantastiskt bra! Den fångar Volvos kärna: familjen, säkerheten, lastutrymmet och mobiliteten. Jag är imponerad av reklambyrån! Och Zlatan har såklart Ibracadabrat filmen med sin blotta närvaro :p vad tycker du?


Alla väskor är till min förvåning färdigpackade och står redo här bredvid mig. Det blidde ett handbagage mer än jag tänkt, men istället för att hamna i trångmål eller klammeri över viktgränser la jag över lite i EmmaLis Samsonite-pingvin. Vi har nu alltså sammanlagt 1 resväska att checka in (ca 19 kg), 2 handbagage (8,7 kg och 3,6 kg), 1 kameraväska (3,6 kg), 1 liten pippi-ryggsäck samt 1 mjukdjurshund formad som en liten handväska (vägde för lite för att vågen skulle ge utslag ;). Åtta veckor väger alltså strax under 35 kilo. Men lite fusk är det ju, eftersom jag skickar kläder med både mamma och Mattias som inte reser samtidigt som oss 🙂

Skickade ut kidsen och maken i trädgården för att hänga upp mat till småfåglarna. Kallt som #€&%! och det känns fint att vi om några få dagar har 35° varmare luft mot huden – om än jag inte är så mycket för alltför hett klimat!

 


mina allra finaste snöänglar!


Nu ska jag fila klart på nya headern! Får se om det blir premiär ikväll eller imorron.

Tjenixen!

25/1 - om teen in da haus.
27/1 - om ny header!
19 comments Lägg till din
 1. Alltså, Zlatan i all ära men hans äckligt grötiga tal stör skiten ur mig.
  I övrigt imponerande välgjord reklamfilm!

  1. Haha! Alltid lika städad i ditt språk Agge 😀 Men, till hans försvar: det finns faktiskt en ny dialekt/sociolekt som kallas rosengårdssvenska. Jag tror han spär på? Att han sen har ett litet talfel gör grötigheten extra Zlatanisk!

   Men visst är den bra? Jag vet inte om det är hans egen familj men det är stor närhet i fotot, och vi får antingen se lite ”äkta” Zlatan, eller en jäklans grym skådespelartalang. På plan har han inte visat så mycket av den varan – därav stor respekt från mig – men han kanske ändå har det som alla fotbollsspelare har? Dvs, kunskap att ”spela över”…

 2. Jag tycker den här filmen är oerhört viktig, som statement. Jag applåderar Volvo för att de vågar göra ett så starkt offentligt ställningstagande mot främlingsfientlighet. Det som människor utomlands tänker på när de hör Sverige är ju just Zlatan, Abba, och Volvo, – Abba utbytt mot SHM är ju coolt och fräscht!

  Att Zlatan aldrig har sjungit nationalsången vid en enda landskamp gör också hela grejen ännu bättre. Vår Zlatan, För Sverige, i Tiden – Med Volvo. Perfekt. Genialiskt!

  En mångbottnad – och mycket viktig – film som jag hoppas får leva länge på sociala medier och som jag hoppas retar riktigt riktigt mycket gallfeber på alla inskränkta rasister och sverigedemokrater!

  1. Oj jag tänkte inte ens på det (att Zlatan har ex-jugoslaviska rötter) – å det blir jag jäklans glad över! – utan bara att han har en stor personlighet och att det inte är som familjefar han är mest känd. Jag gillar särskilt det kärleksfulla, de små glimtarna privathet (men om det är hans egen familj vet jag som sagt inte). Och så gillar jag att bilen sladdar till i en mikrosekundsekvens!

    1. Är du säker? Jag vet inte hur hans fru ser ut… läste på en skvallersida att det är hans riktiga familj men jag är rätt osäker på källan där?

   1. och killen med geväret är en ”body double” eftersom PSG bara släppte Zlatan ett dygn så fick vissa scener tas med en annan person 😀 tydligen är det också inspelat vid Zlatans fjällstuga.

 3. Du har ju två väldigt rediga tjejer så per person är det ju inte så många väskor 🙂 Det kommer gå hur bra som helst!

  1. Hmm. Nja. Jag vet inte jag 😉

   Jag hade tänkt ha bara lilla ryggan, och mest för att dom ska få en väska att bära på/dela själva inte för att den egentligen behövs. Sen tänkte jag strunta i lilla ryggsäcken och köra bara pingvinen istället, men… äh… i värsta fall knycklar jag la ner allt i samma väska! Pippiryggan är ju så liten att den är i storlek av handväska typ.

   TACK för pepp!!

   1. Dom där små ryggorna kan säkert komma väl till pass som dagsutflyktsväskor när ni väl är på plats. Jag brukar alltid packa ner en extra liten ryggsäck faktiskt, även om den inte behövs som ”bagage”.

 4. Jag kan tycka att reklamfilmen har ett djupare syfte – precis som Marina säger, men jag blir irriterad över tre saker.
  1) Det är väldigt mycket fokus på Zlatan, väldigt lite fokus på Volvo
  2) Hans tal (som någon annan påpekade) trots att jag vet att det är halva poängen med filmen
  3) Det är Zlatan. (nej, mig har han inte vunnit över)

  Wow – grymt packjobbat. Så spännande för er! Vi fick just en öppning att jag och A skulle dra iväg en vecka nu (igen) men jag vilar lite på den och suger antingen på resa i höst eller ännu hellre en lite längre till nästa vår – bara hon och jag. KOmmer följa er med spänning – så lägg för tusan inte ner datorn helt!

  1. Ja jag tycker den är oerhört välgjort och smart! Fetgillar den!

   1) som försvar är den mer Volvo än den haussade SHM-reklamen iaf 😉
   2) han snackar ju sådär, går ju inte att retuschera
   3) japp, det är Zlatan (och jag har gått från gilla till ogilla (under VM i Tyskland t ex) till att jag gillar igen. väldigt mycket.

   Tack för uppmuntran och pepp att hålla igång nosarna! Betyder väldigt mycket!! Jag kommer såklart inte kunna hålla mig härifrån, men… eftersom datorn stannar hemma så får vi se hur frekvent det blir! Jag vill ju hänga med kidsen mer än jag vill blogga :p men förhoppningsvis går det att kombinera! Jag går la å lägger mig senare än dem t ex? 😀

   1. Jag är ju i minoritet att inte gilla Zlatan, ni andra får tycka precis vad ni vill! 😉

    Äsch, du bloggar när du vill, kan och har tid. Ibland vill barn faktiskt titta på en film, rita eller leka själva en stund. I alla fall mina, då har jag genast tid över till annat. Men ibland behöver man den tiden själv för att ladda batterier också.. 🙂 Typ genom att blunda.

 5. Jag hade inte sett den rosade Volvoreklamen tidigare så jag tackar för titten!
  Jag är också Zlatanfan och har inga problem med hur han talar, hur skulle jag kunna det, han talar ju så! men vad jag gillar mest är att han INTE skjuter hjorten på slutet!

  Jag hade ett litet snack med tjejsen innan vi gick till skridskobanan i lördags, så OM de nu kommer ihåg det kanske de visar sig vara änglar på andra vis än i snö?

  Det går fint Ullis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *