24/2 – f ä r g g l a t t .

23/2 - o t u r s d u b b e l .
25/2 - h a l v v ä g s .

Vår bungalow luktade märkligt å när jag idag efter nästan en vecka påpekade saken fick jag pronto erbjudande om att byta. ”Gärna!” sa jag, och fick nyckeln till plejset rakt över. Ska bara städas först, förklarade receptionisten. ”Halfönauer!”.

Tre half an hours senare hade nästan varenda bungalow i vårt kvarter städats utom just mina båda. Ytterligare trekvart later hade jag genomevt min tveklöst mest komplicerade och ogenomtänkta rumsflytt i mitt liv, och jag är mäkta stolt över mig själv att jag inte begick den thailändska dödssynden ”tappa ansiktet/humöret”! Å japp. Du som känner mig väl förstår att detta uppbådade all kraft och energi i Småland 😀


Nu ikväll var vi i Saladan. Åt på enkla men smakrika Lanta Seafood. Billigast hittills, typ 120 svenska pix för alla fyra inkl dricks, och fräschaste/rymligaste stådasset jag varit på hittills härikring.

Efteråt fick småtöserna (undertecknad inbegripen) lackade naglar.


Apropå ingenting förresten: HURRA för världens finaste älskligaste MALLIAS som har namndag idag ❤️!! Om något mindre än exakt en vecka är du här!!

23/2 - o t u r s d u b b e l .
25/2 - h a l v v ä g s .
10 comments Lägg till din
 1. Men vad gulligt! Vad är det för hotell? Jag sitter och surfar på hotell nu på Lanta. 😉 Ändrade planer har det blivit minsann!
  Jag tappar ju alltid ansiktet..hur ska detta gå?!

  1. Aha! Ska ni till Lanta istället? Va skoj!! Då hinner vi kanske ses?

   Nu bor vi på Lanta Villa. Det är stort och okej, betalar 1800:-/natten för vår riktigt rymliga bungalow i ”trädgården” en liten bit innanför de som ligger närmare pool och hav. Tidigare bodde vi på Noble House. Mycket mindre och mer familjärt. Har för mig vi betalade ungefär detsamma natten där? Några hundra till kanske? Minns inte exakt, var sålänge sen jag bokade å jag bara betalade notan när vi skulle lämna; såg inga summor. Billigare blir det ju efter högsäsong också. Tror sen är slut typ i mars nångång?

   Om ni vill ha barnvänligt är Klong Dao (stranden längst upp) att föredra. Snyggare strand är det nog på Long Beach (har inte varit där dagtid) men där är inte lika långgrunt som här uppe. Vicka hotell har du kikat på undrar jag såklart nyfiket! Å hur kom det sig att det blev ändrade planer?

   1. Det är för delikat för att diskutera här. 😉
    jag har kollat på väldigt många olika hotell nu men det verkar å va mycket dyrare på Lanta. Har svårt att finna ett litet som håller för mig och Junie enbart också, oftast fler sängplatser men jag tänker att vi får åka och vara några dagar så kollar vi runt och finner någon som kan hjälpa till med långtidsboende.
    Och sen måste jag ha tillgång till internet på rummet/huset eftersom jag måste jobba.

    Har velat till Lanta ända sedan jag läste bloggar om Long Beach.. 😉
    Verkar lite lugnare och inga såna där försäljare som är på en för det kommer jag definitivt ”tappa ansiktet” för.
    Så ja, vi kommer nog få tid att ses beroende på när ni åker hem då vill säga.

    1. Spännande!!

     Beroende på hur snabb uppkoppling/mycket bandbredd du behöver funkar mitt turist-kontantkort från dtac (Telenor) finfint på min iPhone 5 – var segt på min gamla iPhone 4 men det var tydligen mobilens fel :p Startpaket 399 baht och då ingår en veckas fri surf och 100 baht att sätta sprätt på. Du kan sen köpa ”surfpott” på 3GB eller 6GB per månad för 400/650 baht (reservation för priset). Dvs ungefär en svensk hundring plus/minus några tior. Kan ju vara ett alternativ kanske om du har svårt att hitta rum med wi-fi (oftast har hotellen i receptionen och i rummen närmast reception/pool, men dom är ju rätt mycket dyrare å ska ni stanna länge är det kanske inte ekonomiskt hållbart att lägga ett par hundra svenska kronor extra per natt bara för det?).

     Vad är din/er budget? Tittar du på Klong Dao (bäst för Junie eftersom den är ganska våg-skyddad och långgrund) eller Long Beach?

     Vi är på Lanta tills 6 mars. Sen kommer vi troligen vara här två nätter 20-22 mars också. Har ni hunnit hit då? 🙂

    2. Södra delen av Longbeach är långgrund. Mer så vid lågvatten. Och inte alls vågor på det viset som på mitten av Longbeach.

     1. Det kan hända att vi har hunnit dit till 20-22 mars. 🙂
      Är ni på Ao Nang mellan den 6 och 20?
      Eller blev det ändrat eller hur sa du det?
      Min budget är låg. Högst 600 baht/natt. Och så måste det vara internet på rummet eftersom jag måste kunna arbeta när Junie sover.
      Telefonen är mindre viktig. 🙂

      1. Oj nä planen var aldrig att vara i Ao Nang så länge! Vi skulle varit dör en vecka i mitten på mars. Nu är planen istället:
       Lanta till 6 mars
       Koh Mook 6-15 mars
       Koh Bulone 15-18 mars
       Koh Lanta (igen) 18-22 mars
       Khao Lak 22-26 mars
       Sen åker vi hem!

       Jag tänkte att du kan ha mobilen som internetuppkoppling. Om det är svårt att få rum med internet i?

       Det är nog svårt att hitta boende på stranden för dom pengarna just nu, kanske lättare under lågsäsong? Det finns nog hyddor till lågt pris att hyra, eller en lägenhet vid stora vägen?

       Håller tummarna för er!!

     2. Nja. Jag skulle nog inte kalla Long Beach ”långgrund” 😉 även om det vid vissa perioder på dygnet finns några mindre branta delar att bada på!

 2. Det här färgglada inlägget har jag missat till nu. Jag slås av hur modig du är vid varje inlägg du skriver.

  Har alla dina vänner varit i Thailand? Alla verkar så insatta i allt. Jag lär aldrig komma dit. Skulle gärna vilja ligga på en sån där fin strand som du visar, och äta en massa god mat. Men… vill inte flyga så långt och kan inte vara hemifrån så länge, så jag nöja mig med vår pyttelilla thairestaurang nere på torget. Thailändskan som har det, lagar direkt medan man väntar, så det är betydligt bättre än de stora ställena inne i större staden. Fräscht och gott (och 3 minuters bilväg!)

  1. Haha! Jajemen! Alla mina vänner har åkt ålenklos till Thailand 😀

   Tack supersnälla du!! Det betyder verkligen mycket att få läsa sånt dör som att jag är ”modig”! Inte är jag särskilt modig… mest knäpp tycker jag…?!

   Vicken bra restaurang ni har. Vi har faktiskt flera bra asiatiska krogar i Varberg så vi är bortskämda med bl a bra thai-mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *