7/3 – l u g n e t .

6/3 - L a n t a V i l l a .
8/3 - k v i n n o d a g .

Koh Mook. Smaka på det. Wihoo!

Resan hit igår var visserligen på ett hav allt annat än det salongsgolv som erbjöds tjejerna å mig hem från Koh Bulone sist! Dessutom var bolaget jag valt denna gång (Satun Pakbara Speed Boat Club tror jag dom heter) inte fullt så flådigt som Bundhaya som vi åkte med då, det stinktes (billig) diesel och slog i skabbigt skrov å hade jag inte varit van vid hur plastbåtar i grav sjö låter hade jag nog bliddit lite skraj. Nu var det bara att försöka hänga med i vågor och dalar och ta kittlet i magen som en tur på tivoli 😉 å resans mål gjorde mödan stort värd!

Vi skulle åkt tuktuk till hotellet, men väl på Charlie (Farang) Beach prutade jag ner en långsvanstur och så blidde det ankomst havsvägen till Sivalai Resort:

Asså. Vår bungalow. Min önskning gick hem och på en terass i norrläge med skugga nästan hela dan njuter vi!!

Efter att vi boat in oss lite skuttade vi i plurret. Jomensåatt… det duger la 😀

6/3 - L a n t a V i l l a .
8/3 - k v i n n o d a g .
24 comments Lägg till din
 1. Vad härligt det verkar! 😀
  Jag är avundsjuk men inte missunnsam. Och egentligen har jag ingen önskan av att åka till Thailand, men dina bilder gör det lite lockande ändå. 🙂
  Kram

  1. Alltså det är förbaskat härligt här! Är glad om någon av mina foton lyckas förmedla lite av den känslan!

   Kramar!!

  1. Men efter regn kommer solsken, å jag har läst mycket om vårkänslor på bl a Facebook de senaste dagarna 🙂 hoppas våren gör sig hemmastadd tills vi kommer hem. Den svenska våren är svårslagen!

   Krams!

 2. Det är så kul att kunna följa hur det går för er! Är inte alls avis….. 😉 Kram Jennie jobbakompis!

  1. Så kul att se dig här Jennie! Välkommen till nosarna!

   Gissar du är med å håller ställningarna på dataavdelningen? Det känns overkligt att ni bara är några timmar bort, det känns som en annan värld det liv jag lever här!!

   Kramar från mig, hälsa alla!

 3. Där är så vackert!

  Blir det någon smaragdgrotta?

  Pratade just med Melkerpappan om var ni är. och om vår fantastiska utflykt med piraten då vi besökte ko mok. (En äkta pirat med lapp för ögat!)

  Sen har jag börjat lobba för en utflykt till Bulan nästa gång vi är i krokarna.

  1. Otroligt vackert är här! Vi har snokat om utflykter (kanske i kombo med ö-rundtur eller tripp till Koh Kradan, den ligger ju så nära) och det låter väl inte klokt men… att bara vara känns inte så tokigt tycker jag! Fast M får nog krupp om vi inte rör på oss lite så grottan ligger bra till 🙂

   Risken finns väl att jag förstört Bulone eftersom jag höjt förväntningarna så 🙁 men är det lugn och ro och ett enkelt liv ni vill ha så är Pansand Resort på Koh Bulone helt fantastiskt!! Vi får se vad Mattias tycker när han kommit dit?

   ps. Å jag som trodde riktiga pirater rövade handelsskepp utanför Afrika, inte körde vackra långsvansar i Andamanhavet 😀

 4. Så underbart det ser ut! Om jag kunde trolla och vakna där en morgon i detta paradis, så skulle jag göra det. Men… jag har den billiga och bekväma egenskapen med att jag är glad och nöjd hemma.

  Roligt att läsa om paradiset är det i alla fall!

  1. Kanske kan jag övertala att det är resan värd? 🙂 för jo, nog är det en del av det världsliga paradiset jag befinner mig i just nu. Å andra sodan finns det gott om paradis på jorden, om jag inte missminner mig har du ett väldigt nära din egen terass?

   Helt seriöst så tror jag att det bara är olika nyanser av paradis liksom. Och det som är mitt underbara är inte nödvändigtvis någon annans!

   Krams i mängd! Och tack för att du så ofta tar dog tid att kommentera hos mig!! Jag ligger långt efter i läsning hos mina vänner… räknar med att försöka komma ikapp i vår hemma i Sverige 🙂

 5. Så läser jag ikapp nu några dagar senare och av ren nyfikenhet måste jag fråga vad ni lägger för budget på boende där nere?

  1. På Lanta och Bulone betalade tjejerna å jag mellan 1600 och 1800 per natt. Nu när Mattias kommit ökar vi budgeten, nu betalar vi mellan 1800 och 8500 per natt. Alla nuffrorna i baht såklart 🙂

   1. 8500? Åh maj gadd – ni är galna! 😉 Men tack – verkar ju ändå som ni bott bra hittills. Vi kämpar med sommarbudget som ska rymmas där kring ca 1500-1800 baht tänkte vi. Får se hur det går med den saken.

    1. Lågsäsong lär du kunna bo riktigt bra för de pengarna! (Räkna med Max halva priset jämfört med högsäsong)

     Vi betalade 15′ per månad när vi var nere hela vintern. Men då fick vi installera vårt eget wifi. Sen har vi brukat betala runt 1000 bath natten (ex frukost) under högsäsong. Men då får man välja bort pool.

     1. Snokningen vi gjort nu visar att man inte alls kommer så långt på de pengarna (online) längre. Men vi kör några aningen dyrare nätter först och får se vart vi landar sen helt enkelt. Betydligt enklare på plats att få ner kostnader såklart! 🙂

      1. Med två barn i låg ålder gissar jag att ni inte vill bo riktigt så enkelt som Melkermamman på Koh Lanta, kanske poolen ligger på önskelistan också? Sen får ni tänka på att det inte är högsäsong på de priser jag gett, dyrast är ju över jul å nyår! Mitt tips är att boka utan extrasäng till barnen, med lite tur får ni en sån ändå – det vet jag iaf en familj som fått 😀

       Vart är det ni tänkt vara Alfva? Är det på denna eller andra sidan Thailand? Jag är lite dåligt uppdaterad känner jag <3

      2. Sommar och Green season! Klart du måste klara dig på den budgeten! Framförallt om du stannar någon vecka!

       Och Ullis, våra krav är varmt vatten i duschen, nära till stranden och AC. Samt rent! Nöjer man sig med fläkt och kallt vatten kommer man under 1000 tom på peak-season!

      3. Snabb googling för maj ger mig flera träffar för under/kring 1000 per natt för hotell med pool på Lanta.. Bekymra dig inte så mycket över vad bokningssidorna säger om barn och extrasängat. Utan maila intressanta hotell och fråga.

      4. Vet inte vart i Thailand dom ska… 🙂 men nog borde det funka?

       Ang era krav: då går Bulone bort! Varken AC eller varmt vatten, eller ens ström mer än på natten; å allt för ett pris ca det dubbla över en tusing!

      5. *räcker ut tungan* Grundkrav är väl till för att brytas!

       Det vet du väl att jag bokade in mamma i tre nätter i en bambuhydda komplett med myggnät (av Melker benämnd ”buren”) när hon kom för att hälsa på oss. Första gången i asien måste man prova hur det är egentligen! Hon tyckte idéen var precis lika kul som jag trodde hon skulle tycka.

       Men nej jag skulle inte bo en hel semester utan AC, även om vi faktiskt använder den rätt sällan. Sist jag provade det var det fyrtio grader dygnet runt, månadsskiftet mars/april och jag var tjugo veckor gravid och kunde inte alls temperaturutjämna. Jag ”sov” med en blöt sarong virad runt fötterna och fläkten riktad mot den.

      6. Haha!

       Har bott i bambuhydda en gång… eller rättare sagt, spenderat en natt i en bambuhydda…! 😀 nävver ögänn!

      7. Ja så är det nog. Och dom har ingått priskartell 🙂 Iaf om man vill bo i strandkanten verkar det vara ungefär samma priser?

    2. Haha! Jo, lite galna men ibland får man – om möjligheterna finns – kosta på sig. Alternativet för oss hade varit att förflytta oss mer mellan öarna men det kostar en hel del med speedboat, så… tja kan väl inte säga att vi sparade nåt på att bo sådär dyrt, men, äh… Vi hade det jäklans bra på Sivalai och det är svårt att värdera sånt där i pengar 🙂

     Trodde precis som Melkermamman att ni skulle komma långt på dom pengarna, kan ni tänka er att inte bo i stugorna längst fram så borde ni klara det? Vi har bott på charterhotellet Lanta Villa där vi betalade 1800 för vår bungalow ”in the garden” (dvs, hundra meter in från strand/reception/pool) där en likadan bunga kostade typ tusen baht till om den låg mer ”centralt” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *