17/5 – b e s l u t .

16/5 - s p o r t i n f l u e n s e r .
18/5 - p o l i t i k e r f ö r a k t .

Nu har jag bestämt vilken kamera som ska få ta över efter trotjänaren Eos 400D! Om jag inte hinner ändra mig tills jag kommer till jobbet på måndag 😀

Asså, sex år är la ingen ålder på en SLR men i just mitt fall har den verkligen fått bekänna färg. Typ miljarder exponeringar… jag har väl haft på känn att den inte levererat riktigt 100 ett tag (det blev väldans suddigt ibland i Thailand och jag kände mig själv bara delvis skyldig till det) men häromveckan blev det uppenbart att nåt är galet: jag skulle fota små underbara rymdfest-ungar på förskolan och trots att kidsen var hur fina och glada som helst var hela bildserien igenom bara halva fotot fokuserat/rätt exponerat… Nåväl. Allting har en ände och nu verkar 400:an vilja gå i arv till fotoglada mindre versioner av hedbertar istället!

Jag passar förresten på att påminna om min högst icke-professionella och opretentiösa fototips-nosning; för dig som känner att det blankar lite i kunskaperna kring detta nya svenssontidsfördriv 🙂

16/5 - s p o r t i n f l u e n s e r .
18/5 - p o l i t i k e r f ö r a k t .
10 comments Lägg till din
 1. Jag är så klart superjättenyfiken på din valda efterträdare!
  Min trotjänare är också sisådär 6-7 år fyllda och det senaste året har jag använt undanflykten ”äsch, det är den kassa gluggen som tar skräpiga bilder”, tills jag nyligen insåg att det är trotjänaren själv som börjar ta sina sista andetag. Enda skillnaden är att jag, till skillnad från dig, inte är lyckligt lottad med en ekonomi som tillåter såna fininköp 🙂

  1. Ja våra är väl jämbördiga? Är det en D90 du har?

   Det blir en 70D om korten faller korrekt 🙂 Kostar lika mycket nu som jag gav för 400D:an då, men känns som en rejäl uppgradering. Vi har inga extravaganta utgifter så även om inkomsterna är ganska ringa hos oss så känner jag att jag kan kosta på mig en ny leksak. Och maken (som är världens bästa) verkar vara med på noterna, jag har förvarnat inför kamerahus-krasch och han vet att jag slitit mitt hår framför tekniska spexar och jämförelsesajter i flera flera månader nu.

   Vad tror du? Kan den kameran trivas hos mig?

   1. Pinsamt nog en D80! Snart kan vi ställa upp i antikrundan…
    Tror absolut att den kommer trivas hos dig! Speciellt med dina fotoskills :))

    1. Ohmajgadd! You and me alike, Antikrundan nästa 😀

     Tack för uppmuntran och snälla ord! Jag har väl oftast bara tur med motivet änna… 🙂

 2. Vi gjorde ju oss av med en 400D redan för två år sen, då bytte jag till 600D (sneglade på 60D men den var för stor för min hand och då vi redan har en 7D dessutom så…. njae) och skillnaden i bildkvalitet blev plötsligt monumental. Det händer mycket, det händer fort på bildfronten, jag har själv sneglat på 70D (vi har funderingar på att slå ihop 600n och 70n eftersom vi inte kan påstå att vi använder kamera SÅ mycket att vi ska ha två skitdyra klenoder).
  Fast som min käre sambo säger, det sitter egentligen inte i kameran utan det är objektivet som man ska lägga pengarna på.

  1. Ååh! Sicket lyx att ha en 7D å ändå köpa en ny lite billigare! Där ligger jag i lä iaf 🙂

   Nackdelen med att vara ute i tidig tid, 400n eller möjligen 350n var ju första ”folkliga” dslr:en, är att man bara är först – inte direkt bäst 😉 men ni bytte ju i tid, jag är ohjälpligt antik i mitt kamerahus nu… MEN! Din man har rätt och jag har redan uppgraderat objektiven. Bara det ena är förberett för fullformat dock, annars hade jag gått ål in på en 6D eller 5D faktiskt. Sen får vi aldrig glömma att ett bra foto har tre viktiga komponenter: å där är fotograf och motiv av långt större vikt än utrustningen!

 3. Jag har en 60D och är fantastiskt nöjd med den. Nu ska jag bara lära mig att använda den ordentligt också. 😛

  1. Oj det hade jag glömt: att du hade en så fin kamera 🙂 ja, jag förstår att du är nöjd med den! Är det det ”vanliga” objektivet på eller har du köpt nåt extra?

 4. Haha tack för ett bra inlägg Ullrika. Jag som har pratat om att lära mig min kamera på jobbet! Nu är det så mycket roligare att fotografera. Kram

  1. Gullig du är Jennie! Ja visst är det skojigare när svängarna är lite vidare i kunskapen kring vad man kan göra 🙂 Skulle vara skoj att se lite foton du tagit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *