24/5 – n e w b i e !

22/5 - b a l k o n g b e t o n g .
24/5 - o r e d i g e r a t !

Wihoo igår blev den min, jag är stolt ägare till ett Eos 70Dw-hus! Gamla Eos 400D får därmed gå i pension, med risk att få rycka in som kompanjon med ett fast porträtt-objektiv (har ett Canon 50mm f1,4 som jag är mycket förtjust i som komplement till mitt varje-dag Tamron 17-50mm f2,8). MEN! Hujedamej som det finns grejer att lära sig! Jag har de senaste sex-sju åren fotat manuellt och tycker mig ha rätt bra koll på mina inställningar, men tjohej jag är heeeelt lost nu! Nya kameran är ju en dator som ska programmeras inför varje tillfälle!? 😀

20140524-092339-33819255.jpg


Jess aj nöu. Det går att ta enkla vägen ut. Fast jag har inte köpt mig en sånhär kamera för att fota på ”gröna läget”… det vore liksom som att alltid landa sitt flygplan på autopilot; dvs boooring!!

Manual ska läsas, knappar ska utforskas. Dubbla inmatningsrattar känns lyxigt! Det måste gå att välja att styra olika saker med dom? Wifi och touch screen lite skojigt. Live view och übersmart autofokus även i filmläge… asså, jag är som ett barn framför en bamsekartong Lego! Typ.

Här ska skapas!

22/5 - b a l k o n g b e t o n g .
24/5 - o r e d i g e r a t !
2 comments Lägg till din
    1. Tack massor! Vi är redan bästisar, men nja, jag vet inte… kanske helt enkelt måste släppa på kontrollbehovet 😀 kameran är klart mer kompetent än mig så jag kan la fortsätta köra eget bländar-val ett tag… å gå tillbaka till mer manuell fotografering när jag kommit överens med autofokusen :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *