26/4 – l å s b u l t a r .

25/4 - t j u g o t u m m a r e .
27/4 - h e a d e r u p p d a t e r i n g !

På däckfirman gick det inte så bra att skifta hjul häromdan. De gängade sönder låsbultsnyckeln och tjohoo där stod vi med våra vindertassar, rätt fett svåra att få av. Men nu ska man ju ha lite tur också. Tur 1) våra vinterdäck sitter på snåla plåtfälgar där muttrarna är utanpåliggande, dvs det finns nåt att jobba på. Tur 2) jag har en kollega som är typ alltiallo på typ allt. Tur 3) kollegan aka Mappes Allservice (samt ytterligare en kollega faktiskt) hade möjlighet att hjälpa oss redan denna helg. Tur 4) Mappes Allservice har kontakter i alla läger och vips hade vi två nya hjul till sommarfälgarna till bästaste pris. Tur 5) solen vrålsken hela dan!

 

 

Med bara lite våld och desto mer erfarenhet och vilja lyckades dom tre fixarna efter bara typ en timme få av första hjulet. Resterande två hjul lossnade desto enklare. Varför det bara var tre hjul att fixa? Det fjärde hade tydligen redan bytts låsbult på… troligen i höstas, hos Volvo.

 

 

Medan bilfixarna skötte sitt promenerade vi deras två vovvar i skogen. Själv promenerade jag lite för mig själv medan Mallias modigt höll i kopplet till Ralf, en enorm och troligen hur snäll som helst trettiokilosbest som för mig (som är en smula hundmesig) är way beyond min komfortzon. Mappes jaktlabrador Lilja är i en klass för sig, henne kan inte ens jag vara skraj för 🙂 Hon sprang löst och lydigt framför oss på vägen upp i skogen och samlade moderligt ihop oss på vägen hem.

 

 

Det var en verkligt underbar försommardag och jag passade på att kurera min bedrövliga baksmälla (jupp, det var trevligt att träffa mammorna igår!) i lantlig miljö. Det är ett jäklans grant land vi bor i minsann!

25/4 - t j u g o t u m m a r e .
27/4 - h e a d e r u p p d a t e r i n g !
4 comments Lägg till din
  1. Det har blivit sommar i naturen redan! Det har gått så fort att det från morgon till kväll varit skillnad i lövsprickning, och nu är allt utslaget för fullt. Men några shorts går inte att ha idag. Kallt som fasen om än solen skiner lyckligt från en klarblå himmel: dvs vackert men kyligt (13 grader ungefär). Men i norrare delar av Sve är det ju snö… så… jag klagar inte!

   Det var väldans stor skillnad på vovvarna faktiskt. Inte i höjd kanske, men i tyngd. Den ena är en liten pluttig jaktlabrador, den andra en pitbull. Skiljer väl femton-tjugo kilo på dem skulle jag tro?

 1. Sånna där kontakter och allfixare är guld värda! Och det har sannerligen varit en helt fantastisk helg! Kram och puss på dig på födelsedagen!

  1. Ja sicken helg det varit!!

   Tack för grattis!! Du var nog först med den här kommentaren tror jag ♥ Och japp, jag är så himla glad att vi har dom här mänskorna i vår närhet när det kniper sig – vilket det ofta gör med gamla bilar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *