2/2 – S a l a d a n .

31/1 - n y å r .
Dagsens tips: k l o r h e x i d i n .

Igår var vi för första gången i ”huvudstaden” Saladan. Trodde tjejerna skulle varit något mer storögda av tuktuk och marknadsvimmel och krimskrams och restaurang på pålar i vattnet men de gled med som vicka världsvana små nosar som helst! ”Kan vi få en sån?” frågade EmmaLi med valpblick mot nåt krimskramsigt två gånger, och ”Vicken platt väg!” tjöt Milla uppmärksamt om betongplattorna på hemvägen i mörkret, mer uppståndelse än så var det inte?! Å japp, jag valde någorlunda omsorgsfullt en kvinnlig muslimsk chaufför med reflexväst till tuktuken hem. Hennes fordon var nog antikt redan när jag var här förra gången för åtta år sen, men på nåt vis håller dom ju ihop dom däringa mopparna, trots vrakdelar till beståndsdelar. Hon körde lugnt och försiktigt och fick en tjuga extra i dricks. En thai-selma asså. Hon såg glad och lite förvånad ut; kanske gick inte vrålåket kvickare, därav förvåningen? :p

Konstaterar att vi sparade fyra thai-hundringar på att köpa bättre snorkel-set i stan än ett sämre på Lanta Diver-filialen på hotellet. Båda kidsen fick prova i poolen idag och den stora glider som hon aldrig gjort annat (blidde ju ingen stor succé sist vi försökte för två år sen då den stackars ungen i vild panik slet loss och sönder snorkeln när hon skulle vända och hämta luft) och den lilla hajjade biffen direkt. Nu är lite sysselsättning på Bulon räddad! Tror jag. Å kanske kan vi ge oss på nån dykutflykt under resans gång när vi är alla hopa sen i mars?

Idag ska jag skaffa thailändskt simkort tänkte jag. Om tjejerna går med på att lämna pool och lekkamrater. Dom är jäklans ego reskamrater på det viset alltså… men, alldeles uuuundeeerbaaaraa på många andra vis! Vilken lycka att få göra denna resan med två kloka nyfikna sociala glada och uppmärksamma barn. TACK Mattias för att du låter mig leva ut min gamla galna idé!! ❤️


blek och nervöst förväntansfull: första bilfärjan från Krabi mot Lanta i onsdags förmiddags – fotat av Milla Vanilla!

31/1 - n y å r .
Dagsens tips: k l o r h e x i d i n .
11 comments Lägg till din
   1. Alltid be om telefonnummer till bra tuktuk! Man vill ju inte bara åka från ställen utan även till!

 1. Oj!
  Jag är så rädd för den där trafiken därborta, men så är jag ju rädd för det mesta..
  Va fasen är ett thailändskt simkort? 🙂

  1. Jag är också jäklans nervös för allt, men det har hänt mycket på trafikfronten sen jag var här senast (2006), dom flesta kör rätt lugnt och bra som jag har sett – inte värre än i södra Europa iaf 😉

   Hehe! Du vet la vad ett simkort är? Som du stoppar i mobilen för att ringa med 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *