5/2 – b a d f ö r b u d .

4/2 - s j u k d a g .
6/2 - a n a l o g t .

Läkarbesök.
Blodprov (med skitskraj liten sexåring).
Bakteriell infektion.
Penicillin.
Annan medusin (också).
Ordination inomhus, minst 4 dagar.
Sol- och badförbud (så länge hon äter antibiotika, dvs 8 dagar).
Tröstat sexåring.
Sysselsatt fyraåring.
Mailat försäkringsbolag.
Vab.
Asbesviken.

Men det kunde varit myyycket värre!

4/2 - s j u k d a g .
6/2 - a n a l o g t .
14 comments Lägg till din
 1. Men lilla sötnosen❤ vilken tur att ni hittade en vettig doktor!! Hoppas att tiden går fort, så att alla flickorna kan sola, bada och äta mycket glass!!! Tur att det inte var värre, fast det är en klen tröst i värmen :-/ kryapåerkramar

  1. Tack för gulliga omtankar!!

   Glass får dom nu också, men sol och bad får dom vänta med 🙁 men ja, det kunde varit riktigt illa… Det kunde varit jag som var sjuk, hemska tanke å mardröm just nu…

 2. Ojojoj… Tur att du är en cool mamma!
  Det är just sånt som har fått mig att inte åka på solosemester med barn… Jag har jättedåligt tålamod.

  De kanske hinner vänja sig vid den nya bakteriefloran? Hoppas nu att det snart går över, låter betryggande med läkarkontakt.

  Kram

  1. Cool?? Haha du är galen! Jag är fett o-cool 😀 och tålamod har jag tyvärr missat stt utrusta mig med. Men, märkligt nog går det rätt okej ändå 🙂

 3. Har hon ont i halsen också stackarn? Mycket glass låter bra och kanske kan ni hitta skuggiga aktivteter om några dagar? Och även om man inte får bada kanske man kan få gå en promenad i strandkanten? Om inget annat så sparar du ju några föräldrardagar i alla fall…

  1. Hon har haft så ont att jag inte ens lyckades truga i henne glass… Då är det rätt illa gissar jag 🙁

   Ja vi ska åka på nåt skuggigt utflyktsmål så fort febern är borta! Har fått en hel hög bra tips. Men du, man kan inte byta föräldradagar mot vab. Men mitt undermedvetna la mina återstående semesterdagar detta år just under denna och nästa vecka, och semester kan bytas mot vab.

   1. Det beror på hur mycket man bråkar 😉 Det är alltid den senaste FL-ansökan som gäller så det gäller bara at man gör en ny FL-ansökan på färre antal dagar, förslagsvis då till den dagen som är före första VAB-dagen, sedan anmäler man VAB och de kan inte göra något, eftersom den FL-ansökan du just skickade in ersätter den gamla ;D

    Nej, de blev inte glada men de var tvungna att godkänna det 😉

    1. Men what!? När ungarna hade vattkoppor för några år sen ringde jag å frågade om vab på föräldrapenning. ”Går finfint” sa hon, hjälpte mig t o M att göra ansökan via telefon. Några månader senare kommer ett avslag; man får inte vabba f-ledighet. Hjälpte inte ett dugg att ansökan gjorts av en på F-kassan. Jag bråkade rätt mycket men dom gav sig inte. Din lösning hade dom inte på tanke att erbjuda 🙁

 4. Menar du allvar med att vabba på semester? Får man det? Det har jag aldrig ens funderat på om barnen varit sjuka under mina ledigheter, jag har inte sjukskrivit mig själv heller då om jag varit sjuk. Inte för att jag är så ekonomiskt snäll/dum, mer för att jag inte ids fylla i en massa papper och hålla reda på regler och sånt.

  Hoppas att flickebarnet är pigg snart igen.

  1. Klart jag menar allvar. Just nu är det så enkelt att anmäla och begära ersättnng: lite knapptryckningar i en mobilapp, några meddelanden till arbetsgivaren, och vips är vabben biff. Jag har lagt många sjuka dagar på semestern hemma, men på resa tycker jag det är värt att anmäla för ersättning från f-kassan. Kanske är jag snål?

   Tack för gulliga omtankar! Hon är faktiskt redan mycket piggare. Antibiotika är bra skit på rätt sak!

 5. Det var nåt nytt för mig, men egentligen onödig kunskap för jag lär aldrig mer behöva vabba.

  Som lärare har jag haft så pass många och långa lov, skillnad om man inte har det.
  Klart man ska använda de system som finns.

 6. Men fy. 🙁 Vad tråkigt att det blev så just nu. Skönt ändå att ni hittat en bra läkare som tar hand om er och säger vad som är vad. Ni har dessutom bara börjat semestern, så nu kan det bara bli bättre. 😀
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *