11/2 – s t r ö m l ö s t .

10/2 - t r ä s k .
12/2 - s o l n e d g å n g .

Ett planerat strömavbrott ål dej (ny kabel skulle anslutas) och hela ön went 1995 – eller när det nu var dom fick elektricitet här? Ganska svaga dieselaggregat höll kylar å frysar igång på vårt hotell, men nåt vatten hade vi ute på hela dan. Fixarfrasse Hedbert lyckades dock trolla fram en fungerande kran och lite tomma plastflaskor och vips kunde vi åtminstone spola bort dagsens behov.

Lite olyckligt hände det igår tydligen en olycka i poolen, äntligen togs det ansvar och den stängdes av. Men. Strömavbrottet idag inföll ju olägligt och kvickt förvandlades simpoolen till stillastående damm, å ni kan ju gissa vad som snabbt växte till sig i kroppstempererad värme här. Blä så äckligt. Avstod från att fotografera för det där vill jag inte minnas…

Ytterligare oturligt inföll i samband med strömlösheten stora störningar i mobiltrafiken. Just idag ville maken ha telefonkontakt för att reda ut lite inför altanbygget som nu ska sättas igång hemma. Men. Jag tycker jag har planerat nog när det gäller renoveringar hemma så jag överlåter det här åt honom 🙂 orkar helt enkelt inte en sak till att ha i huvudet. Det här med två barn själv i Thailand… det är liksom bedrövligt långt från semester 🙁

10/2 - t r ä s k .
12/2 - s o l n e d g å n g .
14 comments Lägg till din
 1. Oj vilka extra ”äventyr” det blir…
  Hoppas att ni får ordning på poolen snart!
  Jag skulle inte vilja åka bland mangroverötter… jag lider svårt ändå av att tänka på vad som finns på botten utan att den ens är nära.

  1. Tja, några timmar utan el går väl an här! Hade varit värre hemma mitt i vintern tror jag 🙂

   Men ok, vad finns på botten? Nåt läskigt som jag turligt missat?

 2. lär ta några dygn innan den poolen är badbar igen…

  Husbandet är väl stor nog att fatta egna beslut tycker jag 😉 men då får du ju finna dig i att det blir som det blir 😀

  1. Många badade redan idag… modiga typer om du frågar mig! Mina ungar satt i skuggan på en solstol å hojtade ”det är farligt att bada i den (länge)! man kan bli sjuk!” – ”ja, som du blev EmmaLi”, förklarade Millan rart 🙂

   Klart jag finner! Det har jag sagt från början 🙂 blir nog skitbra, å jag finns ju som bollplank! Kanske klart redan imorn?

 3. Oj! Då vet man vad man har att vänta med andra ord. 🙂

  Jag har ju inte varit bloggsocial på så länge så nu har jag massa gottigt att läsa, ska därför inte fråga hur det kommer sig att du är på tur ensam med barnen utan låter läsningen stå för det. Kram!

  1. Ska ni till Lanta också? Men nu är här ju ström som vanligt, det var ett planerat strömavbrott sen länge tror jag?

   Short story: han kan inte åka sålänge som vi då vi åker i förväg! Typ så 😉

 4. Jag gillar definitivt inte biten att du inte ser det som en semester med två barn – men er start med sjukdom är såklart lite off.
  Själv känner jag mig helt ur gängorna, längtar hem för första gången typ någonsin och har lite smått ångest inför hemresan (ironiskt ja).
  Fast det är klart, allt är ett äventyr och man är ganska utsatt som ”ensam” förälder på språng, oavsett vart i världen man är.

  Läser iaf era härliga påhitt med stort intresse när jag hinner.

  1. Om du visste vad den omtanken värmer <3 jag måste vara världens hemskaste förälder med tanke på hur arga kidsen är på mig ibland... eller, eg är bara den stora arg, den lilla är det jag som är arg på när hon är ett litet trotstroll och jag tappat allt tålamod 🙁

   Vi pratar ganska mycket, ber om ursäkt och försöker vara snälla mot varann mellan varven. Men vi är tajt inpå varandra och jag är ju ensamt föräldramonster som får ta alla tråkiga beslut (äta mat, avsluta leken, bada i havet, upp ur vattnet, gå hem, gå å lägga sig osv). Jag har STOR respekt för ensamföräldrar som har detta jämt!!?

   Just nu är vi i en tråkig karusell. Förhoppningsvis kan ny ö (imorgon) vända trenden lite, och när vi kommer tillbaka till Lanta är mina solo-dagar över för då väntar min mamma på oss!

   Å du, tro mig, jag förstår din kluvna ångest. Häromdan ville jag åka hem, för att timmen tidigare tyckt att det är för kort tid kvar... Jag har kikat som hastigast hos dig och sett att ni iaf inte blåsor bort 🙂 Teneriffa och Gran Canaria är ju lite solsäkrare öar, men Lanzarote är väl den som har vackrast stränder?

   Massor av kramar!! Lycka till med resångest och mys med Liten <3

   1. Jag hade ju bara en vecka och hann bli världens hemskaste mamma, trots att vi egentligen inte hade så mågna meningsskiljaktigheter. Det är väl bara så det är antar jag? 🙂

    Nej nej, vi blåste inte bort. Inte svettades vi heller. Snarare frös. Mycket. Men vi hade en galet skön vecka tillsammans, vi hann med det vi ville och vi tankade energi i mängder.

    Nu måste jag fortsätta läsa här.. 😉

 5. Men fy vad det låter vidrigt med poolen!!! Usch.
  Mangroveträsken hann vi inte riktigt med (eller nä jag orkade inte haha) får bli nästa gång ?

  Jag är så impad av dig att du vågar och orkar göra denna resa ensam med barnen. Förstår att det varit tungt nu med sjukdomar men jag hoppas verkligen ni slipper mer nu och att du kan få njuta lite mer.

  Kraam

  1. Mangroveutflykten vill jag inte ha ogjord, men man måste uppskatta lugna naturupplevelser för att uppskatta en sån trip tror jag. Aporna hade jag dom sagt gärna undvikit, men det var nog dom barnen tyckte var resans behållning 😉

   Tack snälla du för vänligt skriv! Jag är mest knäpp tycker jag :p åka ensam med en fyra- å en sexåring liksom? 😀 men vi bor på rätt ställe, barnen har många kompisar och hotellet är rent och fräscht. Poolen är ju som den är, jag har lagt ett poolflrbud på vår familj nu och tjejerna respekterar faktiskt det. Igår snorklade eLi i havet. Idag vill och vågar M prova också berättade hon igår kväll!

   Kram massor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *