8/5 – j o g g b e r t !

7/5 - s Ă€ l l s k a p 🙁
9/5 - b l a h a d a g .

Kan nog sĂ€ga att jag fastnat! Det tog en vecka… eller nĂ€, det tog fyra dar 🙂

Nu riskerar jag sĂ„klart att jinxa alltsammans, men jag ”kan” ju det hĂ€r med löpning. I min ungdom rĂ€nde jag i landsvĂ€gsdikena i tid och otid, brukade springa 8 km pĂ„ en trekvart ungefĂ€r vilket inte Ă€r nĂ„n kanontid men Ă„tminstone ett riktmĂ€rke. Men eftersom det Ă€r mer Ă€n femton Ă„r sen jag sist befann mig i ett löparspĂ„r och ca sex Ă„r sen jag senast gav mig pĂ„ att lĂ„ngpromenera aktivt (kolikbarn Ă€nna) börjar jag verkligen frĂ„n noll.

Efter tips frĂ„n vĂ€nner cyklade jag redan efter första löp-försöket till sportaffĂ€ren och bad om hjĂ€lp. ”HjĂ€lp”! sa jag, och det fick jag. Fotanalys (jag Ă€r som typ alla andra överpronerande) och testa utvald sko pĂ„ löpband. Fast… nu blidde det ju inte den hon först rekommenderade… 1500:- för ett par dojjor kĂ€nns lite kraftigt nĂ€r jag inte ens sĂ€kert vet om kroppen hĂ„ller. Dessutom resonerade jag sĂ„hĂ€r: om jag börjar med en billig sko har jag nĂ„t att morot:a mig med! Eller alltsĂ„. Billig…? NjĂ€. Niohundra pĂ„ rea – ord pris 1300:- pĂ„stod sĂ€ljaren den kostat annars men det Ă€r ju inte sĂ€kert 😉

Idag gav jag mig ut pĂ„ mitt tredje joggingpass. Har lĂ„tit Runkeeper hjĂ€lpa mig med ett motivationsprogram (skratta inte nu): 5K för nybörjare heter det. Spöregn och friska elva grader Ă€r inget hinder för en gammal hĂ€sttjej; hej vad det gick – efter mina förutsĂ€ttningar alltsĂ„! Lyckades springa riktigt lĂ„nga partier och hann efter tvĂ„ gĂ„-partier in i andra andningen innan lungorna gav upp. FrĂ„gan Ă€r nu hur stor nytta en halvtimme pĂ„ trĂ€spĂ„net gör för kropp och kondition, men jag mĂ„ste ju börja nĂ„nstans.

Klurigt Ă€r det ju för en kladdfobiker att nya dojjorna Ă€r vita, men… Ă„ sĂ„ tĂ€nkte jag att det Ă€r coolare att ha skabbiga gamla klĂ€der och ”fula” dojjor (dom dyrare Ă€r klart snyggare/stilrenare) för en som springer kasst Ă€n att komma pustande i skogen i svindyr outfit. KĂ€nns liksom mer Ă€kta om jag Ă„tminstone inte ser ut som en nyvunnen fantast utan kondition. RĂ€cker ju att det Ă€r sĂ„ lĂ€get ligger? :p


blöta och smussiga, men jÀklans glada, dojjor pÄ tork efter dagsens regntur!


För dig som inte orkar lÀsa mer Àn det hÀr: jag har hittat löparglÀdjen! Hoppas den hÄller i sig!

7/5 - s Ă€ l l s k a p 🙁
9/5 - b l a h a d a g .
11 comments LĂ€gg till din
 1. Bortsett frÄn att mina inte var fullt sÄ knalligt rosa, sÄ hade jag precis samma nÀr jag var joggingfantast. Jag tröttnade inte, men knÀna och höfterna tog stryk av att jag sprang pÄ asfalt.
  Det rÀckte med ett halvÄrs uppehÄll sÄ hade vissa delar av kroppen blivit sÄ tunga att de studsade lite för mycket för jogging. Men jag Àr sÄ lycklig över den dyslektiska grenen stavgÄng, sÄ det gör inget.

  1. Jag fĂ„r nog varva snigel-joggen med snabba promenader. Kanske med stavar dĂ„, jag fick ett par av min mamma pĂ„ skoj förra Ă„ret (eller förrförra?), har bara anvĂ€nt dom en gĂ„ng för det kĂ€ndes lite fĂ„nigt… kĂ€nner mig lite modigare nu!

 2. Snopet… Jag skrev en lĂ„ng kommentar, rĂ„kade dubbelklicka. SĂ„ wordpress talade lite tjurigt om att jag redan hade sagt det en gĂ„ng, och tog inte med det igen.

 3. NĂ€men titta… DĂ€r dök det ju upp till slut. Natten Ă€r rĂ€ddad.

 4. Vad duktig du Àr Ullisar!! SjÀlv har jag varit ute i löparspÄret ganska mÄnga gÄnger, hittar dock ingen löparglÀdje alls och inte fan gÄr det fort nÄgonstans! Hur gör du?
  KRAM!

  1. Fort?! NĂ€ för helskotta, det gĂ„r sĂ„ lĂ„ngsamt att dom flesta skulle gĂ„ fortare tror jag men TACK för pepp!! Du Ă€r grym du som hĂ„llit pĂ„ att springa lĂ€nge! Jag tycker det Ă€r hĂ€rligt att komma ut i naturens dofter och ljus sĂ„ Ă€nsĂ„lĂ€nge gĂ„r jag pĂ„ Ă„nga bara 🙂 sen kör jag musik i öronen, har inte hittat nĂ„gra riktigt powerbitar Ă€n dock sĂ„ jag tar gĂ€rna tips om du har?

   KRAMS!

 5. TrĂ€ningsfantast som jag Ă€r blev jag vĂ€ldigt glad nĂ€r jag lĂ€ste detta inlĂ€gg! Riktigt bra jobbat Ullrika! NĂ€r du ser framsteg kommer glĂ€djen vara optimal! Det Ă€r vĂ€rt varje liten svettdroppe och svordom! Detta gjorde mig glad! 😀

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *