16/4 – f r i s y r f ö r ä n d r i n g .

Dagsens tips: v å g a v a r a p å s k k ä r r i n g !
18/4 - ä g g m å l a r f e s t .

Sexåringen är ju bedrövligt håröm och har därför i två tredjedelar av sitt liv varit relativt korthårig. Det är bara det att hon ärvt mitt snabbväxande burr så vips är det korta halvlångt igen. Men. Nu ikväll precis innan läggdags – jag hade då alldeles nyss kommit hem från jobbet till två nybadade små kids – fick jag ett galet infall, på mitt förslag hämtade EmmaLi saxen och sen… japp, gemensamt förkortade vi hennes frisyr med uppemot en halv decimeter. Jag skriver ”uppemot”, eftersom våra frisörskills är svaga, så lite hitådit blidde det men tjohej vi sparade ju en kvarts tusing ungefär! Uppåt trehundra spänn har vi betalat för att klippa henne hos riktig frisör, och ser det helt galet ur imorron är det väl dom pengarna vi får lägga för att rätta till 🙂

Du som känner mig på riktigt vet att det är heeeelt uppåt väggarna för mig att göra en sån här grej… men… äsch, jag övar mig på att släppa kontrollen!

När jag nu stod med saxen i näven blidde jag såklart väldans sugen på att klippa mitt eget hår mä. Inte själv, NEJ, det går inte! Men hos en som är utbildad. Jag fick nämligen idag höra att ”tanter över förti ska ha kort hår”… får jag väl skynda att klippa nu så det hinner växa ut till efter nästa år. Lika bra att ta i rejält då antar jag, eftersom det är sista chansen jag har 😀 vill ju inte va kärringen med strömmen sen änna!

Dagsens tips: v å g a v a r a p å s k k ä r r i n g !
18/4 - ä g g m å l a r f e s t .
15 comments Lägg till din
 1. Så har jag också tänkt, att jag är för gammal för att ha långt hår – men äh – nu skiter jag i det och har håret som jag vill!

  1. Men det ÄR du ju INTE! Jag blir bara peppad av att gå mot såna där fåniga normer. Å andra sidan, den som en gång provat på att ha kort hår låter det sällan växa eftersom det är så förgjordat praktiskt att vara korthårig! – om man inte har snabbväxande lurv för då blir det rätt dyrt… :p

   Fast nu börjar jag älta om jag inte ska låta det växa iaf…. hujedamej. Jag är verkligen ett UNDER av obeslutsamhet!!

   1. Fast jag tycker ju det är så praktiskt att vara långhårig, skulle aldrig orka hålla på och fixa frisyren varje dag 😉

    Tvätt med ekologiskt schampo 2 gånger i veckan, därimellan bara ljummet vatten – ibland lite arganoil – thats it!

    1. Konsten är en kort frisyr som bara kräver blötning!

     JAg duschar, handdukstorkar, lägger bena. Klar! (Vid speciellt festliga tillfällen kanske jag tar lite vax också…)

     1. Nämen då har du fel frisyr Marina 🙂 Ja jisses, jag klipper ju inte kort för att få MER jobb utan mindre! Det går fortare att tvätta och torkar i ett nafs, jämfört med en lång man som tar hundra år att få fason på efter dusch och sen ändå bara hänger i en svans/fläta och är trist 🙂

      1. Beror nog mer på håret än frisyren kanske? Jag har aldrig trivts i jättekort hår, jag har ju inte jättekvinnliga drag och sminkar mig ganska lätt så håret blir ett sätt att känna mig lite mer kvinnlig 😀

      2. Asså inte det där med kvinnlighet (det är nog en känsla du har, kanske som E eftersom hon gärna gör sig killig, jag ser dig inte så!) utan ang enkelt skött frisyr!

  1. Jag tror du har rätt!! Redan efter några veckor märkte jag att det var lika mycket resa inom som utanför mig. Gulliga du som uppmärksammar ♥

 2. Med några få undantagsperioder har jag varit mer eller mindre korthårig hela mitt liv. Någonstans i axelhöjd brukar jag tröttna och klippa av det igen. Numera mer eller mindre riktigt kort, förr oftast page.

  Långt, välvårdat och oslitet hår är snyggt oavsett ålder. Fast jag tillhör nog dem som tycker uppsatt oftast är snyggare än hängande.

  Men sen är jag ju inte så säker på vad ålder har med frisyr att göra?

  1. Jag har haft riktigt långt hår – min frisör såg helt skrämd ut inför bröllopsfrisyrdiskussion eftersom jag då hade onödigt tjockt spikrakt hår typ till midjan (hur orkade jag 😉 – men både före och efter det har det varit mer eller mindre kort. Några gånger så kort som du är när du är som kortast, några gånger ”bara” typ vid öronen. Men oftast nu när jag bli klippt och vill ha kort så får jag nån slags kort page. Jag vill ha riktigt kort om det ska va nån nytta till nu, men annars tror jag nästan det får växa lite till faktiskt. Eller, lugg kanske? Hujedamejl… har du träffat hon som velade ihjäl sig? :/ 😀

  2. Haha! Nä, inte jag heller (ang ålder och frisyr), men det där är ju sånt som kommer från medelålders män i allt från tjugoårsåldern och uppåt och jag blir liksom lite rebellisk då och tänker att jag nog måste se till att låta det bli både långt och tjockt när jag fyller femtio för att verkligen vara till besvär för normerna!

   1. Min mamma har precis klippt av sitt efter att (för första gången som jag minns det) ha haft långt i några år.

    1. Min mamma hade alltid halvkort hår när jag var liten, men sen hände det nåt och nu har hon som du vet väldans långt hår! Jag försöker propagera för att hon ska klippa det för att få upp tjockleken i det (det blir ju rätt tunt när det är så långt) men det är ett känsligt ämne 🙂 lite Simson tror jag <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *