12/4 – c y k e l f u n d e r i n g .

10/4 - d u b b e l v å r d a v .
Dagsens tips: k o n t a n t h a n t e r i n g .

Min gamla knarr har hängt med i närmare femton år. Börjar fundera på om det är dags att köpa ny? Lokalpatrioten kan såklart inte nöjas med nåt annat än en Crescent (särskilt när min far tillverkar båtar under samma namn) men det är en liten djungel att ge sig in i och jag har bara en slö machete. Tar hjälp av kollegan tillika cyklisten (en sån där som när han tar cykeln till eller från jobbet måste köra en rejäl omväg eftersom 32 kilometer bara är typ uppvärmning 😉 och ihop med känningen i lokala cykelbutiken ska vi nog kunna klura ut nåt. Men. Jag tar gärna råd och tips från dig som vet mer om cyklar! Det jag vill ha ska vara snyggt, gärna orange, lättcyklat på asfalt, ha ”moppeväxlar”, inte alltför rak eller framåtlutande sittstil och självfallet sakna fotbroms – med en sån skulle jag riskera slå ihjäl mig redan på uppfarten 😀

Här hade jag tänkt länka till bajksen jag snokat på men si det gick inte. En heter iaf Åkulla, en heter Holma och en heter Starren. Men ingen av dom har exakt allt jag vill ha… Äny thåts?

10/4 - d u b b e l v å r d a v .
Dagsens tips: k o n t a n t h a n t e r i n g .
4 comments Lägg till din
  1. Fotbroms is the shit! Och femton år för en crescent är väl ingenting! Min införskaffades 1996 (ok kanske 1997) Jag körde en genomgång på den för fem år sedan och för ett år sen fick jag rikta hjulen och byta kedja.

    1. Häh, min gamla är ingen Crescent. Iaf ingen riktig. De hade (har) ett samarbete med ett amerikanskt märke: Specialized och den var dyr som stryk. Dock är den inte gjord för det västsvenska klimatet och går på övertid. Å trots årlig (dyr) service har den numera typ fyra av sina ursprungligt tjugonånting växlar kvar. Bromsar etc är bra, och ramen. Har bytt det mesta i förbrukning (bromsar däck, hjul etc) massa gånger. Styret är trasigt (estetiskt) efter några vurpor. Sadeln är kass. Den är som sagt lite rostig, men inte så farligt trots allt. Klart den skulle klara fem år till, men jag vill ha en cykel som är rolig att cykla på (inte bara när den är nyservad). Som jag blir glad av att använda. Därav en riktig västsvensk den här gången!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *