12/3 – ö v e r k l a s s l i v : )

10/3 - w i n d y !
13/3 - v ä r m e s l a g .

Hedbergsarna leker lyx och bokar en dag med privat speedboat inkl chaufför och guide! Wihoo we like!

Alla fyra är nu skära om nos och rygg efter timmar i plurret. Jag har dessutom fått lära mig hur vassa rev kan vara… De små hade flytväst när vi snorklade från båten och det kan hända att fyraåringen tyckte det var mer häftigt att få vara på bamsedjupt vatten, ”bottnar du inte heller här pappa!?”, än att simma i ett akvarium 🙂 Jag själv har träningsvärk tillika svalt mer saltvatten än jag trodde fanns i havet, men hur värt var inte det 😀 å när guiden snokade fram små små Nemo-fiskar till oss i revens vackra skogar då kändes alla tusenlappar med thailändske kungen oviktiga!

Vi klurade ihop en egen tur som i samråd med de skillade thaisen blidde över alla förväntningar. Allt inleddes med Big Cave på Koh Mooks nordöstra udde. Magnifikt och ett utmärkt ställe att smälta frukosten:


solens strålar letar sig ner över kalkstensklippan


förväntansfulla Hedbertar!


grottan går rakt igenom berget


Därefter fortsatte vi runt kröken mot en alldeles fantastisk liten ödestrand (Sabai Beach). Alltså. Bilderna gör såklart inte känslan rättvisa… och snart ligger det väl ett vräkigt resort här :/


massa fin snorkling här utanför!


djungelkänslan var total!


paradis!! – jag har slut på superlativ 😀


någon går på upptäcktsfärd 🙂


Thailand när det är som vackrast; kalkstensklippor mot hav


ett salongsgolv till strandbryn!


mitt bästa semesterminne såhär långt är dagsens äventyr!


Från glasklart hav och ödslig paradisstrand fick färden mot Smaragdgrottan (utförligare beskrivning får googlas!). Där väntade tvåhundratusen kineser (en av dessa fick varma bullar när han simmandes i förbifarten nöp mig rejält i rumpan: jag tvärvände å simmade tjugo meter ikapp, spände ögonen i honom – vilket var omöjligt för honom att se för han vågade inte titta på mig – nöp han i armen och röt att ”that is NOT okey”!! till de förvånade runt omkring förklarade jag vad han gjort och då såg folk arga ut, och sen simmade jag tillbaka till min förvirrade familj 🙂 samt två dubbeldäckarfärjor skolbarn. Av en lycklig – skicklig? – slump lyckades vi komma såpass emellan att vi kom fram helt allena till piratgrottan! Snacka coolt! Och nittiofyra sekunder senare var grottan fylld av tjattriga men lycklig muslimska barn å lite annat löst farang-folk 😉

Innan Sabai Beach och Emeraldcaven korsades vår väg förresten av detta vackra lilla fartyg:


segla på Andaman, fast utan segel? :p


Hela kalaset avslutades med ett par timmars snorkel, glass å öl (fördela mellan lämplig hedbert) på en strand jag inte vet vad den heter, på Koh Kradan. Jäkla grann ö det där, men jeez va mycket folk precis när alla speedboatar å långsvansar å färjor skulle lägga till med övernattningagäster och dagsbesökare. Lyckades ändå fuska fram en ”lugn” bild! Det gäller att skillat skynda sig mellan strandflanörerna 😉


gungeligung på Koh Kradan


Innan hemfärd mot Mook och Sivalai hann vi faktisk med en avslutande snorkling i reven utanför Kradan. Fiskar lockades med torrt bröd och några trodde Mattias var en brödbit och sen, guiden simmade sin kos och jag aktade mig väldans för sjöborrarna på det grunda revet, och när kan kom tillbaka hojtade han till sig en tom vattenflaska… å vet du vad han hade fångat för oss? En liten liten Nemo! Den tittade Mattias å barnen på medan jag hoppade tillbaka i sjön för guiden visade mig vägen till hela clownfiskfamiljen!! Sicken avslutning!


Du som orkat läsa ända hit… Wow!! För er andra räcker kanske bilderna gott å väl 🙂

10/3 - w i n d y !
13/3 - v ä r m e s l a g .
18 comments Lägg till din
 1. Mys och underbart och jag vet precis var du har varit! (Typ väldig lik tur som den vi gjorde med piraten. Fast vi öl och glasspausade där ni bor och avslutade med Smaragdgrottan när alla turistbåtar åkt hem. Jag tror vi lunchade på färskfångd fisk lagad över öppen eld på den däringa ödestranden) *längtar*)

  Så himla underbart ni verkar ha det!

  1. Häftigt! Utgick ni från Lanta då? En jäkla lång bit att köra med longtailboat?

   Grottan kunde inte tas senare pga tidvattnet, det är ju lite olika på olika tider i månaden. Å andra sidan hade vi väntat oss kaos och fick entrén och flera minuter helt själva där inne så jag räknar bara positiva poäng 🙂 men vi kunde kanske varit där kl åtta på morronen istället… om vi inte kämpat med att komma upp till frukosten då 😀

   1. Inte långsvans! Vi åkte riktig båt, men inte speedbåt.

    Tror vi började i old town vid tio och var tillbaka vid niotiden på kvällen. Moppeturen hem i mörkret var liiiiite lång och läskig!

 2. Men shit pomfritt, vilket lyxliv som ni lever❤ tänkte på er idag när vi hängde på polislekplats, med termos kaffe och strålande sol…. Kram

 3. Hallå vad roliga utflykter ni gör ❤️Stort tack för fint vykort många kramar till er alla börjar räkna ner dagar längtar

  1. Vi varvar lata dagar i eller kring bungalowen med utflykter med sting 🙂

   Ja nu är det inte ens två veckor kvar innan vi är hemma!

   Krams!

 4. Ojojojjj! Så det var DET ni gjorde hela dagen! Men det är SÅ ni ska göra för att skapa minnen! Du har väl inte Nemo i flaskan på bild va?!!!

  Smaragdgrottan var vi i på Jayaresan, vi var ensamma där men det var sent på em så solen nådde inte ner, och jag var rätt trött efter simturen, fast ännu tröttare var jag efter returen och så fick jag ligga och skvalpa medan en tjej av halva min ålder och vikt skulle hjälpas ombord på lillbåten och hjälpas av med simdynan hon gått låna, tur att det inte märktes att jag inte BARA spottade saltvatten!

  1. Haha! Nu blandar du nog ihop dagarna 🙂 men japp, tänker precis som du! Å självfallet blidde Nemo utsläppt nästan direkt!!

   Jag har visserligen övat upp simmusklerna lite, men ”fegade” med flytväst 🙂 det var perfekt höjd på solen när vi var där men inihoppsan massa folk istället. Kan väl inte få allt alltid gifvetvis :p

   Pussåkram!

 5. Orkade läsa hela vägen?!? Hur menar du nu? Att läsa om allt det fantastiska ni varit med om var ju självklart. När jag väl börjat läsa fanns det ingen hejd på det. 😀
  Jag önskar att jag kunnat se kinesens min när du kom ifatt honom och nöp till. *hahaha*
  Makalöst vackra bilder, som vanligt. 😀
  Kram!

  1. Jag blir så himla glad när du skriver så snällt!! Tack vännen!

   Tydligen var jag rätt tydlig i min nypning (berättade Mallias som förvånat/lite oroligt skådade på håll) så ingen i närheten kunde nog undgå att se/höra vad som hände 😀 reagerade på instinkt… stackars han 😛

  1. Men sötnos så lessen jag blir för din/er skull 🙁 har du träffat läkare å kanske t o m fått medusin? Bakterier i den här värmen bara jublar ju – vet jag av egen erfarenhet…

   Kryas fort <3

   Kramar!!

 6. Haha wow för mig då som läste allt. Är supernyfiken såklart och suger åt mig tips! Så himla härligt, längtar tillbaka till Thai direkt. Inte Lanta men att besöka de öar ni nu gör – absolut!

  1. Haha! Ja du är grym! Dessutom var du alldeles megagrym imorse (svensk tid) såg jag!!

   Snart är ni här igen säkert, å då är det tre små par tassar som skuttar/kryper i sanden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *