3/5 – n e d g å n g ?

Dagsens tips: t a s s i m o v a t t e n .
4/5 - l ö p .

Jag tolkar från flera ställen (bl a här och här) att stödet för Sverigedemokraterna är på väg neråt. Det är bra! Sen är det med statistik som med skvallerblaskor: det går att använda till sin för- eller nackdel efter behov…

Om nu bara Miljöpartiet kan reda upp sin politik och en gång för alla bestämmer sig för att bryta med vänsterblocket så kan jag återvända till mina rötter (dvs, partiet jag oskuldsröstade på!). Just nu är jag kluvnare än kluvnas… å nu tänker jag riksdagsval alltså. I valet till Europaparlamentet är jag lika tveksam, å jag har ju några veckor på mig att bestämma mig!

Dagsens tips: t a s s i m o v a t t e n .
4/5 - l ö p .
15 comments Lägg till din
 1. Ja, jag hoppas verkligen att det här är början på slutet för SD! Och tänker som du att det är synd att inte miljöpartiet kunde förflytta sig lite mer åt höger på skalan… för en röst på dem är ju nu indirekt en röst på VP och ja, det vill jag inte lägga …

  Jag är inte tokinsatt i alla detaljer men det är ju något märkligt med Moderaternas tapp i förtroende?

  1. Såg du partiledardebatten idag? Snacka om att göra en fråga till universallösning?! Japp. I min värld grävde Åkesson sin grav, Tyvärr tycker nog många SD-röstare att han gjorde ett bra jobb 🙁

 2. Här håller jag fullständigt med. Jag jublade när det kom ett parti som BARA tänkte på miljön i första hand och struntade i blocken. Sen slutade jag jubla… oavsett vilka de lierade sig med.

  Jag har börjat läsa på, det värsta är att alla lovar att allt ska bli så himla bra, bara de får makten. Både maken och sonen är involverade i val och röstning (alltså allt det praktiska under valperioderna) så jag räknar med att de kommer med fakta till mig.

  1. Men visst är det synd att det måste vara allianser och blockpolitik 🙁 jag funderar på att rösta på F! i EU-valet om några veckor (om dom har kandidater nog?). Till riksdagen är jag inte säker på att jag vill ha Gudruns åsikter under mina vingar… men… fitusan så svårt!

 3. Jo, det är tråkigt att MP väljer socialdemokraterna framför sina liberala ideal. Samtidigt kan ett starkt MP nog leda till att V får mindre att säga till om. Socialdemokraterna och MP blir nog ganska mitten. Men jag gillar inte Löven. I år frångår jag alla principer och röstar utifrån en enda fråga. Även om det kommer att innebära att jag kanske inte gillar regeringsbildningen.

  Men helt ärligt vet jag inte om jag vill ha kvar alliansen en period till. Jag tycker de känns trötta, och de utspel som görs handlar inte om sånt jag bryr mig om, eller så går de åt fel håll i frågor jag tycker är viktiga.

  Jag vill ha ett (mittenparti) till höger som tycker det är viktigt med jämställdhet och miljö. Jag tycker nämligen inte att vänstern borde ha mandat på de frågorna. Man kan vara solidariskt med sin omgivning och miljön och ändå tro på marknaden.

  1. Det partiet BORDE ju vara Centern Melkermamman, men dom verkar har förirrat sig iväg nånstans i en mörk gränd :-s Centerkvinnorna har tidigare varit en otroligt stark kraft, de har brytt sig om miljö/ekologiskt hållbarhet osv – men det känns som om att de tappar många väljare till just MP. Alliansen hade varit mycket starkare om C skulle hitta tillbaka till sina ideal om småföretagande, jämställdhet och miljömässigt hållbart samhälle. Lite som ett högerFi,MP och de ljusblåaste delarna av M tillsammans 😀

   1. Jo, de har förirrat sig bort i någon form av ultraliberalitet. Eller nåt. Inte ett alternativ längre iaf! (Faktiskt blev jag väldigt glad när de strök sitt nej till kärnkraft så att de under några år var ett alternativ) Dessutom är de ju ett parti som på allvar visar att de inte har problem med starka kvinnor. Men som sagt var, ideologiskt vet jag inte var de står längre.

    1. Åh, ni skriber så klokt tjejer! Så nu frågar jag er: hur står Initiativet i förhållande till miljöpolitik? Hur de står blockmässigt förstår jag ju… Centern fick min röst för fyra år sen. Det känns av dom anledningar som tas upp väldigt svårt att göra repris på det.

     1. Det är synd att centern inte är det borgliga alternativet längre för såna som jag som har miljöfrågor och jämställdhet som hjärtefrågor! Och att det inte finns något annat.

      Jag har uppfattat fi som vettiga i miljöpolitiken. Och jag tror de har rätt mycket bra folk.

      Jag har bestämt mig till EU. Till riksdagen måste jag ta en funderare till om höger/vänster samt läsa på och troligen kryssa någon som är mindre vänster.

      1. För mig är det inte ett alternativ att rösta på vänstra sidan, alls. Så det blir förmodligen en stödröst på C – igen.

      2. Jag kan inte heller rösta på vänsterblocket, men… ååååh!! Det är så jäklans svårt nu!

 4. Jag skulle aldrig rösta på något av allianspartierna. Och absolut inte SD då jag anser att de och deras åsikter är avskum. Har alltid röstat på miljöpartiet men nu funderar jag på fi! Får se. Jag får inte rösta i EU-valet tror jag…osäker, får se om jag fått något röstkort. Tycker centern tappat vad de står för helt och fp ser jag bara Jan Björklund och nej nej nej.

  1. Jag är ju för den fria marknaden och människans egna ansvar. Vänsterblockets bidragsidéer är inte min tekopp – hellre lägre skatt och färre bidragsberoende än hög skatt och fusk (vilket alltid blir resultatet). Alliansen är inte det perfekta alternativet, men… av två onda ting 🙂 Som många andra grubblar jag på F!, men jag har svårt att se mig själv rösta på ett ”enfrågesparti” till riksdagen… vi får se! Jag har ju några månader på mig att bestämma mig. Tänkte faktiskt förhandsrösta till EU-valet kanske redan imorron. Så jag inte hinner ändra mig 😀 egentliga röstdagen är ju dessutom Mors Dag, så… tja, kanske är upptagen då?

   Hur kommer det sig att du inte får rösta till EU-parlamentet? För att du inte bott i Sverige på så länge?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *