24/4 – f ü r s v i n .

23/4 - h e m m a m o r r o n .
25/4 - s l ä k t d r a g .

Pärlor va? Såna där i halsband alltså. Jo. Det är en hel vetenskap har jag märkt!? Googlade loss och började skämmigt nog på wikipedia som ganska kortfattat berättade om äkta och odlade pärlor. Bästa rookie-tipset hittades dock där: En äkta pärla är sval och känns sträv om den gnuggas försiktigt mot en tand. Oäkta pärlor upplevs som oljiga istället för svala och känns släta mot tanden.

Japp. Så nu vet vi det! Mer info hittade jag här, men det är en butik i vardande verkar det som – om än de inte kommit igång än? – så de är kanske inte lika subjektiva som wikipettrarna? Annars är det mest enkelt och eget som är min tekopp. Är rätt sparsmakad med smycken överlag. Bijouterier är skoj men jag har inte hittat min ”stil” där kanske? Faktiskt har jag förresten ett pärlhalsband i min ägo som jag fick i studentpresang tror jag. Har inte använt så särdeles många gånger men plötsligt blev jag sugen! Det är la det där med att om några dagar bara ha ett år kvar till fjärs 😀

ps. hmm. en snabb googling vidare visar att jag är rätt hopplöst efter min tid 😀

23/4 - h e m m a m o r r o n .
25/4 - s l ä k t d r a g .
10 comments Lägg till din
 1. Pärlor kan vara snyggt eller se väldigt östermalmskt ut. Då gärna i kombination med jumpers (och kanske gummistövlar)

  Nu är jag ju då året äldre än dig. (Och tycker det ska bli skitkul med fyrtio!) Ibland känner kag att pärlor skulle var kul och lika ofta känner jag att det absolut inte är jag. Men jag vill ju å andra sidan ha en snygg bismarklänk som halsband. eller ännu hellre en snygg stavlänk från Viven Nilson (Den sista får jag vänta på några år, mamma har den äkta och den ”oäkta” som jag gifte mig i använder mormor fortfarande)

  1. Haha! Det finns noll åldersnoja hos mig, hos min omgivning däremot verkar det vara väldigt besvärligt att jag ska bli så ”gammal”! Jag älskar att bli äldre. Alternativet är liksom rätt visset…

   Bismarcken har hängt om min hals i många år nu. Fick min farmors gamla i födelsedagspresang av farfar för nästan exakt fem år sen! Vägde den en gång och i dåvarande guldpris blev det oroväckande dyrt. Nu har nog priset gått ner en smula 🙂

   PS. när vi ändå snackar ålder så ser jag fram emot en inbjudan till skojigt kalas i sommar!

   1. Jag fick plocka i farmors smyckesskrin när jag tog examen, men hennes bismark låg inte där, men det är just den gamla tunga jag skulle vilja ha.

    Jo, men boka helgen där runt er bröllopsdag! Inbjudan kommer!

    1. neeeej!! var rädd att det skulle bli den helgen… då är vi nästan garanterat upptagna/inte hemma… nåväl! vi får se hur vi kan planera!

     1. Planera genast om!

      Fest på torsdagen känns inte bra, så tanken är fredag eller troligen lördag!

 2. Odlade pärlor är också äkta! Helt ”vilda” är oerhört sällsynta men kruxet med de odlade är att veta hur stort det odlade ämnet är, är det litet som ett gruskorn (som i en vild pärla) eller bara något mindre än den färdiga pärlan och alltså bara ett tunt skikt pärlemor utanpå… det är frågan! Ditt är odlat och köpt på Viktorins och ”bra” sa Eva som ”lurade” på mig det!

  40 var härligt, 50 inte lika kul, 60 ok men 65 sådär., att bli äldre är inte farligt men gammal är tungt och jobbigt… vänta får du se!

  1. Det var ett jäkla bra lur hon gjorde! Fortfarande är det ett fantastiskt fint halsband!

   Jo, jag förstår att det blir jobbigare (kan ju själv jämföra med hur det var för tjugo år sen) men… alternativet mot att inte åldras är fortfarande sämre 🙂

 3. Björn köpte halsband och örhängen åt mig när han var i Thailand första gången, fick det som sen present. De är äkta men säkert odlade fast de har ju massa sånt här och bra mycket billigare är det även fast Björn betalade en bra slant för dem. Jag har nästan jämt använt äkta pärlor. Åtminstone har Guldfynd sagt att de är det men sen träffade jag Björn m små barn som slarvade bort dem och efter Junie, aldrig örhängen.

  1. Jag vet inte om jag skulle se skillnad faktiskt. Jo, om jag har dem bredvid varann men inte annars.

   Fin present du fick! Det är ju lite speciellt att ge och få pärlor eftersom de liksom symboliserar evighet (har jag för mig?!)! Jag har aldrig örhängen själv. Har gamla hål men… nä, orkar inte och får allergi även om det är plast eller superäkta guld. Orkar inte bråka med dom stackars öronen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *