10/2 – t r ä s k .

9/2 - r e l a x b a y .
11/2 - s t r ö m l ö s t .

Mangroveträsk på schemat idag. Kompispris på långsvans och jag slog till. Emmi apförbannad; ”vi åker aaalltiid på utflykt!!” vrölade hon imorse och jag blev en smula lättad. Två utflykter på nästan två veckor är tydligen för mycket för min lilla nos! Å jag som trodde hon hade långtråkigt!?

Vad jag tyckte? Häftig natur och klart annorlunda. Rötter liksom i luften på små träd som med god vilja vagt påminner om rhododendron. Mata små apor hör tydligen till… nja, kidsen tyckte det var väldigt skoj men jag såg bara vassa vassa tänder… mer uppskattade jag då dom småsmå färgglada krabborna i lerbankarna.

Fotade en halv rulle men bilderna går inte att få över på mobilen utan trolleri just nu. Ber att få återkomma där!


I eftermiddags har vi varit i Saladan och shoppat. Japp! You read rightly 😀 shoppat! Jag är en rätt kass prutare egentligen men lyckades få vad jag ville till (nästan) önskat pris. Men det är ju en förhandling det där med pruteri, inte som somliga tycks tro ”jag ska betala det pris jag säger” – säger hon av erfarenhet hemifrån 😉


Imorron är det helt strömlöst här på Lanta. Då blir det läsa bok och känna försmak av Bulone (där det bara finns ström på natten tror jag)!

9/2 - r e l a x b a y .
11/2 - s t r ö m l ö s t .
6 comments Lägg till din
 1. Jag AVSKYR apor! Har träffat på alldeles för otäcka och närgångna av typen ”ge mig all mat nu” och tänker bara rabies! (Där M gick i skolan bodde en apa på skolmatsalstaket som lärt sig att det var enkelt att stjäla maten av förskolebarnen, fröknarna fick vakta med kvast)

  Men visst är krabborna häftiga! Hade ni en trevlig utflykt? När ungarna väl kommit över att du skulle släpa iväg dem, menar jag.

  Apropå shoppingen så är Saladan dyrt och svårprutat! Vad köpte du för kul? (Utbudet utöver piratkopior är ju inte så stort…)

  1. Usch. Nu byggs mina ap-aversioner på. Jag förstår ju apornas vilja till bekväm mat, men jag gillar inte deras tänder… Undrar förresten vad våra svenska varghatare skulle tycka om dom här söta små djuren?!

   Asså dyrt. Allting är relativt 😉 fick ner priset med ungefär hälften på det mesta vi köpte, jag är nöjd. Fast jag tänkte mer ”vad är det värt” än vad dom ville ha. Å jag håller med, det var ganska svårt. Många ville inte ens förhandla? Om inte affären sker med ett leende, då kan det va!

   Köpte en ny vattensäck (en kompis till den åtta år gamla ;), ett Kalaha-spel, lite kramsiga leksaker, två klänningar till Milla (som älskar klänningar!), en väskkopia (skäms för den) samt varsitt makrameat armband (vänskapsarmband sa Emmi och det tyckte jag var fint!). Jag kollade på skor till kidsen men blev snål 🙂

   1. Precis! Läskiga tänder och klor! Tror inte rabies egentligen, men läskiga är de! (Men jag förstår inte att folk låter barn mata svanar heller, fasiken vad de kan ”bitas”)

    Dyrt är ett relativt begrepp!

 2. Hej Millan och emmaLi vi väntar på er det lät spännande med aporna vi väntar på lite kort vad skönt med att ni solar och badar i havet vi saknar er Ha det så bra kramar från björnbäret

  1. Åååh så roligt att höra från er! Jag berättade för tjejerna att ni hälsar och dom blev jätteglada! ”Berit är snäll!” hojtade EmmaLi glatt 🙂

   Jag önskar verkligen jag kunde visa lite fler foton men uppkopplingen är svajig på mobilen och jag försöker låta bli att surfa när jag är med ungarna (dvs dagtid, där det finns wi-fi). Det får bli nosning kvällstid, å här på rummet finns bara 3G från mitt thailändska kontantkort och det är seeegt. Å alla bilder finns ju på andra ställen än den här mobilen… Men snart blir det bättre! Då får jag sällskap och barnvakt 🙂

   Kramar från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *